ΑΕΡΟΒΟΛΑ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ 5,5

Τα κονέξια μου λένε ότι από τα τέλη του 2020 οι αρχές απορρίπτουν, χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, αιτήσεις για εισαγωγή αεροβόλων οποιουδήποτε διαμετρήματος πλην του 4,5.

Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο νόμο περί όπλων για περιορισμό διαμετρημάτων αεροβόλου.

Το διαμέτρημα δεν είναι καθοριστικός παράγονας στην δύναμη του αεροβόλου. Ενα 4,5 μπορεί να παράγει πολλαπλάσια δύναμη από ένα αεροβόλο 5,5 ή 6,35. Μια ματιά στα προσπέκτους των κατασκευαστών το επιβεβαιώνει, όπως βέβαια το επιβεβαιώνει και ένα απλό τεστ με ταχογράφο βλημάτων.

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία επεδίωξε και πήρε την εκπροσώπηση των αθλημάτων Bench Rest και Field Target στην Ελλάδα. Και τα δύο αυτά αθλήματα περιλαμβάνουν όλα τα διαμετρήματα αεροβόλου.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, τι ακριβώς προστατεύει η διοικητική πρακτική του αποκλεισμού διαμετρημάτων αεροβόλου;

Προφανώς μερικοί δεν κατάλαβαν την τακτική των υπόλοιπων ανεπτυγμένων χωρών σε ότι αφορά το αεροβόλο. Και η τακτική είναι απλή: επιτρέποντας το αεροβόλο δίνουν διέξοδο σε οπλόφιλους και όσους ασχολούνται με την σκοποβολή, αποτρέποντας τους από το πυροβόλο. Μπορούμε να πούμε ότι η τακτική είναι και έξυπνη, και ίσως επειδή είναι έξυπνη μας ξεφεύγει. Από εξυπνάδα, ως γνωστόν, σκίζουμε.