Αναπήδηση κάννης

Χαίρετε Κύριε Νικήτα,

Θα ήθελα να μου πείτε για ποιο λόγο έχω τεράστια αναπήδηση κάνης… Εχω μια benelli Raffaello special lousso και μετά από παρέμβαση οπλουργου (ο Θεός να τον κάνει) μου άλλαξε το pitch κανωντας το για εδαφοβια επειδή κυνηγάω γουρούνια ενώ πριν ήταν για πουλιά.. Ευθύνεται αυτή η αλλαγή ή ότι η ραχη του κοντακίου δεν εφάπτεται στο κόκαλο του ζυγωματικου μου και κάνει ανοδική πορεία το όπλο;;; Σε τι ενεργειες να προβώ;;; Να κοιτάξω ξανά το pitch η για αρχή να αγοράσω ένα σετ ανύψωσης ράχης κοντακίου;;; Εάν ήταν εύκολο θα σας έστελνα και μερικά βίντεο να δείτε και στη πράξη αυτά που σας λέω.. Θα περιμένω εναγωνίως την απάντηση σας..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πσοφατα αναρτήθηκε κείμενο με τίτλο ΚΛΩΤΣΗΜΑ ΣΤΟ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΟ που βρείτε εδώ:

Το άρθρο περιέχει τις πρακτικές μεθόδους εξακρίβωσης του Pitch και χρήσιμες φωτογραφίες.

Ως παθών κατανοώ το πρόβλημα και μάλιστα πολύ καλά! Ζηλεύω όσους έχουν μέτρα που βολέυονται με τα εργοστασιακά κοντάκια και όταν ρίχνουν τα όπλα τους κλωτσούν ευθεία προς τα πίσω, χωρίς την ενοχλητική άνωση που έχω εγώ.

Επειδή η ενόχληση μου την “έδωσε”, όταν έφτιαξα το κοντάκι του μονόκαννου Baikal μου είχα την ευκαιρία για πειράματα, αφού ήταν ιδιοκατασκευή 100% και δεν υπήρχε το πρόβλμα επικοινωνίας με μαστόρους κλπ (σόρυ αλλά υπάρχει τέτοιο πρόβλημα). Τελικά βρήκα το κατάλληλο Pitch και τα αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ όπλο που έχει ήπιο αισθητό κλώτσημα και ευθεία οπισθοδρόμηση. Το Pitch, η κλίση πέλματος είναι τελικά σημαντικό μέτρο έστω και αν δεν προβάλλεται ως σημαντικό από τους κοντακάδες και τους ειδικούς!

Στη δική σας περίπτωση η πιο λογική διαδικασία είναι να βρείτε πρώτα την σωστή κάθετη κλίση και αφου την βρείτε τότε να φέρετε το Pitch στα μέτρα σας. Θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή και αρκετά πειράματα με στρώματα κάτω από το πέλμα για να βρεθεί το κατάλληλο Pitch, αλλά το αποτέλεσμα, το ευθύ κλώτσημα, αξίζει τον κόπο.