ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 503

ΠΟΖΕ BROWNING

K.Nικητα γεια σας ..ενδιαφερομαι για την αγορα ενος ποζε BROWNING αλλα οσο και αν εψαξα δεν μπορεσα να βρω πληροφοριες για αυτο.
στην αντιπροσωπεια το μονο που μου ειπαν ειναι οτι ειναι κατασκευασμενο το 2000.. Σας παραθετω τις σφραγιδες (ελαχιστες) που εχει..
οποια βοηθεια δεκτη..
ευχαριστω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στη φωτογραφία δεν διακρίνω το μοντέλο. Η σφραγίδα δοκιμής είναι η σφραγίδα της εργοστασιακή δοκιμής και όχι κάποιας Τράπεζας Δοκιμών. Εικάζω λοιπόν ότι πρόκειται για Browning κατασκευασμένο στην Ιαπωνία από όπου ήλθε στην Ελλάδα χωρίς να περάσει από Βέλγιο. Τα όπλα που περνούν από το Βέλγιο ή άλλη χώρα με Τράπεζα Δοκιμών πρέπει να περάσουν δοκιμή και εκεί. Αν είναι κατασκευασμένο το 2000 τότε θα είναι το μοντέλο Β425 που ήταν σε παραγωγή από το 1995 μέχρι το 2001. Πρόκειται για πολύ καλό σουπερποζέ, όπως είναι όλα τα Browning ποζέ.

ΚΑΛΟ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ

Καλησπέρα Κε.Κυπρίδημε,
Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα αλληλεπιθετο δικαννο , καλής ποιότητας, με καλή αντισκουριακη προστασία, όμορφα ξυλα και φυσικά με ανταλλακτικά το οποίο θα με συνοδεύσει μέχρι το πέρας της κυνηγετικής μου καριέρας σε διαμέτρημα Cal.12 με κάννες 71cm η 76cm σε μεικτό κυνήγι πτερωτών. Έχω καταλήξει σε κάποιο 687 silver pigeon II θα ήθελα όμως και τις δικές σας προτάσεις και φυσικά θα τα επωμισω και θα το ξέρω στα μέτρα μου. Τι θα μου προτείνατε βάση των ανωτέρω κτιρίων? Τα μεταχειρισμένα silver pigeon II ριχνουν ατσάλινα σκάγια; επίσης αξίζει να στραφω σε αγορά καινούργιας σειράς με steelium κάννες και h.p chockes ?
Αναμένω την απάντηση σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Φιλικά , Αλέξης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το 686 είναι ένα εξαιρετικά καλό σουπερποζέ. Ολα τα 687 και 686 ρίχνουν ατσάλινα αρκεί το τσοκ να είναι πιο ανοικτό από μισό δηλαδή τρία άστρα.
Οι κάννες Steelium προσφέρουν μια βελτίωση αλλά όχι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί την πρόσθετη δαπάνη σε σύγκριση με ένα καλό μεταχειρισμένο 687.
Επίσης θα έλεγα να δείτε και τι υπάρχει από Browning Citori ή τις σειρές Β325 μέχρι και Β725. Είναι εξαιρετικά καλά σουπρπποζέ και κάποιοι κυνηγοί βολεύονται καλύτερα με το ψηλό τους προφίλ.

REMINGTON 1100

κ. Νικήτα γειά σας.
Πρόσφατα απέκτησα μία Remington 1100, κυριολεκτικά σε άριστη κατάσταση. Έχει κάννη 71 cm με τσοκ 3*, κατασκευής 1972. Το ερώτημά μου είναι αν μπορεί να ρίξει φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια. Σας ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η 1100 έχει στιβαρή κάννη και δεν έχει πρόβλημα να ρίξει ατσάλινα, αρκεί το τσοκ να είναι μισο΄δηλαδή τρία άστρα ή πιο ανοικτό.

AUGUSTE SCHULER

Αγαπητέ κ. Κυπριδήμο,
Γειά σας και χρόνια πολλά. Ήθελα να σάς ρωτήσω αν ξέρετε κατι για τον August Schüler. Έχω στην κατοχή μου ένα buhag shul και γράφει αυτό το όνομα στις κανες. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οτι έχω διαβάσει για τα όπλα του Schuler αφορά την παραγωγή δίκαννων ραβδωτών όπλων και την ανάπτυξη δικών του διαμετρημάτων ραβδωτού, όπως την σφαίρα 11,5 χιλιοστών. Σε φωτογραφίες τα όπλα Schuler επιδεικνύουν την παραδοσιακή γερμανική μορφή, με περαστά ή άλλα πρόσθετα κλειδιά στα πλαγιόκαννα, περαστά κλειδιά τύπου Κέρστεν στα σουπερποζέ.
Από αυτή την περιορισμένη επαφή θα έλεγα ότι πρόκειται για ποιοτικά δίκαννα ραβδωτά.