ΚΛΩΤΣΗΜΑ ΣΤΟ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΟ

Ανεξήγητο κλωτσημα..

Γειά σας κύριε Νικήτα… Εχω στην κατοχή μου μια benelli crio.. Το κλωτσημα που τρώω από το κοντάκι κυρίως στο ζυγωματικο είναι αισθητό.. Το συνολικό μήκος του κοντακίου είναι σωστό (36,5), στο κάτω μέρος είναι 37 και επίσης 37 στο πάνω, με πέλμα ισιο και παχύ.. Ενώ το πέλμα εφάπτεται πλήρως στον ώμο με χτυπάει στο ζυγωματικο.. Αρα δε φταίει το pitch.. Τι πιστεύεται πως ευθύνεται;; Να ψηλωσω λίγο το κοντάκι με την φλατζα Β γιατί έχω την c και ανασηκώνω λίγο το κεφάλι για να βρω το στόχαστρο ή να ψηλωσω τη ραχη του κοντακίου με βοηθητικό ένθετο;;; σας παρακαλώ απαντήστε μου όσο το δυνατόν συντομότερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κλώτσημα στο ζυγωματικο σημαίνει ότι το όπλο παρουσιάζει μια κυκλική κίνηση προς τα πάνω καθώς οπισθοδρομεί με το λάκτισμα. Αυτή η κυκλική κίνηση αρχίζει από το σημείο επαφής με τον ώμο σας, και εκεί, στο Pitch, είναι το πρόβλημα.

Οταν το πέλμα επαφίεται κυριως με το κάτω του μέρος, το μέρος προς τη μύτη, τότε εκεί θα βρει πρώτα αντίσταση και το όπλο κλωτσά ανοδικά. Είναι δυνατή η ρύθμιση του Pitch ώστε το όπλο να κλωτσά ευθεία πίσω, ή ακόμα να κλωτσά ανάποδα, δηλαδή με το κλώτσημα να παρουσιαζει ροπή προς τα κάτω.

Το ότι αισθάνεστε πλήρη επαφή με το πέλμα σε στατικη επώμιση δεν σημαίνει ότι το PItch ειναι σωστό. Μια πιο ακριβής δοκιμή είναι να βάλετε ένα κομμάτι μοκέτας (για προστασία) στον τοίχο, στο ύψος των ματιών σας, και, με το όπλο ΑΔΕΙΟ και επωμισμένο, να πιέσετε το στόμιο στη μοκέτα. Η πίεση θα σας δείξει προς τα που θέλει να κινηθεί το όπλο όταν δέχεται πίεση προς τα πίσω.

Για λεπτομέριες της διόρθωσης του προβλήματος και φωτογραφία κοντακιου με διορθωμένο Pitch δείτε εδώ: