CRIO EVO KAI RAFFAELLO CRIO EVO

Καλησπέρα σας κ. Νικήτα
Θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες για την Benelli CrioEvo ? Είναι το ίδιο όπλο με το Benelli Raffaello CrioEvo? Γιατί δεν βγαίνει ποια και γιατί δεν συνεχίστηκε η εφαρμογή Evo και σε άλλα όπλα? Νομίζω ότι αντικαταστάθηκε με το Crio Bore. Διάβασα ότι σε κάποιους παρουσίασε πρόβλημα η βαφή στη βάση. Γνωρίζετε κάτι?
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εχει γραφτεί πολλές φορές η συστημική προσέγγιση στην παραγωγή των μεγάλων εταιρειών και ειδικά της Benelli.
Συστημική προσέγγιση σημαίνει ότι μια γκάμα μοντέλων έχει τα ίδια ακριβώς βασικά μέρη αλλά αλλάζουν μερικά περιφερειακά για να δικαιολογήσουν την δημιουργία μοντέλων.
Βασικό γνώρισμα των Benelli είναι το σύστημα αδρανείας που είναι πανομοιότυπο σε όλα τα μοντέλα εκτός των Vinci
Η ομάδα Raffaello ξεχωρίζει λόγω του αποσπώμενου καλύμματος της βάσης. Τα υπόλοιπα μάλλον δεν διαφέρουν από τις άλλες ομάδες.
Crio είναι ένδειξη ότι η βάση έχει υποστεί κρυογονική επεξεργασία.
Evo προέρχεται από την λέξη evolution που σημαίνει εξέλιξη και δεν σηματοδοτεί κάτι το συγκεκριμένο.
Στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν υπάρχει αναφορά στο μοντέλο Evo Crio, μόνο στην Raffaello Crio Evo. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο δεν δείχνουν καμία διαφορά μεταξύ των δύο.
Συμπέρασμα: μάλλον δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο. Ασχετα από την ονομασία πρόκειται για μια καραμπίνα με σύστημα αδρανείας, με κάννη που έχει υποστεί κρυογονική επεξεργασία και αποσπώμενο κάλυμμα βάσης.
Η επιμετάλλωση της βάσης μπορεί να ξεφλουδίσει σε όλα τα όπλα. Δεν είναι θέμα ειδικού προβλήματος σε κάποια μάρκα η μοντέλο είναι θέμα συνθηκών, δηλαδή συχνών διαστολών συστολών του μετάλλου.
BERETTA A300 XTREMA
Καλησπερα σας θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για bereta a300 extrema τι τσοκ χρησιμοποιουμε για σκοποβολη και τι τσοκ για περπατητο κυνηγι επισης τι φυσιγια ειναι καταληλλα για σκοποβολη και τι για περπατητο κυνηγι ας πουμε γενικης χρησης επισης τη γνωμη σας για σουπερ ποζε silma magnum 1200 atm αγοραστηκε το 1986 καινουργιο δισκανδαλο απλοι εξωλκεις ευχαριστω θερμα για το χρονο σας.
Δ Παπαδοπουλος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η Α 300 Xtrema είναι ουσιαστικά μια Α400 με θαλάμη 89 χιλιοστών και άλλο όνομα. Δεν είναι το ίδιο σύστημα αερίων με την Α300 Outlander.
Η γνώμη μου για το Α300 είναι γνωστή και καταγραμμένη, η Α300 Outlander είναι, κατά τη γνώμη μου, μια εξαιρετική καραμπίνα. Η Α300 Xtrema είναι παρακλάδι της Α400 που κατά τη γνώμη μου είναι μια καραμπίνα φτιαγμένη για την Αμερική όπου έχει νόημα η θαλάμη των 89 χιλιοστών.
Σκοποβολή γίνεται σε διάφορες αποστάσεις ανάλογα με το άθλημα- Σπορτινγκ, Τραπ, Σκητ, Διπλό Τραπ. Η επιλογή τσοκ είναι ανάλογα με το άθλημα που θα κάνετε. Το Σκητ ειναι κοντινών αποστάσεων το Τραπ μακρινών.
Το Silma είναι ένα ιταλικό σουπερποζέ μεσαίας κατηγορίας και ποιότητας στην ίδια κατηγορία με τα Rizzini, FAIR, Fausti, Fabarm. Είναι ένα αξιόπιστο όπλο για κυνήγι και όχι για συλλογές.
UGARTECHEA 40
Σας χαιρετω απο Εβρο θα ηθελα τη γνωμη σας, ειδα ενα οπλο σε ενα οπλοπωλειο, το Ugartechea 40 πλαγιοκανο με απλους εξολκεις δισκανδαλο με 950 πιεσεις μηκος κανων 66 κοντάκι οχι αγγλε καινουργιο τιμη 1300 ευρω . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα Ugartechea είναι τίμια όπλα που έχουν κερδίσει πολλούς οπαδούς παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο βασίζεται στο αγγλικό πρότυπο Ανσον-Ντήλυ, είναι απλό, αξιόπιστο και η τιμή του ακούγεται λογική. Εχω λύσει αρκετά Ugartechea και είδα ότι εσωτερικά είναι ένα σκαλί πάνω από τα περισσότερα ισπανικά όπλα της μεσαίας κατηγορίας.
Η αντιπροσωπεία είναι η Α.Γιαλιτάκης ΑΕ στο Ηράκλειο και εκεί θα σας πληροφορήσουν για τις τιμής λιανικής. Δεν συγκρατώ τιμές όπλων διοτι δεν έχω σχέση με το εμπόριο.
ΑΞΙΑ PERAZZI MT6

Γειά σας κύριε Νικήτα! φίλος κατέχει ένα όπλο perazzi mt6,παραθέτω φωτο, με 2 “ζευγάρια” κάνες,7 τσοκάκια,μοντε κάρλο κοντακι. το όπλο θέλει ενα καθάρισμα ρουτίνας και εχει και 2-3 μικρές αμυχές στο κοντάκι. Ποιά η αξία του?μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση με τα στοιχεία που σας δίνω? ευχαριστώ πολυ! Δημήτρης Φ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το ΜΤ6 είναι παλιό μοντέλο της Perazzi με ιδιαίτερο διακριτικό σημειο τις γραμμώσεις στη βάση. Το συγκεκριμένο φαίνεται ότι προοριζόταν για Αμερική όπου διεξάγεται το άθλημα Αμερικανικό Τραπ που γίνεται με μονόκαννα όπλα, για αυτό και υπάρχει η μια κάννη με την υπερυψωμένη ρίγα.
Η αξία το ΜΤ6 είναι αρκετά χαμηλότερη στην αγορά μεταχειρισμένων απο τα σύγχρονα μοντέλα ΜΧ8 και τα λοιπά ΜΧ (12, 20 κλπ). Στο εξωτερικό οι τιμές των μεταχειρισμένων ΜΤ6 είναι στο μισό των τιμών των μεταχειρισμένων ΜΧ8. Αυτό θα σας δώσει ένα μέτρο σύγκρισης.
ΤΙ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ;

Καλησπερα
Θα ηθελα να μαθω λεπτομερειες για το οπλο αυτο οπως μαρκα ετος κτλ.
το διαμετρημα του ειναι 16 και σας επισυναπτω και φωτογραφιες.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρόκειται για παλιό βελγικό κοκοροτούφεκο, αγνώστου ταυτότητας, με δαμασκηνές κάννες, αρκετά ταλαιπωρημένο. Η απουσία κάποιου γνωστού ονόματος δεν αφήνει περιθώρια για συλλεκτική αξία. Οι δαμασκηνές κάννες το καθιστούν ακατάλληλο για χρήση και η κατάσταση του το καθηλώνει ως διακοσμητικό και μόνο. Δεν είναι ασφαλής η χρήση του.
ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΠΙΑΣ
Κύριε Νικήτα καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω μια καραμπίνα για το κυνήγι ΠΑΠΙΑΣ. Αποφάσισα να αγοράσω την benelli comfort m2 tl διάβασα στης προηγούμενες απαντήσεις σας ότι προτείνετε το όπλο αυτό κυρίως για το κυνήγι του αγριογούρουνο Και σας ρωτάω θα είμαι ικανοποιημένος με το κυνήγι πάπιας που ασχολούμαι η έχετε να με προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο που να ταιριάζει περισσότερο σε αυτό το κυνήγι? Σας ευχαριστω εκ τον προτερων για τον χρονο σας Φιλικά ΤΑΚΗS
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η Μ2 Comfort με την κανονική κάννη, όχι την Slug, είναι κατάλληλη για όλα τα κυνήγια και βέβαια το κυνήγι πάπιας. Η Μ2 Slug είναι το μοντέλο που αφορά το κυνήγι αγριόχοιρου.
Η Μ2 έχει το σύστημα αδρανείας όπως όλα τα Benelli, και με το συνθετικό της κοντάκι και ανθεκτικό φινίρισμα θα αντέξει στις ταλαιπωρίες του βάλτου.
