ΔΟΥΛΕΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟ

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα στήσει Εργαστήριο Γενετικής όπου θα αποστέλλονται τα δείγματα ιστών σκύλων για την καταγραφή DNA.

Υποθέτω ότι αυτό το Εργαστήριο Γενετικής θα είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΟ. Και όπως είδαμε η χρέωση για την καταγραφή και αποθήκευση των δεδομένων DNA θα είναι 135 Ευρώ ανά σκύλο.

Συγκρίνω για να κρίνω. Τα ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ εργαστήρια DNA που βρίσκουν τα γενεαλογικά δεδομένα χρεώνουν μόλις 45 Ευρώ ανά άτομο. Εκτός από την αποθήκευση των δεδομένων DNA αυτά τα εργαστήρια κάνουν διαρκή δουλειά με την μορφή της εύρεσης τυχόν συγγενικών προσώπων, την διατήρηση αρχείων συγγενειών, την αποστολή και ενημέρωση των πελατών τους επ’άπειρον με μόλις 45 Ευρώ.

Επιπλέον, αυτά τα εργαστήρια με μια μικρή πρόσθετη χρέωση, κάπου γύρω στα 60 Ευρώ, δίνουν και ιατρικά δεδομένα ρίσκου ανάπτυξης ασθενειών.

Αυτές είναι χρεώσεις εταιρειών που κατοικοεδρεύουν στην πανάκριβη Αμερική.

Συγκρίνω λοιπόν τα 135 Ευρώ για την απλή αποθήκευση DNA με τα 45 Ευρώ για την πλήρη επεξεργασία και την αορίστου χρόνου επεξεργασία δεδομένων DNA.

Και για μια ακόμα φορά αναρωτιέμαι, ρε μπας και με δουλεύουνε;

Δεν θα ήταν πιο καλά να κάναμε μια συμφωνία με μια από αυτές τις καπιταλιστικές κερδοσκοπικές εταιρείες για την φύλαξη και καταγραφή του DNA των σκύλων για 45 Ευρώ, αντι τα 135 που θα δίνουμε στο (κοινωφελές τρομάρα του!) Εργαστήριο Γενετικής;

Αναρωτιέμαι για την διαφορά που προκύπτει από την πράξη 135 μείον 45 ίσον 90. Που θα πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;

Αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία σε ποινικές διώξεις κατά ιδιοκτητών σκύλων. Αφού είναι έτσι δεν θα πρέπει να δίνεται δείγμα των δεδομένων DNA μόλις αυτά καταγραφούν στο μητρώο; Για να είμαστε βέβαιοι σε μια δίκη ότι αυτά που εμφανίζονται ως τεκμήρια είναι όντως τα στοιχεία των συγκεκριμένων σκύλων. Με άλλα λόγια, η τράπεζα δεδομένων DNA πρέπει να είναι ανοικτή, με ελεύθερη πρόσβαση, για να είναι η διαδικασία διαφανής και να δικαιολογείται το υπέρογκο ποσό χρέωσης.

Αν δεν είναι ανοικτή αυτή η τράπεζα δεδομένων τότε σίγουρα μας δουλεύουνε. Και ειδικά θα μας δουλεύουνε αν ακούσουμε τίποτε για προσωπικά δεδομένα. Τα σκυλιά δεν έχουν προσωπικά δεδομένα.