ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΝΙΣ- ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ 30 000 ΕΥΡΩ;

Εδώ θα δείτε το συμβάν που έγινε στη Δραπετσώνα, όταν ένα λυκόσκυλο σκότωσε σε δημόσιο δρόμο ένα κανίς που το έβγαλε βόλτα η ιδικοκτήτρια του.

Η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου το πήρε από το κολλάρο, ατάραχη, και έφυγε. Υποθέτουμε ότι και το λυκόσκυλο είναι ζώο συντροφιάς, πετ όπως λέμε στην σύγχρονη αργκό.

Η κακοποίηση ζώου συντροφιάς επισύρει διοικητικό πρόστιμο 30 000 Ευρώ. Δεν ξέρουμε όμως τι γίνεται αν η κακοποίηση γίνει από ζώο συντροφιάς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ποιος το πληρώνει το πρόστιμο, το λυκόσκυλο; Η κυρία που το έβγαλε περίπατο; Αλλο άτομο που τυχαίνει να είναι ιδιοκτήτης;

Θα ήταν χρήσιμο να μας διευκρινίσουν την υπόθεση οι δύο κυρίες και ο υπουργός που συνέταξαν τον περίεργο νόμο για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Και να πούμε και κάτι που το ζούμε τακτικά εμείς οι κυνηγοί. Δεκάδες κυνηγετικά σκυλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο από τσοπανόσκυλα και αδέσποτα αγριόσκυλα. Το λέμε, συχνά, αλλά ενδιαφέρον μηδέν. Συγκρίνετε αυτή την απάθεια προς εμάς με το τι θα γίνει απόψε στα κανάλια για το κανίς.