ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 461

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΒΑΜ 19-18

καλημέρα κύριε κυπριδημε
Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για το bam 19 18 4,5mm είναι καλό;;;;; Με εκτίμηση Γιάννης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με τιμή 104 Ευρώ πρόκειται για σαφώς φθηνό αεροβόλο και θα έχει τα γνωστά χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής: υπερισχυρό ελατήριο (εξ ου και η ταχύτητα των 300 μέτρων στο 4,5), απλή σκανδάλη και άλλα. Ωστόσο είναι 104 Ευρώ και αυτό είναι κριτήριο για όποιον δεν θέλει ή δεν μπορεί να επενδύσει περισσότερα σε ένα αεροβόλο.

Υπάρχει πάντα η λύση με ένα σχετικά απλό tuning στα αεροβόλα ελατηρίου. Μια μείωση της δύναμης του ελατηρίου, αφαιρώντας μια ή δύο σπείρες από το ελατήριο, κάνει πολλά για την μείωση των κραδασμών και την αύξηση της ακρίβειας.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΝΝΟΥ

Υπάρχει δυνατότητα αναγνώρισης του κατασκευαστή του συγκεκριμένου λειοκάνου cal.12;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχήμα και η ένδειξη στα γαλλικά ότι δέχεται φυσίγγια άκαπνης χωρίς άλλο ενδεικτικό τείνουν να δείξουν ότι πρόκειται για φθηνό βελγικό μονόκαννο. Αυτή είναι μια πιθανολόγηση και όχι απόλυτη απάντηση. Χωρίς άλλα στοιχεία είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί ένα όπλο από μια φωτογραφία της βάσης.

ΔΙΚΑΝΝΟ BETTINSOLI

Καλησπέρα σας θα ήθελα αν γνωρίζεται να με βοηθήσετε για ένα παλιό δίκανο που σκέφτομαι να αγοράσω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τις λεπτομέρειες των καννων έχουν σβηστεί λίγο!και τι αξία μπορεί να έχει!μου είπαν ότι είναι σπάνιο όπλο !!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι δίκαννο με μισές φωτιές και διακοσμητικές πλάκες. Οι κάννες του είναι συγκολλημένες με τη μέθοδο της χελιδονοουράς. Εχει περάσει δοκιμή στις 900 πιέσεις και δέχεται κανονικά φυσίγγια. Δεν δέχεται σεμί μάγκνουμ ή μάγκνουμ.

Ετυχε να έχω πάει στο εργοστάσιο του Bettinsoli και να μιλήσω μαζί του για τα όπλα του. Ειδικευόταν σε στιβαρά όπλα μέτριας ποιότητας και αυτό φαίνεται από τα ευμεγέθη κλειδιά στην φωτογραφία των καννών.

Δεν είναι σπάνιο όπλο και η τιμή του πρέπει να αντανακλά αυτό το στοιχείο. Θα πρέπει να είναι αρκετά κάτω από τα 1000 Ευρώ.

PORTING BERETTA 1200

Καλησπέρα.θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να κάνω porting σε μια κάννη 1200 berreta 71 cm με 18’4 το τσοκ σταθερό 2αστρα. Οι οπές πρέπει να είναι υπό κλίση 30-50μοιρων και από πού πρέπει να ξεκινούν καί πόσες των αριθμό ? Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το οπλουργείο Ηφαιστος έχει μακρά εμπειρία με το Porting έχοντας κάνει την πρώτη εφαρμογή γύρω στο 1990. Εκεί θα πάρετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για αυτή την εργασία. Το τηλέφωνο είναι 210-6445581.

BROWNING 2000 ΕΜΠΛΟΚΕΣ

Ειμαι κάτοχος μίας browning 2000. Θέλω να σας πω πως δεν γνωρίζετε γιατί η συγκεκριμένη καραμπίνα κάνει εμπλοκές. Υπάρχει λόγος που κάνει αλλά κανείς δεν τον γνωρίζει. Εγώ προσωπικά το γνωρίζω αυτό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ενας φίλος έχει τρεις Β2000 και η μακρά γνωριμία του μαζί τους έχει διδάξει ότι πρώτον θέλει καλό καθάρισμα το σύστημα αερίων, και δεύτερον, ότι με κατάλληλα φυσίγγια είναι εξαιρετικά αξιόπιστα όπλα.

Το σύστημα αερίων της Β2000 δεν είναι αυτορυθμιζόμενο και έτσι δεν τα πάει καλά με ακατάλληλα φυσίγγια. Αν τα φυσίγγια δεν παράγουν αρκετά αέρια, ή αν οι οπές αερίων είναι φραγμένες από κατάλοιπα, τότε δεν εξάγει τον άδειο κάλυκα και παρουσιάζει εμπλοκή τροφοδοσίας.