ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ HOLLAND;

Οταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα εξαιρετικό δείγμα ενός ήδη εξαιρετικού πράγματος εύκολα πέφτεις στην παγίδα των υπερθετικών και της λεκτικής υπερβολής.

Καλύτερα λοιπόν να αφήσουμε τις φωτογραφίες να δείξουν αυτό το μοναδικό Holland and Holland Royal. Οι τυπικές προδιαγραφές είναι αυτές που ξέρουμε για το μοντέλο Royal: ολόκληρες αποσπώμενες φωτιές, αυτόματοι εξολκείς, υποβοηθούμενο άνοιγμα. Ωστόσο στο συγκεκριμένο τα πράγματα πάνε πολύ πιο πέρα. Αρκεί να δώσουμε μερικές λεπτομέριες που δεν φαίνονται στις φωτογραφίες.

Το όπλο κατασκευάστηκε από την Holland and Holland το 1965 για ιδία χρήση. Προοριζόταν να παίξει το ρόλο του εκθέματος σε ένα τουρνέ προώθησης των προϊόντων της εταιρείας στις ΗΠΑ, εξ ου και ο χαρακτηρισμός “για ιδία χρήση”.

Το σκάλισμα είναι υπογεγραμμένο από τον Βέλγο μαέστρο της χαρακτικής και αρχισκαλιστή της Browning, από τον Louis Vrancken. Πολύ πριν την άνθιση της ιταλικής χαρακτικής στην δεκαετία του 1980, ο Vrancken θεωρείτο πρωτοπόρος στην χάραξη των όπλων και θεμελιωτής μιας δικής του σχολής χαρακτικής στην οποία το χρυσό ένθετο συνδυάζεται με παραδοσιακή χάραξη. Αυτή την σχολή βλέπουμε στο σκάλισμα αυτού του Holland.

Το εν λόγω Holland βρέθηκε σε άριστη κατάσταση, ουσιαστικά αχρησιμοποίητο, στην Ελλάδα. Το πως και γιατί θα το μάθει ο υποψήφιος αγοραστής από το Gun and Knife Classics που το έχει προς πώληση.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το Holland από διάφορες γωνίες. Ας το θαυμάσουμε λοιπόν χωρίς λεζάντες.