ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΕΙΔΙΣΜΟΣ, ΠΑΛΙ!

Κουβέντα δεν γράφτηκε για το ψάρεμα από τις Αντικυνηγετικές Τσουλάρες μετά την πρόσφατη «ενέργεια» τους στον Σύλλογο Αμαρουσίου.

Περίεργο! Διότι κάθε ένα από τα επιχειρήματα τους, (άσκηση εξουσίας, εργοστασιακά μέσα, επίδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα) ισχύει πολλαπλά για το ψάρεμα.

Ειδικά αυτό σχετικά με το μαγείρεμα θηραμάτων:

«Διαφορετικά, οι ”σαρκοφάγοι” κυνόδοντες τους δε θα καταφέρουν να κυριαρχήσουν πάνω στη ”φυτοφάγα” φυσιολογία του λεπτού τους εντέρου.
Κάπου εδώ μάλλον σταματούν και οι δικαιολογίες, γιατί το ζήτημα δεν είναι καθόλου η φύση και η ανατομία του ανθρώπινου σώματος, αλλά η εξουσιαστική αντίληψη της -κατά τα άλλα ”ανώτερης”- ανθρώπινης σκέψης.»

Οπως κάθε άλλη αντικυνηγετική ομάδα που σταδιοδρόμησε στην Ελλάδα αφήνουν το ψάρεμα αλώβητο. Πρωτίστως επειδή κινδυνεύεις να γίνεις νούμερο δηλώνοντας αντιψαράς στην πατρίδα του Καπετάν Αντρέα Ζέππου. Δευτερευόντως επειδή το ψάρι οι ζωόφιλοι γενικά το έχουν χαμηλά στις προτεραιότητες προστασίας. Οταν θιχτεί η ανακολουθία τότε το θυμούνται για να το προσθέσουν ως υποσημείωση σε κάποια προκήρυξη.

Ισως η συγκεκριμένη ομάδα να εξαιρεί το ψάρεμα και για έναν ακόμα λογο: διότι δεν είναι όλες αυστηρά χορτοφάγες, Vegan. Πιθανά ανήκουν σε εκείνη την ομάδα ήπιων χορτοφάγων που δεν περιφρονούν τα γαλακτομικά και το ψάρι, τους λεγόμενους Fish Eating Vegetarians, που είναι πολυάριθμοι εκεί που σπούδασαν (ή και σπουδάζουν ακόμα) οι ΑΤ.

Από εκεί άλλωστε εισήγαγαν την λεξούλα σπισιστές. Δεν ήξεραν, ως νέα και νεοφώτιστη γενιά, ότι πριν πολλά χρόνια κάποιοι προπομποί τους είχαν μεταφράσει τη λέξη και έτσι πλούτισαν τη γλώσσα μας με τους όρους «ειδιστές» και «ειδισμός». Οπως ξέφτισαν, όταν βολέυτηκαν, οι παλιοί, έτσι θα ξεφτίσουν και τούτοι.

ΥΓ- Η φωτογραφία αποκόπηκε από ένα από τα χιλιάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο χωρίς να σχολιάζονται από κανέναν ζωόφιλο ή ακτιβιστή. Το ψάρι είναι λούτσος.