ΡΙΓΕΣ, ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Καλησπέρα σας κύριε Κυπρίδημε. Χρόνια πολλά και καλή και ηρω’ι’κη η νεα χρονια. Θελω την γνωμη σας για το πόσο αναγκαία εινα η σύνδεση των καννών με πλευρικές ή΄με ανω κατω ρίγες αλλα και με την σκοπευτικη ριγα ,πλαγιοκάννων και σούπερ ποζε . Η αποψή μου είναι οτι δεν ειναι απαραίτητες. Εξηγήστε μου τήν συμπεριφορά των καννών με ρίγες ή μη σε συνεχεις ( πολλες ) βολες ,λόγω θερμότητος, αλλα και για σποραδικές βολές με διαλειματα.Εχω ενα σ.ποζε εργοστασιακης κατασκευής μονομπλοκ ,με ελευθερες καννες οι οποίες μονον στό άκρο τους εινεαι συνδεδεμένες.,για το οποίο δεν εχω παρατηρήσει κατι το μειονεκτικό. Και ενα δευτερο ερώτημά μου ειναι για ενα δίκαννο σούπερ ποζε μονομπλόκ χωρίς ρίγες λόγω αφαιρέσεώς τους, οι καννες στό ακρο τους αν δεν κοληθούν μεταξύ τους , αλλά να συγκρατηθούν αμφότερες με δύο μεταλλικα τεμάχια σχήματος όπως ο αριθμός ( 3 ) εκατέρωθεν των καννων με ενδιάμεσες βιδες ,όπως αυτά που υπάρχουν στό εμπόριο γιά αλλοον βέβαια σκοπό., ποιά θα ειναι τά μειονεκτήματα αυτής της συνδεσεως ;; Υπάρχουν και πλεονεκτήματα εκτός την αποφυγή της συγκολήσεως;; Βεβαια η σύγκλιση των καννών ρυθμίζεται με μικρομετακίνησή τους καί μετα γίνεται η τελική τοποθέτηση των ριγών. ή εξ αρχής πιό απλά με οδηγό .ΟΙ οπές στό μονομπλόκ διαμορφώνωντε ωστε οι αξωνές τους , καί ομοίως αυτοί των καννών να ειναι συγκλείνοντες. Καί ί η μεν ανω-κατω εκτροπή αν απομακρυνθει η καθε κάννη κατα ενα ( 1 ) χιλιοστο , λογω βίδας , θα δοσει μία αμελητεα εκτροπή 58 χιλιοστών στα 40 μετρα. Το αυτό ισχύει και για τίς πλάγιες εκτροπες. Ποιά λοιπόν ειναι καλύτερη στήριξη η συγκόληση του ακρου πού παρέχει ακαμψία και στίς δύο, ή η σύνδεσή τους με βιδωτά εξαρτηματα ή μία τρίτη επιλογή, κολητα στην κάτω κάννη καί βιδωτα γιά την συσφιξη της ανω κάννης; που με αυτήν την τρίτη ΄λυση επιτυγχάνεται και η ακαμψία λογω κατω συγκολήσεως και η μικρικίνηση ΄λογω συνδέσεως μόνον της άνω καννης ;; Υ Γ. Οσοι απαιτούν την επανω ρίγα γιά σκόπευση ειναι πολύ ευκολη η συγκόληση μερικών βάσεων με οπές εσωτερικού σπειρώματος ωστει να βιδωθει μιά ελαφριά πλαστική ρίγα . Υπάρχουν εκτός της Benelli η θα επιλέξει κανείς το ανοδιωμένο αλουμίνιο ;; Συγγνώμη γιά΄τα πολλά ερωτήματα μου . Ευπρόσδεκτα θα ηταν μελλοντικά αρθρα σας γιά τα θεματα αυτά Σας ευχαριστώ πολύ.. Δημήτριος Καραγεώργος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ευχαριστώ για την ευκαιρία να ξεθυμάνω για μια ακόμη φορά για τις ρίγες!

Μου είναι αδιανόητο ότι μετά από τόση δουλειά ακριβείας, με το χέρι ή με σύγχρονες μηχανές υπερακριβείας, ένας κατασκευαστής δίκαννων καταφεύγει στην τεχνολογία του τενεκετζή του 14ου αιώνα για να κολλήσει ρίγες με καλάι!

Ρίγες που δεν χρειάζονται για την σύνδεση των καννών αλλά ούτε και για την σκόπευση στα κυνηγετικά όπλα. Στα σκοπευτικά υπάρχει μια δικαιολογία, αυτή της πρόληψης κυμάτων θερμότητας μετά από πολλές βολές.

Ο πρώην αρχιμάστορας της Browning, Art Isaacson, χωρίζει τις ρίγες σε δύο κατηγορίες, αυτές που ξεκόλλησαν και αυτές που θα ξεκολλήσουν. Ο λόγος για την άποψη είναι απλός: με κάθε βολή η κάννη παρουσιάζει το φαινόμενο της στιγιμιαίας διογκωσης που ταξιδεύει από την θαλάμη προς το στόμιο. Αυτή η διόγκωση καταπονεί την κόλληση της ρίγας και μοιραία η ρίγα θα ξεκολλήσει. Οι κατασκευαστές φτηνών όπλων καταφεύγουν στην μπρουντζοκόλληση για να αποφύγουν το ξεκόλλημα, κόλληση δηλαδή που γίνεται στους 650 βαθμούς!

Ενα μικρό σημείο αποκόλλησης επιβάλλει την πλήρη επανακόλληση ΟΛΩΝ των ριγών. Δεν είναι εφικτή η μερική κόλληση ρίγας. Η δε κόλληση επιβάλλει την βαφή των καννών. Δηλαδή για μια μικρή ζημιά απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η προσωπική αντιπάθεια προς τις ρίγες αφορά ένα άλλο μεγάλο θέμα. Οι ρίγες δημιουργουν ένα απρόσιτο σημείο όπου μπορεί να πιάσει σκουριά η οποία προχωρά ακάθεκτη στην καταστροφή των καννών.

Τι γίνεται όταν η σκουριά δουλεύει αόρατη και ανεξέλεγκτη στο απρόσιτο σημείο μεταξύ πάνω και κάτω ρίγας!

Το τι γίνεται όταν αδυνατίσει η κάννη από σκουριά φαίνεται στην φωτογραφία! Σε αυτές τις κάννες που φωτογράφισα στο οπλουργείο Δεστέφανι η σκουριά αδυνάτισε τις κάννες. Η βολή προκάλεσε ρήξη της μιας κάννης, τα αέρια πέρασαν στον ενδιάμεσο, τον κρυφό, χώρο μεταξύ των καννών και ρήμαξαν το σύνολο, ρίγες και κάννες.

Από τον κατάλογο της δεκαετίας 1930, το άριγο Alex Martin.

Υπάρχουν “άριγα” όπλα. Ενας από τους πρώτους που τα προσέφεραν στην αγορά ήταν ο Σκωτσέζος Αλεξ Μάρτιν. Πιο πρόσφατα είχαμε το σουπερποζέ Falconet, το επίσης σουπερποζέ Essential Beretta, και άλλα, χωρίς ρίγες

Το αμερικανικό CSMC Inverness με κοντά στοιχεία ρίγας τύπου Boss.

Το γαλλικό υπερελαφρύ σουπερποζέ Baby Bretton δεν έχει ρίγες. Στο στόμιο έχει ένα πλαστικό βιδωτό στοιχείο συγκράτησης των καννών σε σχήμα “8”.  Μερικά άριγα όπλα όπως το σκοεπυτικό Franchi barrage είχαν σύ νδεση στο στόμιο που επέτρεπε την ανεξάρτητη διαστολή-συσστολή της κάθε κάννης ανάλογα με την θερμοκρασία από τις βολές που αυτή έρριχνε.

Το γαλλικό Baby Bretton χωρίς ρίγες και με πλαστικό συνεδετήρα στα στόμια.

Μα η ρίγα με βοηθά στη σκόπευση, λένε πολλοί. Ναι, βοηθά στη σκόπευση αλλά δεν χρειάζεται να εκτείνεται σε όλο το μηκος της κάννης. Μια αρχή ρίγας πάνω από τις θαλάμες και ένα επίσης κοντό σημείο πάνω από τα στόμια δίνουν την ίδια εικόνα με πλήρη ρίγα. Αυτό το σύστημα προσέφερε η διάσημη Boss στο σουπερποζέ της, όπλο που οι ειδικοί κρίνουν ως ένα από τα τελειότερα, αν όχι το τελειότερο, σουπερποζέ που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Αλλοι δεν αντέχουν να βλέπουν το κενό μεταξύ των καννών. Υπάρχει και εδώ λύση με τη μορφή αποσπώμενων, (προς θεόυ όχι κολλημένων!), ριγών από ανθρακονήματα. Με αυτή την εφαρμογή κρύβεται το κενό αλλά επιτρέπεται ο έλεγχος και ο καθαρισμός του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ των καννών. Η γαλλική Darne έλυσε το πρόβλημα του κενού βάζοντας μόνο πάνω ρίγα στα όπλα της, κρύβοντας το κενό αλλά επιτρέποντας έλεγχο και λίπανση του κενού μεταξύ των καννών.

Και ερχόμαστε στο βάρος και στο ξύγισμα. Οι δύο ρίγες στο πλαγιόκαννο προσθέτουν, σύμφωνα με τον Αγγλο κατασκευαστή Powell 150 γραμμάρια βάρος στις κάννες ενός πλαγιόκαννου. Για να ζυγίσει ένα όπλο η γνωστή μέθοδος ήταν το λιμάρισμα των καννών εξωτερικά ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΣΗ των ριγών. Δηλαδή αδυνάτιζαν τα τοιχώματα των καννών για να “ρεφάρουν” το βάρος που πρόσθεταν οι ρίγες. Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρχουν ρίγες δεν υπάρχει λόγος για λιμάρισμα καννών. Αντίθετα, μπορεί ο κατασκευαστής να δώσει μέρος των 150 γραμμαρίων που κερδίζει από την απουσία ριγών στα τοιχώματα των καννών καθιστώντας τες πιο ανθεκτικές στη χρήση και στο χρόνο. Στα σουπερποζέ η κατάσταση είναι χειρότερη διότι εκεί έχουμε τρεις ρίγες και όχι δύο που έχουμε στο πλαγιόκαννο! Οσοι έχουν πιάσει γαλλικό Darne χωρίς κάτω ρίγα θα ξέρουν τι σημαίνει καλό ζύγισμα.