ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Ο των οικονομικών του Σύριζα, κύριος Σταθάκης, σε ημερίδα που οργάνωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου είπε πάνω κάτω τα εξής:

Ως φυσικά πρόσωπα εμείς οι Ελληνες δεν φορολογούμαστε αρκετά. Οτι η αποβιομηχάνιση της χώρας κατά την δεκαετία του 1990 ήταν λάθος και τώρα πρέπει να αντιστρέψουμε την πορεία αυτή.

Πρόκειται για δούλεμα. Ετσι ξερά και απλά.

Οικονομολόγοι αυτού του διαμετρήματος ξέρουν, και μάλιστα πολύ καλά, ότι το ενεργειακό κόστος στις σύγχρονες μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερο ποσοστό από το εργατικό. Να πάρουμε ένα απτό παράδειγμα στον χώρο μας, την Beretta. Το εργοστάσιο της Beretta κάποτε είχε περίπου 1000 εργαζόμενους, σήμερα έχει λιγότερους από 250 ενώ η παραγωγή του έχει αυξηθεί.

Τι έγινε; Τα χέρια αντικαταστάθηκαν από έξυπνες μηχανές που καταναλώνουν ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ για να παράγουν.

Με το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη, ελέω των ανοησιών Μπιρμπίλη, η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει σε τροχιά βιομηχανικής ανάπτυξης. Ηδη κλείνει η Χαλυβουργική λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Οσο για την φορολογία, κρίνετε αν οι φόροι σας είναι λίγοι!

Δείτε το βίντεο εδώ: http://www.livemedia.gr/video/62715

Leave a Reply