ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Κοστίζει πέντε Ευρώ, στα Τζάμπο, παίρνει μπαταρίες ΑΑ, και βγάζει πολλές σαπουνόφκουσκες.

Ε, και;

Οι σαπουνόφουσκες, όταν τις πετυχαίνεις με ΕΝΑ βλήμα, είναι ιδανικός στόχος για προπόνηση κινητού στόχου. Δεν κοστίζουν τίποτε, δεν αφήνουν κατάλοιπα, δεν μπορούν να κάνουν ζημιά αν συγκρουστούν με κάτι “απαγορευμένο”.

Επιδή βγαίνουν μπουλούκια φούσκες από το μηχάνημα, επιβάλλεται η επιλογή μιας φουσκας στόχου, με σκόπευση σε αυτήν και μόνο. Αυτή η προπόνηση είναι ότι πρέπει για τις φάσσες που εμφανίζονται κοπαδιαστά και μας μπερδεύουν.

Ναι, αλλά οι φούσκες είναι αργές, δεν ακολουθούν μια προκαθορισμένη πορεία όπως τα πιάτα του σκοπευτηρίου, και άλλα πολλά μείον μπορουν να προστεθούν εδώ. Στον αντίποδα είναι η δυνατότητα προπόνησης με εκατοντάδες βολές, με ορατό βλήμα που επιτρέπει άμεση διόρθωση λαθών, χωρίς θόρυβο και κλώτσημα. Αλλάζοντας θέση ο σκοπευτής μπορεί να προπονηθεί σε κάθε γωνία βολής, ακόμα και σε εισερχόμενες “ρουαγιάλ” βολές….Τσάμπα!

Επειδή βγαίνουν πολλές φούσκες επιβάλλεται η επιλογή και σκόπευση σε μια, όπως και στις φάσσες.

Προχθές έκανα μια γρήγορη προπόνηση με το αεροβολάκι Daisy, μόλις ενενήντα βολές. Πολύ θα ήθελα να πάω σε κάποιο σκοπευτήριο και να κάνω ενενήντα βολές με το σουπερποζέ μου. Αλλά δεν μπορούσα και έτσι “παρηγορηθηκα” με τις φούσκες και το αεροβόλο. Αναρωτιέμαι αν με το πυροβόλο θα μάθαινα περισσότερα για τα λάθη μου από ότι έμαθα με το αεροβόλο. Μάλλον όχι! Επιπλέον γλύτωσα ένα κάρο λεφτά και επειδή γλύτωσα τα λεφτά θα ξανακάνω προπόνηση (να διορθώσω κάτι αδυναμίες που εντόπισα!!!) και αύριο και μεθαύριο και όποτε γουστάρω.

Οταν τα λογαριάσεις όλα, η φάση τείνει πιο πολύ προς το σοβαρό παρά προς το αστείο, που δεν είναι άσχημα για μια επένδυση των πέντε Ευρώ.