ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΓΚΡΕΚΑ

Η συζήτηση έγινε πριν την επέλαση της πανδημίας και σε αυτήν συμμετείχε πρώην όργανο της τάξης.

Το θέμα ήταν ο έλεγχος αρουραίων με αεροβόλο. Η πρόταση σόκαρε τον πρώην αστυνομικό.

“Με όπλο!”

“Με αεροβόλο χαμηλής ισχύος”.

“Δεν μπορεί ο καθένας να αρπάζει ένα όπλο και να κάνει ότι θέλει!” ¨Ηταν η ρελάνς του πρώην αστυνομικού. Η σωστή, και νόμιμη, κατ’αυτόν λύση είναι το δηλητήριο.

“Το δηλητήριο δεν είναι όπλο;” Τόλμησα να ψελλίσω. Ακουσα τα σχολιανά μου. Σαφώς, κατ’αυτόν το δηλητήριο ΔΕΝ είναι όπλο. Οσο για την διασπορά του δηλητρίου στην τροφική αλυσίδα όταν διάφορα σαρκοβόρα τρώνε δηλητηριασμένους αρουραίους, με στόλισε με τον τίτλο του οικολόγου!

“Καλύτερα πέντε δέκα πουλιά νεκρά παρά να γυρίζει ο κάθε άσχετος ρίχνοντας σε ποντίκια.”

Καταλαβαίνετε το πνεύμα του συνομιλητή μου. Δεν τον ένοιαζε η οικολογική καταστροφή, η θανάτωση σπάνιων ή απειλούμενων αρπακτικών πουλιών από δηλητήρια. Ούτε τον ένοιαζε ότι τα δηλητήρια πωλούνται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ σε διάφορα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η προτεραιότητα του ήταν να μην χρησιμοποιηθεί το απόλυτα επιλεκτικό μέσο για των έλεγχο των τρωκτικών. Γιατί τόση αντιοπλική μανία ακόμα και όταν η χρήση είναι σαφώς πιο οικολογική και περιβαλλοντικά ασφαλής;

Απλό! Διότι αυτός που επιλέγει το αεροβόλο ίσως να το διασκεδάζει κι’όλας. Και η διασκέδαση είναι ανεπίτρεπτη στο πουριτανικό βαθύ κράτος.