ΣΚΥΛΟΤΣΑΚΑΛΑ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΤΣΙΟ “ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ”

 

Το βίντεο δείχνει ζώα που προέρχονται από διασταύρωση τσακαλιου με σκύλο. Η παρουσιάστρια τα βρίσκει χαριτωμώνα και αρχίζει να εξηγεί σε θεατές που θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα τέτοι υβρίδιο τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν υπόψη:

Ωριμάζουν γρήγορα άρα πρέπει να στειρώνονται πριν τους έξη μήνες, αλλιώτικα διατηρούν την χωροκτητικότητα του τσακαλιού και είναι εξαιρετικά επιθετικά με άλλα κυνοειδή.

Η φωνή τους είναι έντονη και ενοχλητική.

Δεν είναι εύκολα εκπαιδεύσιμα.

Αυτά και άλλα αναφέρονται που κάνουν τον κάθε αντικειμενικά σκεπτόμενο να καταλάβει ότι πρόκειται για μπελά που δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του ζώου συντροφιάς. Τότε γιατί δημιουργήθηκαν αυτά τα περίεργα υβρίδια εκτός για να ικανοποιούν τις ναρκισσιστικές τάσεις κάποιων δήθεν ζωόφιλων!

Παλαιότερα είχαμε άρθρο για τα υβρίδια ευρωπαϊκού τσακαλιού και σκύλου που εξέθρεψαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη Ρωσσία για εργασία ανίχνευσης εκρηκτικών. Τα ρωσσικά σκυλοτσάκαλα είχαν εξαιρετική οσφρηντική οξύτητα αλλά αποδείχτηκαν εξαιρετικά δύσκολα στην εκπαίδευση. Ωστόσο εκεί υπήρχε το εργασιακό πλεονέκτημα που δικαιολογούσε την δημιουργία αυτών των υβριδίων και ανάλογη υποδομή φιλοξενείας. Δεν έγιναν για το κέφι κανενός περίεργου.