ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 255

ΜΟΝΟΚΑΝΝΟ DAFFINI

Κ.νικητα καλημερα εχω ενα μόνοκανο του πατερα μου εδω και τριαντα χρόνια με τα εξης στοιχεια LIBERO DAFFIMI-ARMI-ARESCIA-ACCIAIO-SPECIALE-RODACCIAI-ITALY-κ.νικητα ποια ειναι η στοιχεια απο αυτο το οπλο.ποια χρονολογια βγηκε,και μεχρι τι πιεσεις αντεχει το συγκεκριμενο μονοκανο.ευχαριστω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Daffini ήταν γνωστή εταιρεία μεταπολεμικά. Το μονόκαννο σας μάλλον ανήκει σε αυτή την πρώιμη μεταπολεμική εποχή. Για την χρονολογία δείτε τις σφραγίδες, αν έχει μια σφραγίδα με Λατινικούς αριθμούς, πχ XI, προσθέστε τον αριθμό στο 1945 για να βγει η χρονολογία κατασκευής. Αν εχει δύο γράμματα σε τετράγωνο τότε θα πρέπει να μας τα στείλετε για να δούμε την χρονολογία. Αν το μονόκαννο σας έχει θαλάμη 70 χιλιοστών και σφραγίδα με ένα άστρο από πάνω και τη λέξη Finito, αντέχει κανονικά φυσίγγια 65 και 70 χιλιοστών. Αν έχει θαλάμη 76 χιλιοστών και σφραγίδα με δύο άστρα πάνω από την ασπίδα τότε αντέχει φυσίγγια μάγκνουμ.

ΤΣΟΚΑΚΙΑ VERNEY CARRON

Θα ηθελα τα φωτα σας για τα τσοκακια του οπλου μου(καινουριο verney carron sagittaire ultra leger)εχουν 4,3 και 1 εγκοπη,τι ειναι?Εγω ηξερα οτι 5 εγκοπες ειναι ο κυλινδρος αληθευει?Μηπως οι γαλλοι τα μαρκαρουν διαφορετικα?Το οπλο μου ειπαν οτι θα ειναι με τσοκ κυλινδρο και 1/2!!!!!!!!!!Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο απλούστερος τρόπος να ελέγξετε είναι να μετρήσετε την εσωτερική διάμετρο του τσοκ με ένα παχύμετρο. Αν είναι ίδια με την διάμετρο της κάννης που αναγράφεται στις σφραγίδες, πχ 18.4, τότε το τσοκ σας είναι κύλινδρος. Αν το τσοκ ειναι πιο στενό από την κάννη κατά ένα έως δύο δέκατα τότε είναι βελτιωμένος κύλινδρος.

Η Verney Carron ακολουθεί την διεθνή πρακτική από ότι ξέρω και μαρκάρει τα τσοκ της όπως και οι Ιταλοί.

BAIKAL IZ26

qa255BaikalIz26

ΚΙΡΙΕ ΝΙΚΙΤΑ ΕΧΩ ΕΝΑ BAIKAL IJ 26 ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 1970 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΡΩΤΟΝ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΙΑΒΟΛΑ REMINGHTON H ΜΟΝΟΒΟΛΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μοντέλο ΙΖ26 ήταν ο προπομπός του ΙΖ54 που ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα. Το μοντέλο 26 έχει μηχανισμό Ανσον Ντήλυ, όπως και το 54 και την ίδια βαριά κατασκευή και ποιότητα. Εγχειρίδιο ίσως να υπάρχει στον ιστότοπο της Baikal, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο έχοντας υπόχη την ηλικία του όπλου. Αλλωστε το σύστημα Ανσον Ντήλυ είναι τόσο απλό και τόσο γνωστό που δεν χρειάζεται το εγχειρίδιο για συντήρηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εννιάβολα και μονόβολα με τις εξής προϋποθέσεις:

Τα φυσίγγια έχουν το ίδιο ή μικρότερο μήκος με την θαλάμη του όπλου, δηλαδή αν η θαλάμη είναι 70 χιλιοστών τότε δεν θα βάλετε φυσίγγια των 76 χιλιοστών. Το ΙΖ26 μάλλον έχει θαλάμες 70 χιλιοστών.

Τα φυσίγγια δεν θα υπερβαίνουν τις πιέσεις που αντέχει το όπλο. Στα ρωσσικά όπλα σφραγίζεται η πίεση χρήσης, και όχι η πίεση δοκιμής. Αν δηλαδή στο όπλο σας έχει την σφραγίδα 65mpa τότε θα βάζετε φυσίγγια που δεν παράγουν πάνω από 650 πιέσεις.

Τρίτο και σημαντικό, είναι ότι από δίκαννα όπλα τα μονόβολα κάποτε διασταυρώνονται στην πορεία τους και δεν δίνουν ακρίβεια στη βολή. Αυτό θα το δείτε με μια δοκιμή στον πίνακα. Αν αυτό συμβεί τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονόβολο στη μια κάννη και εννιάβολο στην άλλη.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ

Κύριε Νικήτα γεια σου!

Θέλω να με διαφωτίσεις, σε παρακαλώ, για το πώς και που ακριβώς ασκούνται οι δυνάμεις της πυροδότησης στη βάση ενός σουπερποζέ. Ποια σημεία της βάσης είναι τα πιο ευαίσθητα (καταπονούνται περισσότερο) και ποια τα πιο ανθεκτικά (μικρότερη καταπόνηση) κατά την πυροδότηση σε ένα αλληλεπίθετο ντουφέκι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πολλά γίνονται στις κάννες και στη βάση του όπλου κατά την πυροδότηση. Η απλούστερη περιγραφή είναι ότι κάννες συν κάλυκας πιέζουν τον καθρέφτη της βάσης, εξ ού και οι εντυπώσεις των χειλών των καννών που βλέπουμε στη βάση.

Επίσης η προς τα πίσω ώθηση των καννών ασκεί μια τάση στα μάγουλα της βάσης, κάνοντας τα να τεντωθούν για μερικά μικρά (χιλιοστά του χιλιοστού) και να επανέλθουν.

Οι δυνάμεις αυτές δεν ασκούν πίεση που τείνει να ανοίξει το όπλο, δηλαδή να ωθήσει τις κάννες να “καβαλλήσουν” το κλειδί. Για αυτό ο John Moses Browning αρεσκόταν να ρίχνει με το σουπερποζέ που σχεδίαζε χωρίς κλειδί, για να δείξει πόσο ελαφριά είναι τα φορτία στο κλειδί. Αυτό βέβαια δεν συστήνετα να το κάνει κανείς, απλά αναφέρεται ως ένδειξή της εξέλιξης των δυνάμεων στο όπλο.

Με την παρατεταμένη χρήση και τις τριβές από το άνοιξε κλείσε είναι μοιραία η μείωση των διαστάσεων των πίρων των καννών όσο και του κλειδιού και αυτά είναι τα αίτια του γνωστού κουνήματος των όπλων, πλάγιων και ποζέ. Με στην σωστή λίπανση και συντήρηση όμως αυτή η καταπόνηση μπορεί να καθυστερήσει πολλά χρόνια.

ΦΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Καλημέρα κ. Κυπρίδημε. Μήπως γνωρίζεται τι απέγινε η υπόθεση της απελευθέρωσης των φιδιών στην περιοχή του Κιλκίς;. Πλησιάζει η ώρα να πάω να κυνηγήσω ορτύκια στη συγκεκριμένη περιοχή και φοβάμαι για το νεαρό Vizsla μου. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν έφτασε καμία πληροφορία για το πρόβλημα σε εμάς. Για πιο εμπεριστατωμένη πληροφόρηση πιο αρμόδια πηγή είναι το τοπικός κυνηγετικός σύλλογος. Αυτοί θα ξέρουν αφου ήδη έχουν βγει για εκπαιδευτικά με τα σκυλιά τους στην περιοχή.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ

Κύριε Νικήτα καλησπέρα!

Θα ήθελα, σας παρακαλώ, να μας γράψετε τα χαμηλότερα προφίλ βάσης σε αλληλεπίθετα δίκαννα, καθώς σε και ποια μοντέλα ανήκουν για να τα αναζητήσουμε στο google.

O λόγος που το ζητώ αυτό, είναι η ”λατρεία” που έχω στα λεπτά προφίλ στα όπλα, τόσο σε δίκαννα, όσο και σε καραμπίνες (αν και αυτές δεν τις προτιμώ καθόλου). Γενικότερα, ”γοητεύομαι” ιδιαιτέρως όταν βλέπω – και πολύ περισσότερο όταν πιάνω – όπλα (και ειδικά αλληλεπίθετα) με λεπτή και σικάτη σιλουέτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το πιο χαμηλο προφίλ ποζέ που έχω μετρήσει είναι στο σουηδικό Caprinus που επίσης είναι γνωστό με το όνομα Flodman. Σε διαμέτρημα 12 αυτό το ποζέ έχει βάθος βάσης 56 χιλιοστά, όσο δηλαδή τα περισσότερα πλαγιόκαννα.

Επίσης χαμηλό προφίλ έχουν τα Beretta, λόγω του συστήματος του κλειδικού στον ώμο και τις εγκοπές στη βάση, ενώ επίσης ρηχά είναι τα SKB, ΤΟΖ, Browning Cynergy και τα Verney Carron Sagittaire. Οταν λέμε χαμηλό προφίλ σε αυτά τα όπλα μιλάμε για διαστάσεις από 61 έως 65 χιλιοστά σε διαμέτρημα 12 πάντα.

Αναφέρετε την “λεπτή σιλουέτα”. Να τονιστεί εδώ ότι όταν χαμηλώνει το προφίλ κάπου πρέπει να στεγαστούν τα ενισχυτικά μάγουλα του σουπερποζέ. Στα περισσότερα ποζέ με σύστημα Boss, δηλαδή τα ακριβά ιταλικά καθώς και τα αγγλικά, μειώνεται μέν το βάθος αλλά αυξάνεται το πλάτος της βάσης διότι εκεί πάνε τα κλειδιά. Ισως το μοναδικό σουπερποζέ που καταφέρνει, λόγω σχεδίασης, να μειώνει το βάθος και το πλάτος είναι το Beretta. Για να σας προκαλέσω παραθέτω μια φωτογραφία ενός Beretta της σειράς 686 που υπέστη μετατροπή από έναν πρωτομάστορα Αγγλο οπλουργό τον κύριο Casleton. Η βάση όχι μόνο είναι ρηχή και λεπτή, αλλά και κυρτή. Είναι ένα από τα πιο όμορφα ποζέ που έχω δει, και εχω δει μπόλικα!

Για τα άλλα θα βρείτε φωτογραφίες μέσω της έρευνας της ιστοσελίδας.

ΚΟΚΟΡΟΤΟΥΦΕΚΟ ΜΕΧΡΙ 250 ΕΥΡΩ

Κύριε Κυπρίδημε καλή σας μέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω ένα κοκοράτο δίκανο μέχρι 250€. Ευχαριστώ για το χρόνο που θα διαθέσετε για μένα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Συνεχής έρευνα σε αγγελίες και σε καταστήματα που πουλούν μεταχειρισμένα όπλα είναι η πιο αποδοτική λύση. Με την κρίση υπάρχει σαφής πτώση τιμών και είναι πιθανό να βρεθεί ακόμα και κάποιο κοκοροτούφεκο αξιώσεων, όπως πχ ένα Bernardelli σε καλή τιμή.

ΗΛΙΚΙΑ WINCHESTER MODEL 12

Κυριε Νικητα Γεια σας. Κωνσταντινος απο λεσβο,ειμαι κατοχος ενος οπλου καραμπινα χραπα WINGHESTER MODEL 12-12GA. FULL και θα ηθελα να μαθω ποσο χρονων ειναι, και τι αξια μπορει να εχει αυτο το οπλο. Σας ευχαριστω!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η μοντέλο 12 πρωτοβγήκε το 1912, εξ ου και το όνομα σε διαμέτρημα 20. Ακολούθησαν τα διαμετρήματα 12 και 16 και τελικά το 36 στο μοντέλο 420. Είναι αδύνατο να βγει συμπέρασμα για την χρονολογία κατασκευής χωρίς τον αριθμό της καραμπίνας. Η αξία εξαρτάται από την κατάσταση και το μοντέλο, το πιο ακριβό μοντέλο 12 είναι το Τραπ με εξαεριζόμενη ρίγα και σκάλισμα από το τμήμα χειροποίητων της Winchester.

ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ, ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΝΙΚΗΤΑ γεια χαρα

δωστε μας τις γνωσεις σας .εχει σχεση το οπλο γενικωτερα με το δημοσιευμα ;Ποια ειναι η αξιολογηση του;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φαινομενικά είναι συγγενικά συστήματα αλλά υπάρχουν διαφορές. Στο δικό σας που είναι ένα βελγικό μονόκαννο, θα δείτε ότι η “ουρά του πίθηκου” όπως αποκαλείται το ανασηκώμενο κλείστρο, δεν περιέχει τον πυροδοτικό μηχανισμό, έχει μόνο τη βελόνα. Πίσω από το κλείστρο, στη βάση, στεγάζεται ο κόκορας που πυροδοτεί το καψύλι. Αυτά τα βελγικά όπλα ήταν δημοφιλή και έβγαιναν συνήθως σε διαμέτρημα 9 φλόμπερ και κάποτε σε 36. Δεν είναι σπάνια και η αξία τους είναι σχετικά χαμηλή, έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε τιμές από 100 έως 300 Ευρώ ανάλογα με την ποιότητα και κατάσταση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το γαλλικό όπλο του δημοσιεύματος είναι δίκαννο, είναι εξαιρετικά σπάνιο, από πολύ γνωστό κατασκευαστή χειροποίητων όπλων και ανάλογα πολύτιμο ως συλλεκτικό κομμάτι.

BERETTA 686

Γειά σας,πρόκειται να αγοράσω μία BERETTA 687 SILVER PIGEON III sporting τι γνώμη έχετε για το όπλο και που αναγράφεται το έτος κατασκευής .Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τα σουπερποζέ της σειράς 6 της Beretta είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Εχουν χαμηλό προφίλ, παθητική ασφάλεια, απλό και σίγουρο σύστημα μονής σκανδάλης και είναι εύκολα στην συντήρηση και την επισκευή. Η χρονολογία κατσκευής είναι σε μορφή δύο γραμμάτων, πχ ΑΒ σε ένα μικρό τετράγωνο δίπλα από τις σφραγίδες δοκιμής.

ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΝΑ SLUG

Σας χαιρετώ κύριε Νικήτα

Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το θέμα των δίκαννων όπλων κατηγορίας slug. Διάβασα σε αγγλόφωνο blog ότι υπάρχει και πλαγιόκαννο slug, ιταλικής κατασκευής. Πέραν του elos traquer δεν υπάρχει κάποιο γνωστό δίκαννο στην Ελλάδα. Θα μπορούσατε να δώσετε κάποια στοιχεία για το θέμα; Τιμές, μήκη καννών, μάρκες κτλ….

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κρίμα που ο Αγγλος συνάδελφος δεν έγραψε το όνομα του όπλου που είχε υπόψη. Το τελευταίο εξειδικευμένο πλαγιόκαννο δίκαννο Slug που είδα στην Ελλάδα ήταν το Bernardelli. Σουπερποζέ υπάρχουν αρκετά, όπως τα Rizzini, FAIR, Verney Carron και άλλα. Για τιμές θα ρωτήσετε τους εισαγωγείς για ακριβείς πληροφορίες.

BROWNING 725

Καλησπέρα κύριε Νικήτα,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τον Browning B725 Sporting. Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω όμως άκουσα αρνητικά σχόλια για το μείγμα των καννών του. Εσείς τι συστήνεται για το συγκεκριμένο μοντέλο;

Ευχαριστώ πολύ, καλή σας μέρα

Απο Κύπρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πάλι κτυπουν οι μεταλλειολόγοι των καφενειών! Οι κάννες του 725 είναι από το ίδιο ατσάλι με αυτές των Citori και πιστέψτε με, δεν ανέδειξαν κανένα πρόβλημα “μίγματος” τα παλαιότερα ή τα σημερινά Citori. Το 725 το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, είναι ένα εξαιρετικά καλό σουπερποζέ με ιδιαίτερα ήπιο κλώτσημα, το θεωρώ από τα καλά σουπερποζέ.

ΦΛΑΝΤΖΑ ΣΕ 302

Κυριε κυπριδημε γεια σας. Η α 302 που εχω ψηλοντουφεκαει. Αν βαλω μια φλαντζα πατεντα, απο λεπτο φλαντζοχαρτο, θα διωρθωσω κατι; οταν σημαδευω, πρεπει να βλεπω ριγα η οχι; ευχαριστω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γίνεται και είναι γνωστή πατέντα που έκαναν παλιά οι οπλουργοί μας, όπως ο Αντώνης Δεστέφανι και ο Σπύρος Κούτρας.

Το φλαντζόχαρτο κάνει, αλλά πιο καλό και σταθερό υλικό είναι το φύλλο αλουμινίου ή το πολυαμίδιο.

Το πόση ρίγα βλέπετε είναι προσωπική επιλογή. Μερικοί θέλουν μια ρύθμισης που τους αφήνει να βλέπουν μόνο την ακή, άλλη θέλουν να βλέπουν την μισή ρίγα. Η παλιά συνταγή ήταν να καθίσει ένα κέρμα της δραχμής στη ρίγα και πάνω από αυτό να βλέπουν την ακή. Χωρίς το κέρμα ήταν ορατή η ρίγα στο ένα τρίτο του μήκους της.

ΙΣΠΑΝΙΚO ΔΙΚΑΝΝΟ

qa255IspanikoDikanno

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ (Η ΠΑΛΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟ 1975 ΕΓΡΑΦΕ PIONEER )ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΠΗΛΑΙΩΣΕΙΣ!! ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΩ Η ΟΧΙ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από τις φωτογραφίες συμπεραίνω ότι είναι ένα ισπανικό δίκαννο μέτριας ποιότητας, πιθανόν Arizaga ή Zabala. Η αξία του, αν ήταν σε καλή κατάσταση θα ήταν γύρωσ τα 300 με 350 Ευρώ. Το κόστος επισκευή θα υπερβεί κατά πολύ αυτή την αξία.

ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΣΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ OLYMPIA

Αγαπητε Νικητα καλημερα.Θα θελα να σε ρωτησω αν γνωριζεις τον τυπο μπαρουτης,το βαρος της & το τυπο καψυλιου απο το κυπριακο φυσιγγι ¨OLYMPIA super game fiber 32gr μηπως και μπορεσω να ιδιογομοσω αυτο το απιστευτο καλοκαιρινο φυσηγγι που δεν μπορω πλεον να το βρω στην ελληνικη αγορα,Το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι στα καλοκαιρινα κυνηγια το υπερλαφρο δικανο μου με οτι και αλλο εχω δοκιμασει κλωτσαειι σαν γαιδουρι μονο το εν λογω το εκανε να συμπεριφερετε αριστα (πολυ χαμηλο λακτισμα,εξαιρετικη φονικοτητα,και πολυ χαμηλος κροτος)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μια ευθεία ερώτηση στο εργοστάσιο στην Κύπρο θα δώσει απάντηση. Αλλιώς μια μακροσκοπική εξέταση από κάποιον που γεμίζει φυσίγγια επαγγελματικά θα δώσει κάποια απάντηση.

ΣΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Αγαπητε φιλε Νικητα θελω να σ’ ευχαριστησω για το οτι απαντησες σε 3 ερωτησεις μου στο 254. Χαιρομαι επισης, που οπως λες εισαι και συ δικανακιας. Αλλωστε ειναι -με επιχειρηματα απο πραξη- το ιδανικοτερο μεσο κυνηγιου πουλιων. Σιγουρα ομως, πρεπει να ομολογησω, οτι το γουρουνι, θελει μονο καραμπινα.

ΤΙ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΣΑ ΕʼΝ ΞΈΡΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΉΣΕΤΕ ΤΙ ΌΠΛΟ ΕΊΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η σελίδα του Facebook που με παραπέμψατε για τις φωτογραφίες αρνείται να ανοίξει εδώ και κάτι μέρες.

Leave a Reply