ΤΕΧΝΟΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ

Η χρήση εργαλείων από τους χιμπατζήδες μοιάζει με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας που εφαρμόζουν κάποιοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν εργαλεία και δείχνουν εντυπωσιακή εφευρετικότητα στην προσαρμογή νέων εργαλείων στις ανάγκες τους. Ενας επιστήμονας παλαιότερα είχε περιγράψει πως ένας χιμπατζής άρπαξε άδειο τενεκέ μηχανέλαιου και άρχισε να τον κτυπά στο έδαφος. Οταν ο χιμπατζής είδε τον φόβο που προκαλούσε στους υπόλοιπους χιμπατζήδες ο ήχος έκανε τον τενεκέ μόνιμο εργαλείο κυριαρχίας τρομοκρατώντας τους ομοειδείς του.

Κατάλαβα πως θα ήταν το σκηνικό στην ομάδα των χιμπατζήδων όταν πρόσφατα ζήτησα τιμές για κοπή δέρματος με λέιζερ. Δεκαπέντε Ευρώ το κομμάτι ήταν μια τιμή. Πενήντα Ευρώ για να κοπεί το πρώτο και μετά βλέπουμε ήταν μια άλλη.

Για το ίδιο μήκος κοπής το αρτιότερο εργαστήριο κοπής λέιζερ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας χρεώνει….. ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ του Ευρώ! Δηλαδή έρχεται φθηνότερα να στείλεις το υλικό στην Αυστραλία, να το κόψουν και να σ’το στείλουν πίσω.

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας χρεώνει είκοσι λεπτά και προφανώς βγάζει κέρδος. Οι δικοί μας δεν το κάνουν για κέρδος όμως, το κάνουν για να μας τρομοκρατήσουν με το νέο και φοβερό εργαλείο τους. Technochimps στην εποχή του Διαδικτύου.