ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 485

BROWNING B80

Καλημέρα παρακαλώ αν είναι εύκολο λίγες πληροφορίες για μια καραμπίνα Browning B80 χρυσή σκανδάλη το όπλο είναι εντελός αχρησιμοποίητο και αν μπορείτε να μου πείτε σε τι τιμή περίπου πωλείται ένα τέτοιο όπλο. Σας επισυνάπτω φωτογραφία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μοντέλο Β80 είχε φανατικούς υποστηρικτές και εξίσου φανατικούς εχθρούς. Οσοι δεν κατάλαβαν την προτίμηση της Β80 στα καλά φυσίγγια αντιμετώπισαν προβλήματα εμπλοκών, όσοι κατάλαβαν ότι αυτή η καραμπίνα θέλει καλά φυσιγγια και καθάρισμα μετά από κάθε χρήση την λάτρεψαν.

Λειτουργικά η Β80 είναι ανάμεσα στις πιο καλακοκατασκευασμένες αυτόματες καραμπίνες. Οι εφαρμογές του μηχανισμού είναι υποδειγματικές. Το σύστημα αερίων που έχει είναι εξαιρετικά απλό και έξυπνο στην σχεδίαση και κατασκευή.

Οι τιμές για μεταχειρισμένες Β80 που έχω δει κυμαίνονονται από 750 Ευρώ για μια σκουριασμένη μέχρι 2000 για μια άθικτη στο κουτί της. Ολα εξαρτώνται από την κατάσταση.

BERETTA S56E

χω στην κατοχή μου από τον παππού μου την παραπάνω Beretta όπου είχε αγοράσει καινούργια.Το όπλο είναι 50+ ετών.
Η διαφοροποίηση είναι το διαφορετικό ξύλο στην πάπια όπου έτσι αγοράστηκε εξ αρχής.
Γνωρίζετε πληροφορίες σχετικά με αυτό;
Σας ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μοντέλο S56E είναι από την δεκαετία του 1970. Ηλθε μεταξύ του μοντέλου S55 και των μεταγενέστερων μοντέλων της σειράς 680.

Η διαφορά χρώματος ξύλου είναι κάτι που συμβαίνει και δεν επηρεάζει καθόλου την βλητική απόδοση του όπλου. Αν ενοχλεί είναι δυνατόν να σκουρήνει το πιο ανοικτόχρωμο κομμάτι, στην περίπτωση σας η πάπια, και να δέσει με το σκούρο μέρος. Η δουλειά θέλει αφαίρεση του φινιρίσματος και χρήση ξυλοχρώματος (κάσιας) από τεχνίτη που κατέχει τον χρωματισμό ξύλου. Συνήθως οι συντηρητές παλαιών επίπλων είναι οι καλύτεροι στον χρωματισμό για ομοιοχρωμία.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΟΚ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΥΛΟΥ

Καλησπέρα κύριε Κυπριδημε,τη βοήθεια σας παρακαλώ,έχω ένα s poze morocu και θέλω να κάνω τις εξής παρεμβάσεις.ανοιγμα τσοκαρισματος από * και *** σε ** και **** και διεύρυνση αυλου απο18.4 σε 18.6 τι γνώμη έχετε για τις αλλαγές?ποιος οπλουργος θα κάνει ποιοτική δουλειά χωρίς να χαλάσει την κατανομή της τουφεκιας?εσείς θα τα κάνατε αυτά?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ρύθμιση των τσοκ στις ανάγκες και επιθυμίες του κατόχου είναι κάτι απόλυτα θεμιτό και συχνό στα λειόκαννα.

Η διεύρυνση του αυλού είναι κάτι που κατέστησε δημοφιλές ο Αμερικανός ρυθμιστής καννών Baker και η διαδικασία απευθυνόταν σε αθλητές, μάλλον πρωταθλητές του Τραπ. Ο στόχος ήταν να αυξήσουν το ποσοστό επιτυχιών κατά 1 έως 2 τοις εκατό. Στον μέσο κυνηγό αυτή η αύξηση είναι κυριολεκτικά άσχετη καθώς το ποσοστό ευστοχίας ενός κυνηγού είναι τόσο χαμηλό που η αύξηση του κατά 1 ή 2 τοις εκατο δεν θα γίνει αντιληπτή. Με άλλα λόγια, η διεύρυνση του αυλού είναι εντελώς αχρείαστη.

ΟΠΛΟ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ

Καλημερα κυριε Νικητα εχω ενα αλληεπιθετο Baikal το οποιο αφου ριξω με την πρωτη σκανδαλη μπαινει αυτοματα η ασφαλεια και καθιστα αδυνατη τη δευτερη βολη παρα μονο απασφαλιζοντας για δευτερη φορα .Ειναι ευκολη η επισκευη του μπορω να την κανω ο ιδιος η θα πρεπει να απευθυνθω σε καποιο οπλουργο.
Σας ευχαριστω Δημητριος Ροβας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το πρόβλημα σας είναι από τις πιο συχνές δυσλειτουργείες που παρουσιάζονται σε σπαστά όπλα με ασφάλεια τύπου κουμπιού. Συνήθως οφείλεται σε αδυνατισμένο ελατήριο ασφάλειας ή σε χαλάρωση της βίδας που στηρίζει το ελατήριο. Η επισκευή είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, άρα δεν πρέπει να κοστίζει ακριβά.

ΦΥΣΙΓΓΙΑ NOBEL SPORT KAI BENELLI

Καλησπέρα ! Θα ήθελα να κάνω 2/3 ερωτήσεις ! Καραμπίνα Beneli με φυσίγγια nobelsport28g, διαμέτρημα 12 cal !
Τι βλάβες προκαλούν από απόσταση 20/30 μέτρων ;;; Ποια η διαφορά αν πυροβολήσεις Άπο ύψος 4 μέτρων σε σύγκριση με πυροβολισμό σε ευθεία βολή ;; Επίσης αυτά τα φυσίγγια κ αυτή η καραμπίνα προσφέρονται για σκοποβολή η για κυνήγι ;; Θα με βοηθούσαν ιδιαίτερος οι απαντήσεις σας ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
Ο γιος μου χτυπήθηκε !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στα 4 μέτρα η καθοδική ή οριζόντια πορεία των σκαγίων δεν θα κάνει καμία διαφορά σε ότι αφορά την ταχύτητα τους.

Στα 20 με 30 μέτρα η γόμωση έχει αρκετή ταχύτητα, άρα και κινητική ενέργεια, για να κάνει σοβαρή ζημιά σε ότι κτυπήσει.

Από την φωτογραφία συμπεραίνω ότι το άτομο κτυπήθηκε από τα περιφερειακά σκάγια της τουφεκιάς και για αυτό έχει ελάχιστα τραύματα. Αν τον κτυπούσε το κεντρικό μέρος της τουφεκιάς θα είχε δεκάδες τραύματα. Ηταν τυχερός.

Η σκοπευτική γόμωση που επιτρέπεται για τα αθλήματα του Σκητ και Τραπ είναι 24 γραμμάρια. Στο άθλημα του Σπόρτινγκ επιτρέπονται και τα 28 γραμμάρια. Το μικρότερο μέγεθος σκαγίων που επιτρέπεται στα σκοπευτήρια είναι το 7.