ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΑ

 

Το βίντεο δείχνει συνάντηση αεροβολιστών στην Αγγλία. Εγινε το 2015 σε ένα χωράφι που μετατράπηκε σε σκοπευτήριο για την ημερίδα αεροβόλου.

Οπως βλέπετε, δεν κινδύνευσε κανείς από την ρίψη χιλιάδων βολών αεροβόλου. Η συνάντηση δεν έγινε σε σκοπευτήριο, αλλά τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Αυτό που βλέπετε γίνεται κάθε καλοκαίρι σε εκατοντάδες αγροκτήματα στην Αγγλία. Γίνεται με τις ευλογίες της αγγλικής αστυνομίας που δίνει και τεχνικές συμβουλές, δωρεάν, στους διοργανωτές. Και εννοείται ότι οι επίσημες αρχές σκοποβολής ενθαρρύνουν αυτή την χρήση αεροβόλου διότι ανάμεσα σε αυτούς τους ενθουσιώδεις αεροβολιστές θα ψάξουν να βρουν τα αυριανά ταλέντα της σκοποβολής.

Αν κάνουμε συγκρίσεις με την εδώ κατάσταση θα μας πιάσουν τα κλάματα.

Η νεολληνική πουριτανική αντίληψη παθαίνει σοκ αν ακούσει ότι κάποιοι ψυχαγωγούνται ρίχνοντας με αεροβόλα, σε απόλυτα ελεγχόμενες και ασφαλείς συνθήκες, χωρίς άδεια! Εδώ επικρατεί η δηθενιά της “επίσημης” σκοποβολής, όπου η χρήση αεροβόλου επιβάλλεται να γίνεται στα λιγοστά σκοπευτήρια όπου το μοναδικό άθλημα που προσφέρεται είναι το αφορητα πληκτικό, για την πλειονότητα των ανθρώπων, Ολυμπιακό δεκάμετρο.

Ναι, έριχνα για χρόνια Ολυμπιακό δεκάμετρο, και είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Αλλά για τον πολύ κόσμο είναι εξαιρετικά ανιαρό. Αν δεν αρχίσουν πολλοί άνθρωποι να ασχολούνται με σκοποβολή που προσφέρει ψυχαγωγία δεν θα πάνε στο Ολυμπιακό. Και αν δεν υπάρχει ψυχαγωγία δεν θα υπάρχει συμμετοχή. Είναι απλό θέμα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να γίνει κατανοητό ότι η ψυχαγωγία φέρνει κόσμο στην σκοποβολή. Οπως το ανεπίσημο τζόγκινγκ αναδεικνύει αυτούς που θα εξελιχθούν σε δρομείς στα επίσημα αναγνωρισμένα αθλήματα δρόμου.

Το ερώτημα είναι αν θέλουμε ευρύτερη συμμετοχή στη σκοποβολή. Διότι τελευταία αρχίζω να υποψιάζομαι ότι κάποιοι δεν θέλουν.