ΠΦΠΟ, ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΑΛΙΑ ΓΕΥΣΗ

Αυτές οι εταιρείες υποστηρίζουν οργάνωση που θέλει να καταργήσει την κρεατοφαγία και την βιομηχανία γαλακτοκομικών. Και η οργάνωση ανερυθρίαστα δέχεται την βοήθεια εταιρειών που έχουν κρεοπωλεία, πουλούν σοκολάτες γάλακτος και ζωοτροφές από υπολείμματα σφαγείων. Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Για τη νέα προσφυγή ζωολατρών στο ΣτΕ όπου ζητούν ακύρωση των δύο παρελθόντων ρυθμιστικών αποφάσεων (!) δείτε την ανακοίνωση της ΚΣΕ παρακάτω. Εδώ να πούμε κάτι για το νέο ζωολατρικό φρούτο που μπήκε στην φάμπρικα των προσφυγών.

Το ξέρουμε το παιχνίδι. Ενα (μικρο) γκρουπάκι ζωολάτρες μαζεύονται και φτιάχνουν μια οργάνωση με σκοπό να καταργήσουν το κυνήγι. Ομως, επειδή από την πρώτη απόφαση του ΣτΕ ο σοφός δικαστής φρόντισε να μην πέσει ποτέ θύμα ζωολατρών φρόντισε, και οι διάδοχοι το συνεχίζουν, να προλογίζει τις αποφάσεις με τη φράση κλειδί:

“Η θήρα είναι μια κατ’αρχήν αποδεκτή δραστηριότητα”.

Για να έχουν βήμα, νομικά το λέμε και locus standi, μπήγουν την λέξη “περιβαλλοντική” ή τη λέξη “οικολογική” στην ονομασία τους. Στην ουσία αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την οικολογία. Ενδεικτική είναι η απουσία από τα 70 τόσα μέλη της ΠΦΠΟ ομοσπονδίας πραγματικών οικολογικών οργανώσεων. Αυτά για τη δήθεν περιβαλλοντική τους ενασχόληση.

Πάμε στη ζωοφιλική τους δήθεν δουλειά. Εβαλα τη λέξη “κυνήγι” στο ψαχτήρι της ιστοσελίδες, έβγαλε 151 αναφορές. Μετά έβαλα τη λέξη “ψάρεμα” και βγήκαν μόλις ΕΠΤΑ αναφορές. Τις έψαξα μια-μια. Καμία δεν στρέφεται κατά του ψαρέματος, όλες αφορούν ξώφαλτσα θέματα.

Οταν λές ότι κόπτεσαι για την, κατά την δική σου άποψη, βαρβαρότητα του κυνηγίου αλλά δεν λές κουβέντα για το ψάρεμα τότε είσαι υποκριτής μέγιστου διαμετρήματος. Στο ψάρεμα ο θάνατος του θηράματος δεν είναι ακαριαίος, το ψάρεμα δεν έχει όρια ηλικίας άρα μπορούν να ψαρέψουν και παιδιά, και στην Ελλάδα αντιστοιχούν πέντε ψαράδες για κάθε κυνηγό. Αν δεν ασχολείσαι με το ψάρεμα δεν είσαι ζωόφιλος. Είσαι κάτι άλλο.

Το κάτι άλλο είναι η χορηγία από εταιρείες που ως κουτορνίθια πείσθηκαν για το μεγαλόπνοο έργο των δήθεν ζωόφιλων. Κουτορνίθια διότι σχεδόν όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα στην παραγωγή τους και δεν πρόσεξαν ότι η ΠΦΠΟ θέλει να καταργήσει την βρώση κρέατος και να μετατρέψει όλο τον πληθυσμό σε βιγκάνάδες, όχι βετζιτάριαν που επιτρέπεται να φάνε κάποια ζωικά προϊόντα, αλλά σε βιγκανάδες που δεν αγγίζουν κανένα ζωικό προϊόν.

Αναρωτιέται ο κάθε αδαής πως αλυσίδες σουπερμάρκετ που στεγάζουν τμήματα κρεοπωλείου και ιχθυοπωλείου χορηγούν μια οργάνωση που θέλει να τους καταργήσει και μπαίνει στα σχολεία προπαγανδίζοντας το βιγκανιλίκι. Πως πολυεθνικές που παράγουν σκυλο- και γατοτροφές από τα υπολείμματα σφαγείων υποστηρίζουν οικονομικά ανθρώπους που διαφημίζουν ότι έκαναν τα σκυλιά και τα γατιά τους βιγκανάδικα.  Πως η μγαλύτερη παραγωγός σοκολάτας στον κόσμο υποστηρίζει οργάνωση που κατηγορεί την γαλακτοβιομηχανία ως βασανιστή ζώων.

Αντίστοιχα αναρωτιέται ο κάθε αγαθός, πως οργανώσεις που θέλουν να καταργήσουν την κρεατοφαγία καταδέχονται και παίρνουν αρωγή από εταιρείες που προάγουν προϊόντα που προέρχονται από τη σφαγή των ζώων.

Τα κάνουν όλα αυτά διότι μπήκαμε στην εποχή της βλακείας. Σας αφήνω με ένα απόσπασμα από το έργο του καθηγητή Τσιπόλλα για την ανθρώπινη βλακεία:

“Σε μια χώρα που έχει πάρει την κατιούσα, το ποσοστό των βλακών είναι το ίδιο, αλλά στον υπόλοιπο πληθυσμό παρατηρεί κανείς μια άνοδο των κλεφτών και μια απάθεια των υπολοίπων η οποία αυξάνει τη δύναμη των βλακών. Και η χώρα αυτή πάει στο διάολο.”