ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ – ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΛΗΤΙΚΗΣ

Το νέο αυτό εγχειρίδιο-βιβλίο δίνει λύση στο παλιό πρόβλημα της εκτίμησης των βλητικών δεδομένων του λειόκαννου, γρήγορα, με μια ματιά.

Πίνακες βλητικών δεδομένων υπήρχαν από παλιά. Το πρόβλημα είναι η αποσπασματική παρουσίαση. Συνήθως δίνονται σε έναν πίνακα οι συγκεντρώσεις ανά βαθμό τσοκαρίσματος. Σε άλλον πίνακα οι ενέργειες των σκαγίων, σε άλλον οι ελάχιστες απαιτούμενες συγκεντρώσεις ανά θήραμα. Ο αναγνώστης έπρεπε να πάει από πίνακα σε πίνακα για να υπολογίσει τα αποτελέσματα της κάθε γόμωσης.

Αυτό το πρόβλημα λύνουν “Οι Πίνακες Βλητικής” συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία, σε έναν πίνακα για κάθε μέγεθος σκαγίων, από το νούμερο 3 έως το νούμερο 9. Στον ίδιο πίνακα παρουσιάζονται οι αποδόσεις του τσοκ σε ποσοστά όσο και σε σκάγια στον κύκλο των 75 εκατοστών, σε κάθε απόσταση από τα 20 έως τα 45 μέτρα. Επίσης κάθε πίνακας συνοδεύεται από τα ελάχιστα όρια κινητικής ενέργειας του συγκεκριμένου νούμερου σκαγίων, καθώς και από τα ελάχιστα πλήγματα που απαιτούνται στον κύκλο των 75 εκατοστών.

Συνολικά το εγχειρίδιο προσφέρει 1500 αποτελέσματα συνδυασμού τσοκ, σκαγίων, απόστασης. Ολα άμεσα αναγνώσιμα σε έναν πίνακα για κάθε νούμερο σκαγίων. Η συγγραφή πήρε πολλή δουλειά και για αυτό ίσως την απέφευγαν άλλοι συγγραφείς!

Το εγχειρίδιο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο με άρθρα για τα βασικά της σκοπευτικής επιτυχίας. Το δεύτερο με τους πίνακες, και το τρίτο είναι επανέκδοση των στοιχείων βλητικής (μεγέθη σκαγίων, αποδόσεις τσοκ κλπ) που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα από το περιοδικό Κυνήγι και Σκοποβολή και εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Η χρησιμότητα για τον κυνηγό και τον σκοπευτή είναι ότι με μια ματιά μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει την αποτελεσματικότητα διαφορετικών γομώσεων, σε κάθε απόσταση, χωρίς να χρειαστεί κομπιουτεράκι, χωρίς καν να γυρίσει σελίδα!

Η έκδοση είναι σε ηλεκτρονική μορφή και έτσι προσφέρεται σε χαμηλή τιμή και χωρίς τα έξοδα αποστολής που θα είχε ένα έντυπο σε χαρτί.

“Πίνακες Βλητικής” ηλεκτρονικό φορμάτ, 2,3 ΜΒ 7500 λέξεις, δεκάδες φωτογραφίες, τιμή 7 Ευρώ και θα το βρείτε εδώ:

https://www.smashwords.com/books/view/941437

 

 

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την διαδικασία δωρεάν εγγραφής και αγοράς του βιβλίου στο Smashwords, έχουμε ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό που εξηγεί τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Βρείτε τον οδηγό εδώ:   http://oplognosia.com/?page_id=11138