ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 451

VITORIA 100 ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ

Η beretta es 100 vitoria mobilchoke έχει πιστοποίηση για ατσαλινα σκαγια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πριν μερικές μέρες είχαμε ανάρτηση με την εμπειρία των Δανών κυνηγών και τα ατσάλινα σκάγια. Το ρεζουμέ της εμπειρίας είναι ότι η πιστοποίηση δεν είναι το κύριο στοιχείο στην χρήση ατσάλινων σκαγίων. Το κύριο σημείο είναι να μην ρίχνονται ατσάλινα σκάγια από τσοκάρισμα πιο κλειστό από μισό τσοκ ή τρία άστρα. Αυτό ισχύει για όλα τα όπλα, είτε έχουν πιστοποίηση είτε όχι, εφόσον οι κάννες είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς διαβρώσεις, είναι ατσάλινες και όχι δαμασκηνές και δοκιμασμένες για άκαπνη πυρίτιδα.

Η πιστοποίηση ατσάλινων σκαγίων σφραγίζεται από την Τράπεζα Δοκιμών και έχει την μορφή τριφυλλιού. Αν υπάρχει η σφραγίδα τότε σημαίνει ότι η κάννη έχει πιστοποίηση για ατσάλινα σκάγια. Αλλά, όπως λένε οι Δανοί από εμπειρία, κάννες σε καλή κατάσταση και με τσοκ μέχρι τρία άστρα μπορούν να ρίξουν φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια εφόσον τα φυσίγγια είναι βέβαια στο κατάλληλο μήκος για την θαλάμη του όπλου.

ΠΑΛΙΟ ΚΟΚΟΡΟΤΟΥΦΕΚΟ

Καλησπέρα σας κύριε Νικήτα, θά ήθελα αν είναι εφικτό νά μου δώσετε πληροφορίες για τόν τύπο τού όπλου, την χρονολογία καί την τιμή του.
Σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων καί θά περιμένω την απάντηση σας.
Για περισσότερα στοιχεία μπορώ να σάς στείλω φωτογραφίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κρίνοντας από την φωτογραφία πρόκειται για μέτριας ποιότητας κοκοροτούφεκο, μάλλον ιταλικό και χαρακτηριστικό δείγμα της μεταπολεμικής εποχής, από το 1945 έως το 1970. Η αξία αυτών των όπλων κυμαίνεται από 200 έως 500 Ευρώ ανάλογα με την κατάσταση τους.