ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ CUSTOM WEIHRAUCH 90

Το μεταμορφωμένο 90άρι

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα Weihrauch 90. Ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε ότι ήθελε ένα πραγματικά προσωπικό αεροβόλο και επιστράτευσε τον Γιώργο Γκουτή για να του φτιάξει το αεροβόλο σύμφωνα με τα γούστα που είχε αποκτήσει ο ιδιοκτήτης μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με το αεροβόλο.

Ο αγγλικός όρος Custom δεν είναι ακριβής ορισμός για ένα απόλυτα προσωποιημένο αεροβόλο, σημαίνει απλά κατά παραγγελία. Οι Αγγλοι ράφτες του Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν τον όρο Bespoke που έμεινε στη γλώσσα και σημαίνει κάτι προσωπικό που συνδέεται με έναν συγκεκριμένο πελάτη και κανέναν άλλο. Αυτό το 90άρι είναι πραγματικά Bespoke όπως θα δούμε καθώς ξετυλίγεται η περιγραφή των χαρακτηριστικών του.

Η σκανδάλη είναι τουναρισμένη Elite.

Οπως όλα τα 90άρια το συγκεκριμένο άρχισε τη ζωή του με έμβολο παγιδευμένου αζώτου. Αυτό άλλαξε και μπήκε ένα σιχυρό ελατήριο από Αγγλία. Το πιστόνι ελάφρυνε και η κεφαλή άλλαξε με μια κατασκευής Γκουτή.

Εσωτερικά δεν είναι μόνο το ελατήριο που άλλαξε. Ο μηχανισμός είναι πλήρης μηχανισμός Mangusta. Πρόκειται για σύστημα που εφηύρε ο Γιώργος Γκουτής και εξουδετερώνει τελείως τις δονήσεις που δημιουργουνται από την συστροφή του ελατηρίου. Το Mangusta σε ένα ισχυρό αεροβόλο μετατρέπει το κλώτσημα και τις δονήσεις του ελατηρίου σε ένα εντελώς ξερό, χωρίς καμία δόνηση, κλώτσημα.

Η σκανδάλη είναι η Elite της Weihrauch αλλά τουναρισμένη από τον Γιώργο Γκουτή. Κάθε μέρος του μηχανισμού της σκανδάλης έχει λειανθεί και ελεγχθεί για εφαρμογές. Επίσης λειάνθηκε η βάση στην οποία στηρίζονται τα μέρη του μηχανισμού.

Για να γλυκάνει η αίσθηση του αεροβόλο κατά το χειρισμό έγινε μια επανεφαρμογή όλων των επιφανειών και των επαφών μετάλλου με μέταλλο. Η αίσθηση του αεροβόλου κατά την όπλιση είναι κυριολεκτικά μεταξένια.

Το κοντάκι είναι από καρυδιά.

Το αρχικό κοντάκι άλλαξε με ένα νέο κοντάκι από καρυδιά. Η καρυδιά είναι βέβαια πιο όμορφο ξύλο από την αρχική οξυά. Εχει όμως και κάποια λειτουργικά πλεονεκτήματα. Η καρυδιά έχει πιο πυκνό ξύλο από την οξυά και έτσι κρατά πιο σταθερά τις εφαρμογές. Επιπλέον η καρυδιά έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση και αυτή προάγει το καλό κράτημα και την καλή σκόπευση.

Διαμέτρημα 6,35, με ανάλογη δύναμη.

Η κάννη είναι διαμετρήματος 6,35. Η δύναμη του αεροβόλου είναι ανάλογη του διαμετρήματος. Δεν θα αναφέρω ποδολίβρες, αρκεί να πούμε ότι είναι ένα ισχυρό αεροβόλο. Η κάννη φέρει ΒΑΚΑΝ για αυξημένη σταθερότητα.

Το ΒΑΚΑΝ δίνει σταθερότητα στη βολή.

Πως είναι στη χρήση αυτό το μοναδικό 90άρι;

Η όπλιση δεν είναι εύκολη, η δύναμη του αεροβόλου δεν είναι της εύκολης όπλισης, ωστόσο δεν είναι δύσκολη σε βαθμό βασανιστικό. Η βολή είναι γλυκιά λόγω της τουναρισμένης σκανδάλης Elite. Η αίσθηση είναι ξερή και απόλυτα ελεγχόμενη. Η σταθερότητα βολών και η ακρίβεια είναι εξαιρετική. Οσοι δοκιμάζουν αυτό το αεροβόλο τσιμπάνε και ζητούν να μάθουν πως μπορούν να αποκτήσουν ένα παρόμοιο.