ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 422

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΟΜΟΙΩΝ ΟΠΛΩΝ

Γεια σας κ.Νικητα,
Όταν έχουμε όμοιους τύπων superpose ( ίδιο μήκος Κάννης), με μόνη διαφορά το ένα είναι απλό,το άλλο deluxe, με ίδιο υλικό ξύλου (ίσως καλύτερο polishing) , και με μόνη διαφορά το αισθητικό μέρος, έχοντας όμοιο αλλά επίχρυσο το engrave στην μπασκουλα στο deluxe, δικαιολογείται η απόκλιση βάρους των 200 γραμμαρίων στο delux? (2.700 και 2.900kg αντίστοιχα).
Τα όπλα είναι φτιαγμένα από ergal και μήπως στο ακριβότερο μοντέλο υπάρχει κάτι διαφορετικό που να δικαιολογεί αυτή την διαφορά? πχ σαν πιο νέο μοντέλο να έχει κάποια πρόσθετη ενίσχυση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δ.Μακρης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν μας λέτε τη μάρκα και μοντέλο. Αν υποθέσουμε ότι όντως τα δύο όπλα έχουν ίδια μεταλλικά μέρη, τότε η διαφορά βάρους οφείλεται στην διαφορά πυκνότητας του κοντακιού και της πάπιας.

Η ποιοτική καρυδιά, αυτή που έχει νερά και τείνει να είναι πιο σκούρα σε χρώμα, είναι πιο πυκνό ξύλο και έχει μεγαλύτερο βάρος ανά κυβικό εκτατοστό από τις πιο ξανθές ποικιλίες.

Ενας τρόπος να βεβαιωθείτε ότι η διαφορά βάρους είναι στα ξύλα είναι να ζυγίσετε τις πάπιες των δύο όπλων. Είναι μέρη που αφαιρουνται εύκολα χωρίς εργαλεία.

Η άλλη περίπτωση είναι η βάση του ανώτερου μοντέλου να μην είναι από εργκάλ. Ενα απλό τεστ με έναν μαγνήτη θα το δείξει αυτό άμεσα.