ΠΙΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ

Ράγισμα κλείστρου σε αμερικανική καραμπίνα που σχεδιάστηκε για χρήση με αμερικανικά μάγκνουμ φυσίγγια. Στην Ελλάδα το ράγισμα αποδόθηκε σε λάθος του εργοστασίου, και όχι στο κανονικό μη μάγκνουμ εγχώριο φυσίγγι που χρησιμοποιήθηκε.

Χαίρετε κ.Νικήτα,
Θα ήθελα να μου πείτε ποιές Ελληνικές εταιρίες φυσιγγιων έχουν πιστοποίηση CIP για τα φυσίγγια τους.Εγώ γνωρίζω μόνο για τη lambro.
Επίσης είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε φυσίγγια από μικρούς γνωστους βιοτέχνες;
Γνωστοι βιοτέχνες φυσιγγιων αναγράφουν τις πιέσεις για τον κάθε τύπο φυσιγγιου που παράγουν.

Αυτές οι τιμές από που προέρχονται;πως μπορούν να τις μετρήσουν;μήπως τις αναγράφουν αυθερετα με βάση την πυρίτιδα κ γενικά το set up του φυσιγγιου κ δεν προέρχονται από κάποια μέτρηση;
Ακούω για πολλούς με εξαιρετικά φυσίγγια,αλλά πρώτα απ’ όλα με ενδιαφέρει η δική μου ασφάλεια κ του όπλου μου κ έπειτα το πόσο “καλό” ή οικονομικό θα μου βγει 1 φυσιγγι,μέχρι σήμερα αγοράζω μόνο όσα έχουν την σφραγίδα της CIP κ είμαι επιφυλακτικός σε οτιδήποτε άλλο.

Προσωπικα πιστεύω πως η απάντηση σας είναι αρκετά σημαντική κ θα πρέπει να ενδιαφέρει το σύνολο των κυνηγων-σκοπευτων,διότι σημείο αναφορά όλων μας είναι η ασφάλεια κ μετά ή οικονομια ή οτιδήποτε άλλο.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ναι, όντως το θέμα αφορά το σύνολο γων χρηστών λειόκαννων όπλων.

Η απάντηση όμως αφορά και την προσωπική μου προστασία από δικομανείς βιοτέχνες που ενδέχεται να αρχίσουν αγωγές περί διαφυγόντων κερδών, δυσφήμιση και άλλες αντιδράσεις αν γραφτεί κάτι που δεν αρέσει, όσο ακριβές και αν είναι αυτό που γράφεται.

Σφραγίδα CIP δικαιούνται να φέρουν φυσίγγια που δοκιμάζονται σύμφωνα με τους όρους της CIP (Διεθνής Ενωση Τραπεζών Δοκιμών).

Δοκιμή δεν νοείται άπαξ, μια φορά, και τέρμα. Δοκιμή πιέσεων γίνεται στα φυσίγγια σε τακτά διαστήματα κατά την παραγωγή και κάθε φορά που αλλάζει ένα υλικό στη μηχανή γομώσεως. Για παράδειγμα, η αυτόματη μηχανή σταματά επειδή τελείωσαν τα καψύλλια. Φορτώνονται νέα καψύλλια, άρα γίνεται δοκιμή πιέσεων για να είναι βέβαιος ο κατασκευαστής ότι με το νέο υλικό η “συνταγή” συνεχίζει να δίνει τις ίδιες πιέσεις. H CIP έχει εκδόσει τις λεπτομέριες αυτές και τις διανέμει δωρεάν στην ιστοσελίδα της ή με ελάχιστο κόστος σε χαρτί.

Αυτή η διαδικασία τακτικών δοκιμών ακολουθείται στη Λάμπρο, την είδα, έχοντας επισκεφθεί το χώρο πάνω από μια φορά. Η Λάμπρο διαθέτει σταθμό δοκιμής φυσιγγίων με σύγχρονο “κανόνι” δοκιμών και το ανάλογο λογισμικό στους υπολογιστές της.

Δεν γνωρίζω αν άλλες εταιρείες και βιοτεχνίες εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα. Για το πως διαπιστώνουν τις πιέσεις που αναγράφουν στις συσκευασίες οι πιο κατάλληλοι να σας πληροφορήσουν είναι αυτοί που τις αναγράφουν. Και καλό θα είναι αυτή η πληροφόρηση να είναι γραπτή, ώστε να δεσμεύονται νομικά οι δηλούντες για τις δηλώσεις τους.