Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΗΕ BERETTA

Το μοναδικό πλαγιόκαννο 486 Serpentina της Beretta σχεδιάστηκε από τον διάσημο βιομηχανικό σχεδιαστή Marc Newson.

Το συγκεκριμένο πλαγιόκαννο προσφέρει μοναδική και πρωτότυπη σχεδίαση που το καθιστά μοναδικό στον κόσμο των όπλων.

Πρόσφατα άνοιξε μια έκθεση βιομηχανικής σχεδίασης του Marc Newson στην γκαλερί Γκαγκοσιάν στο Κολωνάκι. Το πιο εντυπωσιακό έκθεμα (για μένα τουλάχιστον) είναι ένας πάγκος λαξεμένος από ένα ατόφιο κομμάτι γαλάζιου βραζιλιάνικου γρανίτη.

Τα χρόνια από την εμφάνιση του Beretta είχαν περάσει και είχα ξεχάσει το όνομα του σχεδιαστή, αλλά κάτι μου θύμιζε.

Προσέτρεξα λοιπόν στο Διαδίκτυο για πληροφορίες και εκεί εκτός από την σχεδίαση του 486 έμαθα και κάτι άλλο: ο Marc Newson γεννήθηκε στην Αυστραλία, από μητέρα ελληνικής καταγωγής και όταν ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια ανέλαβαν την ανατροφή του οι Ελληνες συγγενείς της μητέρας του.

Εχοντας διαβάσει την οικογενειακή εξέλιξη του σχεδιαστή άρχισα να βλέπτω τα δημιουργήματα του, το δίκαννο αλλά και τα υπόλοιπα με άλλο μάτι. Σας συστήνω να πάτε στην έκθεση του, θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, και να δείτε τα σχέδια του Newson από κοντά. Η είσοδος ειναι ελεύθερη, και η γκαλερί μένει ανοικτή καθημερινά εκτός από Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Εκτός από τα πρωτότυπα έπιπλα (ο γυάλινος θρόνος θα σας ενθουσιάσει) θα δείτε και δύο σανίδες του σερφ κατασκευασμένες από αλουμίνιο, μοναδικές κατασκευές που βοήθησαν αθλητές του σερφ να κατακτήσουν τα πιο ψηλά κύματα. Η γκαλερί είναι ψηλά στην οδό Αναπήρων Πολέμου στο Κολωνάκι, αρκετά κοντά στον σταθμό Μέγαρο Μουσικής του Μετρό.