ΦΟΡΗΤΑ ΟΠΛΑ ΛΕΗΖΕΡ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας South China Morning Post, μια κινέζικη εταιρεία έχει αναπτύξει τουφέκι με ακτίνες λέηζερ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το τουφέκι λέηζερ είναι φορητό, παίρνει ενέργεια από μπαταρίες λιθίου που του επιτρέπουν να ρίξει χίλιες βολές διάρκειας δύο δευτερολέπτων η κάθε μια. Επίσης το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η κάθε βολή είναι δραστική, προκαλεί δηλαδή σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο και όχι απλά αίσθηση θερμότητας όπως τα όπλα λέηζερ δυτικών δυνάμεων.

Τα στοιχεία για άλλα όπλα λέηζερ επιβάλλουν μιαν επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια του ρεπορτάζ.

Τα όπλα λέηζερ απαιτούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας, παράγουν θερμότητα που πρέπει να αποβληθεί, και είναι σχετικά ογκώδη αντικείμενα, άρα φαίνεται απίθανη η κατασκευή τουφεκιού που ρίχνει χίλιες βολές όπως διατείνεται η κατασκευάστρια εταιρεία ZKZM Laser Company.

Το Αμερικανικό Ναυτικό έχει ένα κανόνι λέηζερ στο καταδρομικό USS Ponce. Η εγκατάσταση του κανονιού αυτού περιλαμβάνει και ειδική γεννήτρια για να το τροφοδοτεί με το απαιτούμενο ρεύμα. Γεννήτρια και όχι μπαταρίες λιθίου όπως λέει για το δικό της τουφέκι η κινέζικη εταιρεία.

Οχι, τα όπλα λέηζερ δεν κάνουν για κυνήγι. Για διάφορους λόγους, ανάμεσα τους επειδή καταστρέφουν ολοσχερώς το θήραμα, και επειδή δεν προσφέρουν την ικανοποίηση της απαιτητικής σκόπευσης αφού η ακτίνα έχει ταχύτητα φωτός και εκμηδενίζει τα περί προσκόπευσης κλπ.

Μένει να δούμε αν αυτό το τουφέκι είναι έτσι όπως το αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η φωτογραφία είναι από την South China Morning Post