ΕΡΩΤΗΣΗ- RECTA TZOUMERKA
Καλησπερα σας κυριε Κυπριδημε θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα μετην αγορα ενος δευτερου οπλου που με ενδιαφερει και πιο συγκεκριμενα ενδιαφερομαι για το RECTA TZOUMERKA Θα ηθελα να σας κανω την εξης ερωτηση επιδη εχω διαβασει οτι το οπλο κατασκευαζεται στην Τουρκια και οτι τα Τουρκικα οπλα δεν ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και πιο συγκεκριμενα εχω διαβασει οτι το συγκεκριμενο φτιαχνεται εκει και κατοπιν εισαγεται στην Τσεχια τι απο ολλα αυτα ισχυει αξιζει τελικα η αγορα ενος τετοιου οπλου η θα ηταν καλυτερα εφοσον ηδη εχω οπλο διαμετρηματος 12 να παρω ενα μικροτερο
Ευχαριστω για το χρονο σας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν είναι όλα τα τούρκια όπλα ίδια. Μερικές εταιρείες προοδεύουν και ενδιαφέρονται για την τεχνολογική αρτιότητα των όπλων τους. Τα συγκεκριμένα όπλα κατασκευάζονται από την Sarsilmaz που έχει μια ιστορία πολλών χρόνων στην κατασκευή όπλων. Οσα Sarsilmaz δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένα και ασφαλή. Δεν έχουν το επίπεδο φινιρίσματος που έχουν τα ιταλικά όπλα, αλλά είναι καλά και οι τιμές τους εξαιρετικά ανταγωνιστικές.
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΔΙΚΑΝΝΟ SABEL
καλο σας απογευμα
θα ηθελα λιγη βοηθεια για ενα δικανο
ειναι πλαγιοκανο box lock με αγγλε κοντακι και λεπτη παπια βαση ταρταρουγα με σκαλισμα 2 σκανδαλες και αυτοματα ejectors
πανω στη ρηγα του η οποια ειναι στην αρχη καπος πλατια και μετα στενευει αποτομα γραφει SABEL EJECTORS στα κλειδια γραφει 900 πιεσεις 18,2-18.5 18.2 18.6 2 3/4 xxx -χχχχ choke ..Ποια η ποιοτητα αυτων των οπλων ,και σε πια κατηγορια μπορουμε να τα βαλουμε? συγκρινοντε με ενα aya no 4?
ρωτω γιατι το βρηκα σε καλη τιμη απο ενα γνωστο και σκεφτομαι να το αγορασω…..
σας ευχαριστω.
Γιαννης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το εμπορικό όνομα Sabel ανήκε σε όπλα της Gorosabel, εταιρείας που για πολλά χρόνια προμήθευε την αγγλική αγορά με δίκαννα. Στην Αγγλία καθιερώθηκε η ονομασία Sabel από τους εκεί εισαγωγείς που ήταν η Gunmark.
Τα Gorosabel είναι καλά όπλα, με κάννες από ατσάλι Belota, συνήθως κολλημένες με καλάι, και στα καλά μοντέλα ήταν γνήσιες ντεμιμπλόκ.
Το όπλο που αναφέρετε έχει αυλούς 18,5 και 18,6 με συσφίξεις 3 και 4 δέκατα, δηλαδή τέταρτο και μισό τσοκ. Εχει δοκιμαστεί στις 900 πιέσεις.
Η ρίγα που όπως λέτε “στενεύει απότομα” μάλλον είναι ρίγα τύπου Churchill που συνήθως μπαίνει σε κάννες μήκους 25 ιντσών, δηλαδή 63,5 εκατοστών.
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΟΠΛΑ LUMAR
θα ηθελα να ρωτισω αν γνωριζετε αν τα δικανα armi lu mar εξακολουθουν να κατασκεβαζοντε μεχρι σημερα η αν εχει κλισει η εταιρια..ρωτω γιατι εχω ενα και προσφατα βρηκα απο καποιο μαγαζι τα ιδια οπλα σε πολυ χαμηλες τιμες….
XΑΡΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η μάρκα Lumar είναι της Luciano Marocchi και τα όπλα μέχρι πρόσφατα κατασκευάζονταν και ο εισαγωγέας τους είναι η Ν.Α.Παπαδάκης ΑΕ στην οδό Στουρνάρη στην Αθήνα.
Η εταιρεία ειδικευόταν σε όπλα χαμηλού κόστους, αλλά έβγαλε και μερικά σουπερποζέ πολύ καλής ποιότητας με ανάλογα ψηλή τιμή βέβαια.
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΚΑΛΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΝΝΑ
γεια σας και συγχαρητήρια για τον πλούτο των γνώσεων που μας παρεχεται.Στο αρθρο σας …..ψαχνοντας ενα καλό πλαγιόκαννο…ρωτω ποιες εταιρειες ισπανικες γνωρίζετε να κολλούν με ΚΑΛΑΙ τις ρίγες τους;η aya π.χ κολλά με ΚΑΛΑΙ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σίγουρα η ΑΥΑ κολλά τις ρίγες της με καλάι. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι καλοί κατασκευαστές όπως οι Garbi, Arrieta, Grulla, Arizabalaga. Επίσης με καλάι κολλούνται τα ανώτερα μοντέλα της Ugartechea και άλλων σοβαρών κατασκευαστών. Το καλάι επιτρέπει την επισκευή της ρίγας, ενώ η μπρουντζοκόλληση είναι περίπου αδύνατον να ξεκολληθεί και να ξανακολληθεί. Είναι βέβαια πιο στερεή η αρχική κόλληση, αλλά αυτή γίνεται σε ψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τα όρια της μεταβολής του ατσαλιού.
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΟΚΑΝΝΟ;
Καλησπερα κυριε Νικητα εχει ο παπους μου ενα παλιο μονοκανο 12αρι με κοκορα.. πανω στη βαση του εχει τα εξης συμβολα,δυο αμονια που μεσα τους γραφουν με ελληνικα γραμματα Δ.Τ και πανω τους εχουν απο ενα σφυρι.η θαλαμη του ειναι πολυγωνη,η καννη του ειναι αχρωμιωτη 74 εκατοστων,χωρις ριγα. ανοιγει με μοχλο ο οποιος βρισκεται μπροστα απ την σκανδαλοθηκη.μοιαζει με investarm, ειναι πιθανον ελληνικης κατασκευης απ οτι πιστευω…θα ηθελα να μου πειτε την μαρκα του και την αξια του.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μονόκαννα έφτιαχναν κατά την μεταπολεμική περίοδο οι οπλουργοί Παπαιωάννου, Αδελφοί Φαρμάκη, ο Ζιγλίνας, Κύργιας, Χατζηνάκος και ενδεχομένως και άλλοι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Τα αρχικά ΔΤ δεν θυμίζουν κάτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήργε οπλουργός με αντίστοιχο ονοματεπώνυμο.
Η περιγραφή σας μοιάζει με το μονόκαννο των αδελφών Ζιγλίνα.
Η αξία του εξαρτάται πρωτίστως από την κατάσταση του. Η τελευταία φορά που έτυχε να δω ελληνικό δίκαννο να πωλείται ήταν επί εποχής δραχμής και η τιμή ήταν 90 000 δραχμές για ένα Φαβορί σε άριστη κατάσταση.
