ΑΓΕΛΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ- ΜΟΥΓΚΑ ΟΙ “ΖΩΟΦΙΛΟΙ”

Τουλάχιστον δύο περιστατικά επιθέσεων από αγέλες σκύλων είχαμε σε ένα μήνα, και το ζωοφιλικό κατεστημένο δεν είπε κουβέντα. Το δε δημοσιογραφικό κατεστημένο δεν ζήτησε καμία εξήγηση από τους υπεύυθυνους για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Το πρώτο συμβάν ήταν στο Σουσάκι Κορινθίας όπου μια οικογένεια τουριστών με τρία ανήλικα παιδιά δέχτηκε επίθεση από δεκαπέντε σκυλιά. Ο πατέρας της οικογένειας νοσηλεύηκε με 100 ράμματα! Τα παιδιά δέχτηκαν δαγκωματιές στα γόνατα.

Το δεύτερο περιστατικό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022 ήταν στην Καλαμάτα όταν γυναίκα υπάλληλος δέχτηκε επίθεση από επτά σκυλιά όταν μπήκε στο προαύλιο του εργοστασίου όπου εργάζεται.

Η άτυχη γυναίκα, μάνα δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα σε όλο της το σώμα. Τραύματα που χρειάστηκαν δεκάδες ράμματα.

Θα νόμιζε κανείς ότι τα δύο περιστατικά θα έδιναν ευκαιρία στα κανάλια να ψάξουν τις δύο κυρίες που πρωτοστάτησαν στην άνευ κριτηρίων και μέτρου προστασία αδέσποτων ζώων, ακόμη και αυτών που είναι προφανέστατα επικίνδυνα. Δεν το έκαναν. Η ασυλία όποιου δηλώνει ζωόφιλος καλά κρατεί. Μέχρι τη στιγμή που θα γίνει το ασυγχώρητο αλλά απόλυτα προβλέψιμο κακό και τότε θα βρεθούν άπαντες, δημοσιογράφοι και εισαγγελείς, στις επάλξεις για να σώσουν το επαγγελματικό τους γόητρο. Κάτι που δεν θα κάνει τίποτε για να επαναφέρει το θύμα.