ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 482

BENELLI CLICK

Καλησπέρα, ψάχνω να αγοράσω καινούργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση αυτογεμές και προσανατολίζομαι στα όπλα της Benelli. Σε site γνωστού οπλοπωλείου στις περιγραφές των πιο ακριβών μοντέλων της Benelli βλέπω να γράφει για επανασχεδιασμένο κλείστρο με περιστροφική κεφαλή που καταργεί την ακούσια μετακίνηση του (Benelli click). Επειδή αν είναι να δώσεις λεφτά αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω ειδικά αν κυνηγάς σε πυκνά που μπορεί να παρουσιαστεί το φαινόμενο, μπορείτε να μου πείτε ποια μοντέλο έχουν τη νέα αυτή τεχνολογία και απο ποια χρονολογία και μετά εφαρμόζεται? δλδ μπορεί το montefeltro του 17 να μην την έχει και του 21 να την έχει?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μόνο μοντέλο που γνωρίζω που έχει ειδική σχεδίαση για πρόληψη του “Κλικ” είναι το μοντέλο Ethos.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το “Κλικ”, πρόκειται για την οπισθοδρόμηση του κλείστρου όταν η καραμπίνα δεχτεί κάποια απότομη κίνηση. Οταν το κλείστρο ταξιδέψει προς τα πισω ανοίγει η περιστροφική κεφαλή και το όπλο δεν μπορεί να ρίξει. Μερικοί βρίσκουν αυτή την κατάσταση προβληματική, άλλοι δεν πτοούνται καθόλου από το “Κλικ”.

BROWNING 525

Καλησπέρα σας! Θέλω να σας ρωτήσω την γνώμη σας για ένα όπλο που πήρα πρόσφατα και ειναι το browning 525. Από ότι ξέρω είναι με 18,4 αυλους και στις δύο κάννες και είναι με θαλαμες 70mm 12cal και τέσσερα τσοκ invector. Η χρονολογία κατασκευής μάλλον είναι το 2003 γιατί πάνω στην βάση έχει τα αρχικά ΜΧ. Θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε που κατασκευαζονταν και γενικά οτιδήποτε πληροφορία ξέρετε να μου πείτε και αν ήταν καλα ντουφεκια σαν τα άλλα της σειράς 525. Μπορώ να σας στείλω και φωτογραφίες αν θέλετε για να έχετε μια ποιο ολοκληρωμένη άποψη. Ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η σειρά 525 βασίζεται σχεδιαστικά το μεγάλο Β25 του John Browning. Είναι ένα εξαιρετικά καλό σουπερποζέ και βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως.

Κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, στο εργοαστάσιο της θυγατρικής εταιρείας της Browning, Miroku.

Προσωπικά κυνηγώ από το 1985 με το προγενέστερο μοντέλο, το Citori, και το βρίσκω εξαιρετικό. Είναι το μοναδικό κυνηγετικό όπλο που ποτέ δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

BENELLI BECACCIA

Κύριε kυπριδιμε καλησπέρα σας , ενδιαφέρομαι για την αγορά μπεκατσοντουφεκου και κλείνω προς το benelli becaccia . Όπως έχω διαβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις σας είναι η πρώτη καραμπίνα η οποία είναι καλά ζυγισμένη . Ισχύει το ίδιο και στο μοντέλο cal . 20 ; Ανάμεσα στο cal 12 και στο cal 20 , ποιο όπλο θα θεωρούσατε το πιο ιδανικό για το κυνήγι της μπεκατσας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Becaccia είναι όντως ελαφριά και καλοζυγισμένη. Αυτό σημαίνει ότι με γομώσεις άνω των 30 γραμμαρίων έχει έντονα αισθητό κλώτσημα.

Μεταξύ του 12 και του 20 θα επέλεγα το 20 λόγω μικροτερου όγκου, άρα καλύτερου πισήματος, αι επειδή το 20άρι έχει λιγότερο κλώτσημα από το 12άρι.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ

Κύριε Νικήτα σας χαιρετώ!
Μου αρέσει πολύ η ρωσική σχολή στα όπλα, έχω ένα MP-43 και ένα αυτογεμές MP-155 αλλά αρχίζω να γλυκοκοιτάζω και τα σούπερ ποζέ. Ποιο να προτιμήσω, ένα (πάντα δισκανδαλο χωρίς αυτοματισμούς) Baikal ή το TOZ 34 με απλούς εξολκείς; Ποια τα συν και τα πλην του TOZ 34; Δεν έχει αναλυθεί όσο το ξαδερφάκι του μου φαίνεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ΤΟΖ34 είναι συμπαθητικό και ενδιαφέρον όπλο χαμηλού προφίλ. Ωστόσο μεταξύ των δύο, μοντέλο 34 και ΙΖ27, το ΙΖ27 κερδίζει στα σημεία. Είναι πιο “ορθόδοξο” σχήμα, έχει πιο αξιόπιστο μηχανισμό με ελικοειδή ελατήρια, (το ΤΟΖ έχει ελατήρια U), και αν θελήσετε κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να ελαφρύνει με αφαίρεση ριγών κλπ, κάτι που δεν γίνεται τόσο εύκολα στο ΤΟΖ.

KARL QUEEN

Έρχεται αν ήταν εύκολο να μου πείτε για την καραμπίνα και Κουίν εάν αξίζει η αγορά της ευχαριστώ πάρα πολύ
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κώστας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εχω ψάξει αρκετά αλλά δεν βρήκα καμία εταιρεία κατασκευής λειόκαννου με την ονομασία Karl Queen, ή Quinn.

Μήπως έχετε την πλήρη ονομασία και διεύθυνση της εταιρείας;