ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΛΗΤΙΚΗΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ

SMASHWORDS – ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ / ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αφού πατήσετε το link για την σελίδα αγοράς του βιβλίου (https://www.smashwords.com/books/view/941437), θα οδηγηθείτε στην παρακάτω σελίδα, στο site της Smashwords. Εφόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε σε αγορά του βιβλίου, πατήστε “Buy” δεξιά.

 

Στην επόμενη σελίδα, σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμό Smashwords, συνδεθείτε με τα στοιχεία σας. Διαφορετικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν (δωρεάν) λογαριασμό προκειμένου να προχωρήσετε στην αγορά.

Για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, πατήστε “Sign Up”.

 

Στην επόμενη σελίδα εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία για την δημιουργία του λογαριασμού. Αυτά είναι:

1 – Διεύθυνση email
2 – Όνομα χρήστη (πχ για αυτόν τον οδηγό χρησιμοποιήσαμε το “xristis2019”)
3 – Συνθηματικό
4 – Επαλήθευση του συνθηματικού

 

Παρακάτω, επιλέξτε την ηλικιακή ομάδα σας (άνω ή κάτω των 18). Η άνω των 18 είναι η δεύτερη επιλογή.

 

Στη συνέχεια, αν συναινείτε με τα εξής, πατήστε τα αντίστοιχα κουτιά:

1 – Όρους της Smashwords
2 – Πολιτική απορρήτου
3 – Συναινείτε στην επικοινωνία της Smashwords με εσάς μέσω email

Τέλος, πατήστε “Sign me up!” για να προχωρήσετε.

 

Στην επόμενη σελίδα, η Smashwords σας ανακοινώνει ότι σας έχει στείλει ένα link επαλήθευσης στο email που εισαγάγατε προηγούμενως, το οποίο αναγράφεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα χρειαστεί να πατήσετε αυτό το link για να προχωρήσετε. Αυτή η σελίδα επίσης εξηγεί ότι αυτό το μήνυμα μπορεί να μην έρθει αμέσως, ίσως χρειαστούν μέχρι 5 λεπτά.

Αν περάσουν τα 5 λεπτά και δεν έχει έρθει το μήνυμα, πατήστε “resend the confirmation email” σε αυτή την σελίδα.

 

Το μήνυμα από την Smashwords στο email σας θα δείχνει κάπως έτσι:

 

Μέσα στο κυρίως κείμενο του μηνύματος, το link επαλήθευσης θα έχει αυτή την όψη:

 

Πατώντας αυτό το link θα οδηγηθείτε σε αυτή την σελίδα, όπου θα σας ζητηθεί να περάσετε από μία σύντομη διαδικασία ελέγχου. Θα πρέπει να πατήσετε όλες τις εικόνες που αντιστοιχούν στην περιγραφή που θα σας δοθεί, πχ διαβάσεις πεζών.

 

Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το βήμα, θα οδηγηθείτε στην αρχική σελίδα της Smashwords, πλέον συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας.

 

Για να επιστρέψετε στην σελίδα του βιβλίου, εισάγετε τον “Πίνακες Βλητικής” και πατήστε το κουμπί στην αναζήτηση.

 

Στα αποτελέσματα αναζήτησης, επιλέξτε το βιβλίο.

 

Έχοντας επιστρέψει στην σελίδα το βιβλίου, πατήστε “Buy”.

 

Στην επόμενη σελίδα, πατήστε checkout.

 

Σε αυτή την σελίδα, επιλέξτε τρόπο πληρωμής, χρεωστική / πιστωτική κάρτα ή PayPal. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Proceed to Checkout”.

 

Υποθέτοντας ότι έχετε επιλέξει την κάρτα ως τρόπο πληρωμής, θα οδηγηθείτε σε αυτή την σελίδα, όπου θα σας ζητηθεί να εισάγετε κάποια στοιχεία για την έκδοση της απόδειξης.

 

Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι:

1 – Πρώτο όνομα
2 – Επίθετο
3 – Διεύθυνση
4 – Πόλη
5 – Ταχυδρομικός Κώδικας
6 – Χώρα
7 – Νομός

 

Έχοντας συμπληρώσει αυτά, πατήστε “Next”

 

Στην επόμενη σελίδα θα σας ζητηθούν τα στοιχεία της κάρτας:

1 – Αριθμός κάρτας
2 – Αριθμός ασφαλείας (στην πίσω πλευρά της κάρτας)
3 – Μήνας λήξης της κάρτας
4 – Έτος λήξης της κάρτας

Όταν έχουν συμπληρωθεί αυτά τα στοιχεία, πατήστε “Finish Payment”

 

Με την ολοκλήρωση της αγοράς, εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα επιβεβαίωσης της αγοράς. Πατήστε τον τίτλο του βιβλίου για να μεταβείτε ξανά στην σελίδα του βιβλίου, όπου πλέον θα μπορείτε να το κατεβάσετε στην συσκευή σας (υπολογιστή, κινητό, tablet, κλπ.).

 

 

Η σελίδα του βιβλίου εμφανίζεται όπως και πριν, με την διαφορά ότι περιλαμβάνει τη σημείωση “You own this book” επάνω αριστερά. Πλέον, αν πατήστε κάποιο κουμπί που αντιστοιχεί σε μορφή αρχείου (epub, pdf, κλπ.) θα κατέβει το βιβλίο στην συσκευή σας σε αυτή τη μορφή αρχείου.

 

Για την βέλτιστη εμφάνιση των εικόνων και πινάκων στο βιβλίο προτείνουμε να κατεβάσετε τις εξής μορφές αρχείου ανάλογα με τη συσκευή σας:

PDF για υπολογιστή.

EPUB για κινητό και tablet. Εάν δεν έχετε ήδη κάποια εφαρμογή που διαβάζει αυτή τη μορφή αρχείου, διατίθενται πολλές τέτοιες δωρεάν εφαρμογές στα Google Play Store και App Store. Αναζητήστε “epub reader”.

MOBI για συσκευές / εφαρμογές Kindle της Amazon.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο ανά πάσα στιγμή, χωρίς περιορισμό από τη στιγμή που θα το αγοράσετε. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να συνδεθείτε ξανά στη σελίδα του Smashwords με τους κωδικούς που δημιουργήσατε προηγουμένως, να αναζητήστε το βιβλίο και να το κατεβάσετε χωρίς επιπλέον χρέωση.

 

 

 

Αν πατήσετε “more”, εμφανίζονται επιπλέον μορφές αρχείου στις οποίες είναι διαθέσιμες το βιβλίο, όπως lrf και pdb, για κάποιες πιο εξειδικευμένες συσκευές όπως το Sony Reader.