ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 449

BROWNING CITORI

Message Body:
Καλησπέρα σας.. ευχαριστώ απ’ τών προτέρων πού θα διαβάσετε τό κείμενο.. έχω στην κατοχή μου ένα Browning citori αλλιλεπιθετο με αεριζόμενες κάννες καί PX κωδικό στο σειριακό αριθμό.. από ότι έχω διαβάσει σέ ξένα σάιτ μάλλον είναι κατασκευή τού 1983 εξού και τό PX . θέλω νά ρωτήσω αν είναι μαγκουμ καί αν έχει κάποια αξία.. φέτος τό αγόρασα αλλά με τό συμπαθειο κάποιοι πού υποτίθεται ξέρουν από όπλα μου λενε ότι είναι η φθηνή έκδοση από την miraku καί δεν κοστίζει πάνω από 200€. Ευχαριστώ πολύ..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι “ειδικοί” να μας πουν που πουλάνε Citori για 200 Ευρώ να πάμε να αγοράσουμε και εμείς!!!

Πρώτο στοιχείο είναι ότι ΟΛΑ τα Browning σουπερποζέ εκτός του Β25 κατασκευάζονται από την Miroku στην Ιαπωνία. Η Browning είναι μέτοχος στην Miroku εδώ και κάποια χρόνια.

Ολα τα ιαπωνικά Browning, Citori, B325, 425, 525, 625 και 725 κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και ακολουθούν το πρότυπο του Β25. Το δε Β25 παράγεται στο Βέλγιο και η τιμή του αρχίζει από τις 11000 Ευρώ.

Οι θαλάμες του όπλου σας δείχνουν αν είναι μάγκνουμ ή κανονικό. Θαλάμες 76 χιλιοστών, 3 ιντσών, δείχνουν ότι είναι μάγκνουμ. Το μήκος της θαλάμης αναγράφεται στις κάννες.

ΠΟΙΟ BERETTA ΠΟΖΕ

Αγαπητέ κύριε Κυπριδημε,,

Κατ αρχήν θα ηθελα να σας συγχαρώ για το έργο σας.Προσωπικά σας θεωρώ πολύ αξιέπαινο, πάντα επίκαιρο και αμερόληπτο.
Να ειστε πάντα καλά και να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να προσφέρετε τις γνώσεις σας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Επικοινωνώ μαζί σας διότι επιθυμώ να προβώ στην αγορά ενός αλληλεπιθετου.Δεν γνωρίζω αν βοηθούν η όχι οι παρακάτω πληροφοριες ,παρόλα αυτα σας αναφέρω τα παρακάτω.
Είμαι κυνηγός.Είμαι 40 χρόνων και κυνηγώ από τα 18 νόμιμα με άδεια.Διαθέτω σκυλο ηπειρωτικο,φυλής Ντρατχααρ καθώς εξασκώ αρκετά είδη κυνηγιού.Συγκεκριμένα κυνηγώ μπεκάτσα, περδικα, ορτύκι καθώς και θηράματα καρτεριου πιο σπάνια όπως φασσα και υδρόβια στον ποταμό Έβρο.

Ειμαι ήδη κατοχος μιας καραμπίνας beretta A302 από τον παππού μου 71 πόντους στάνταρ 2 τσοκ που δεν την πολύ χρησιμοποιώ και ενος πλαγιοκανου beretta 625, (4-2 τσοκ μονοσκανδαλο 68 ποντους κάνη) που το αγόρασα πρόσφατα για να το χρησιμοποιώ στη μπεκάτσα και στο ορτύκι.
Στο παρελθόν είχα για ένα χρόνο το 686 ultralight 62 πόντους κάνες.Παρά πολύ ωραια γραμμή σκόπευσης.Θυμάμαι ότι είχα εντυπωσιαστεί. Θεωρητικά το είχα επιλέξει για γρήγορες μπηχτές ντουφεκιές, και επειδή ήταν ξεκούραστο στο πολύωρο κουβαλημα. Όμως στον αντίποδα είχε πολύ μεγάλο λάκτισμα ακόμα και με 32 γρ φυσίγγια, οπότε η δεύτερη ντουφέκια συνήθως χρειαζόταν κρίσιμο χρόνο για να ξαναμπώ στην πορεία του στόχου ,που τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε …Επισης δε βόλευε καθόλου στα καρτεράτα θηράματα.Λόγω της πολύ μικρης του σκοπευτικής γραμμής και επειδή δε μπορούσα να επιλέγω και πιο βαριές γομώσεις π.χ 34 η 36 γρ….
Το πούλησα αλλά κράτησα ένα σοβαρό στοιχείο.
Το 686 μου καθισε πολύ καλά στα μέτρα μου.Μου άρεσε.Ήταν λάθος το συγκεκριμένο λόγω βάρους και υπερβολικά κοντών κανων.
Ετσι αποφάσισα αρχικά να αγοράσω μεταχειρισμένο ένα silver pigeon 1 71 cm με τσοκακια, μονοσκανδαλο,βάρους 3430 στα 1100€ ,αλλά ψάχνοντας στη συνέχεια βρηκα ένα SV 10 perennia 67 cm στα 1400€ χωρίς το kickoff. Το βάρος του τελευταίου δε το γνωρίζω.
Είμαι λοιπον ανάμεσα στα δυο.Αξιζει η διαφορά στα χρήματα;Είναι μεγάλη η διαφορά στο μήκος των κανων μιας που κυρίως η χρήση θα είναι στο καρτέρι;
Η χρήση που θέλω να κάνω είναι κυρίως για καρτέρι ( και πιο πολύ για τα υδρόβια καθώς κανένα από τα δυο όπλα που ήδη διαθέτω δεν έιναι κατάλληλα για χρήση ατσαλινων σκαγιών βάσει νομοθεσίας ).
Με ενδιαφέρει κυρίως το ζύγισμα και η διαφορά στα βλητικά αποτελέσματα καθως και στο λάκτισμα.
Επισης η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, η ποιότητα κατασκευης και γενικα θα ηθελα μια σύγκριση καθώς και τα δυο όπλα φαίνονται παρόμοια στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον.Εχω επωμισει το silver pigeon 1 και μου έρχεται παρά πολύ καλά.Αν επωμισω και το SV 10 και μου κάτσει επισης τι θα με συμβουλεύατε να πράξω;;
Σας ευχαριστω παρά πολύ..
Προκοπης Μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το Perennia είναι μια εξέλιξη του 686. Προσφέρει αλλαγές όπως κυρτού σχήματος τραπεζοειδείς ώμους των καννών, σκανδάλη από τιτάνιο, νέο σύστημα σύνδεσης του κοντακιού και μερικά άλλα νέα στοιχεία.

Οι αλλαγές κάνουν το Perennia κάπως πιο περίπλοκο από το 686 Silver Pigeon. Η νέα σύνδεση του κοντακιού είναι ίσως η μεγαλύτερη περιπλοκή και η πιο αδοκίμαστη από την άποψη αντοχής στο χρόνο. Το 686 με την παραδοσιακή τζαβέτα είναι δοκιμασμένο εδώ και δεκαετίες και έχει πουληθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, αντίτυπα και ξέρουμε την αντοχή του σε κυνηγετική χρήση.

Επειδή όπως λέτε το όπλο θα δει χρήση σε βάλτο, το ζητούμενο είναι κάτι αξιόπιστο και εύκολο στην συντήρηση. Για αυτό το λόγο θα έλεγα ότι το 686 που το ξέρουν καλά οι οπλουργοι είναι η προτιμότερη αγορά στην περίπτωση σας.