ΟΜΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Το θέμα των τριών βίντεο ξεφεύγει από τα στενά όρια της βλητικής και περνά στα μαθηματικά, την θεωρία πιθανοτήτων και φτάνει μέχρι τον Χρυσό Κανόνα των αρχαίων ημών προγόνων. Ωστόσο η οπτική απεικόνιση της κατανομής σφαιριδίων σε πίνακες Γκάλτον δείχνει αυτό που επιβεβαιώνουν οι αναλύσεις βολών του Δρος Τζόουνς για την βλητική του λειόκαννου: ότι το τα δύο τρίτα των σκαγίων θα πάνε στο κεντρικό τρίτο του συνολικού ανοίγματος της τουφεκιάς. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα τσοκαρίσματα σε όλες τις αποστάσεις.

Οχι, δεν είναι όλες οι τουφεκιές ίδιες, βέβαια όχι. Το άνοιγμα του κύλινδρου (5 άστρα) είναι πιο ανοικτό από το φουλ τσοκ (1 άστρο). Αλλά η κατανομή των σκαγίων μέσα σε αυτά τα διαφορετικά ανοίγματα ακολουθεί τον κανόνα της ομαλής κατανομής.

Η κατανομή των σφαιριδίων στον πίνακα Γκάλτον δείχνει αυτή την ομαλή κατανομή. Βλέποντας το φαινόμενο και ανακαλώντας στη μνήμη μας εικόνες της τουφεκιάς στον πίνακα καταλαβαίνουμε πως τα σκάγια ακολουθούν αυτό τον κανόνα. Και όταν αυτό γίνει κατανοητό τότε γίνεται κατανοητή και η αξία της σκοπευτικής επάρκειας που θα βάλει το κέντρο με τα πολλά σκάγια εκεί που πρέπει.

Το πρώτο βίντεο δείχνει τον πίνακα Γκάλτον σε μορφή θα λέγαμε μπιμπελό γραφείου.

Αυτό το βίντεο προβάλλει μια ρομαντική απεικόνιση του πίνακα Γκάλτον με μουσική υπόκρουση. Το σχετικο με το θέμα τμήμα βρίσκεται από το 3.30 έως το 4.30 λεπτό.

Από το χάος στην τάξη, είναι ο τίτλος αυτού του βίντεο που προβάλλεται από εταιρεία επενδύσεων. Το βίντεο είναι τεχνικά ραφινάτο και ενδιαφέρον.