ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ (ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ) ΤΗΣ ΘΗΡΑΜΑΤΟΠΟΝΙΑΣ

 

Νερό τροφή κάλυψη είναι οι τρεις βασικές ανάγκες του θηράματος. Σε ένα έντονα καλλιεργημένο χώρο τα τρία βασικά στοιχεία προσφέρονται από του περιμετρικούς φυσικούς φράχτες γύρω από τα καλλιεργούμενα χωράφια.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τρία καλλιεργούμενα σημεία σε τρεις χώρες. Πρώτη φωτογραφία είναι ο κάμπος των Ερυθρών δίπλα στην Αθήνα όπου δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο φράχτη.

Στη δεύτερη φωτογραφία το μέρος είναι στην νοτιοανατολική Γαλλία με κάποιους φυσικούς φράχτες σε αρκετά χωράφια.

Η τρίτη φωτογραφία είναι στο Εσσεξ λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου όπου κάθε χωράφι περιβάλλετυαι από φυσικό φράχτη.

Πόσο κοστίζει η δημιουργία φυσικού φράχτη; Το κοστολόγιο Αγγλίας με τα ψηλά εργατικά είναι γύρω στο ένα Ευρώ το τρέχον μέτρο. Ας υποθέσουμε ότι είναι το ίδιο και στην Ελλάδα.

Πόσα τρέχοντα μέτρα φυσικού φράχτη θα μπορούσε να φυτέψει η ΚΣΕ με το πλεόνασμα των εκατομμυρών Ευρώ που είχε πριν μερικά χρόνια; Μπόλικα, είναι η πρόχειρη απάντηση.

Δεν φυτεύτηκε ούτε ένα μέτρο όμως διότι κανένας από τους πρόεδρους της ΚΣΕ δεν είχε όραμα για ένα τέτοιο ουσιαστικό και μεγάλο φιλοθηραματικό έργο. Μην τα ρίχνουμε όλα στην ηγεσία όμως, πόσοι από εμάς του κυνηγούς της βάσης θα ενέκριναν την δαπάνη των χρημάτων μας σε φυσικό φράχτη; Μάλλον ελάχιστοι.