ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 483

ΑΓΟΡΑ ΧΡΑΠΑ ΧΡΟΥΠΑ

Message Body:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΧΡΑΠΑ ΧΡΟΥΠΑ ΤΗΣ KRAL ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ KRAL TACTICAL X 51 . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .ΑΞΙΖΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ BENELLI NOVA H SUPERNOVA ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΠΛΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Nova και η Kral είναι αξιόπιστες καραμπίνες. Ωστόσο πρέπει να αναφέρω και τις ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή την εποχή σε μεταχειρισμένα και ειδικά στα δύο αμερικανικά μοντέλα που είναι συνώνυμα με την χράπα χρούπα, την Remington 870 και την Mossberg 500. Αυτά τα δύο μοντέλα έχουν περάσει εξαντλητικά τεστ για έγκριση από στρατούς και αστυνομίες και βρίσκονται μεταχειρισμένα σε πολύ χαμηλές τιμές.

ΒΕRΕΤΤΑ 687

Καλησπερα κ.Νικητα θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση εαν γνωριζεται να μπυ πειτε δυο λογια για το συγκεκριμενο οπλο..εκανα μια αγορα προσφατα ενος μεταχειρισμενου beretta s687 silver pigeon με 71 πόντους καννη μονοσκανδαλλο μαγκνουμ με 18.4 αυλους του 1998 μοντελο!θα ηθελα αν μπορουσατε να μου πειτε λιγα λογια για αυτο το οπλο γιατι ακομα δεν το εχω δοκιμασει αλλα και εκτος αυτου δυο λογακια σχετικα με την ποιοτητα του οπλου..η αγορα στοιχησε στα 1400 ευρω!η οποιαδηποτε αποψη σας και γνωση σας θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμη..σας ευχαριστω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η σειρά 6, δηλαδή τα μοντέλα 686 και 687 είναι από τα καλύτερα εργοστασιακά σουπερποζέ στον κόσμο. Αυτά τα μοντέλα μαζί με τα Browning Ιαπωνίας είναι τα πρώτα σε πωλήσεις σουπερποζέ παγκοσμίως.

Το μοντέλο 687 είναι το ανώτερο μοντέλο. Εχει το γνωστό σύστημα Beretta με τους διακεκομμένους πίρους καννών και τους τραπεζοειδείς ώμους στις κάννες και έτσι έχει γερό κλείδωμα και χαμηλό προφίλ. Η τιμή που πληρώσατε είναι πολύ καλή. Να είστε βέβαιος ότι θα αντέξει μια ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΙΖ27

Καλησπέρα σας,έχω έχω Baikal mp27m,12/70. Γράφει στην κάννη 65MPa,αυτο σημαίνει ότι έχει δοκιμαστεί σε πίεση 650;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι Ρώσσοι σφραγίζουν την πίεση χρήσης, όχι την πίεση δοκιμής. Το όπλο σας προορίζεται για φυσίγγια που παράγουν μέχρι 650 πιέσεις, δηλαδή κανονικά φυσίγγια. Δοκιμάστηκε στις 900 πιέσεις.

ΚΟΥΝΗΜΑ ΠΑΠΙΑΣ

Καλησπερα εχω ενα δικανο(πλαγιοκανο) και κουνιεται λιγακι η παπια την εβγαλα και εσφηξα λιγο τις βιδες αλλα συνεχίζει να κουνιεται θα.εχω προβλημα;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οχι δεν υπάρχει πρόβλημα, η πάπια δεν συμβάλλει στην συγκράτηση πιέσεων. Αλλά είναι καλή ιδέα να το δει οπλουργός και να μαζέψει το κούνημα διότι αν δεν διορθωθεί θα χειροτερέψει.

 

ΠΕΡΙ ΣΚΑΓΙΩΝ

Κύριε Νικήτα σας χαιρετώ.
Η ερώτηση μου είναι γενική και αφορά τα σκάγια και την γενική επερχόμενη απαγόρευση των μολύβδινων. Εχω ένα Bettinsoli Diamond 2001 το οποίο χρησιμοποιώ ελάχιστα κυρίως για σκοποβολή και χρησιμοποιώ γομώσεις 28-32 gr. Τι θα γίνει στο μέλλον όταν θα απαγορευτούν τα μολύβδινα σκάγια? Θα έχουν πρόβλημα οι κάνες στο μέλλον με τα χαλύβδινα? Επίσης σκοπεύω να αγοράσω ένα πλαγιόκαννο μεταχειρισμένο αλλά για κυνηγετική χρήση. Πως μπορεί κάποιος να δει αν αντέχουν οι κάνες παλιών όπλων τα χαλύβδινα? Υπάρχει κάποιος -ας πούμε- κωδικός πάνω στο όπλο που να μας το δείχνει ή όλα τα παλιά θα βγούν off?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γρηγόρης Κ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Οπλογνωσία έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και ειδήσεων σχετικά με τα ατσάλινα και τα μη τοξικά σκάγια εν γένει. Αν βάλετε τη λέξη “ατσάλινα” στο ψαχτήρι θα βγουν πολλά άρθρα. Το πιο πρόσφατο αφορά την εμπειρία των Δανών κυνηγών με τα ατσάλινα σε καινούργια αλλά και σε παλιά όπλα.

Το βασικο στοιχείο είναι το τσοκάρισμα. Τα ατσάλινα δεν πρέπει να ρίχνονται με τσοκ πιο σφιχτό από μισό, δηλαδή τρία άστρα.

Η Διεθνής Ενωση Τραπεζων Δοκιμών, CIP, έκρινε ότι χρειάζεται μια σφραγίδα πιστοποίησης αντοχής καννών στα ατσάλινα σκάγια. Αυτή η σφραγίδα έχει την όψη ενός τριφυλλιού με τα γράμματα CIP από κάτω. Ωστόσο η εμπειρία χιλιάδων κυνηγών δείχνει ότι τα ατσάλινα σκάγια μπορούν να ριχθούν και από μη πιστοποιημένες κάννες εφόσον το τσοκάρισμα είναι πιο ανοικτό από μισό και οι πιέσεις του φυσιγγίου μέσα στα όρια πιέσεων του όπλου.