ΟΙ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΓΡΙΟΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις οστών χιλιάδων αγριοπερίστερων σε σπηλιές του Γιβραλτάρ δείχνουν ότι οι Νεαντερτάλ πρόγονοι μας έτρωγαν αγριοπερίστερα.

Ερευνητές δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports και αναφέρουν ότι μέτρησαν πάνω από 17000 οστά περιστεριών σε μια σπηλιά που χρησιμοποείτο από 67000 έως 28000 χρόνια πριν. Οι ερευνητές ενθουσιάστηκαν με την ανακάλυψη διότι δείχνει ότι οι Νεαντερτάλ ήταν αρκετά έξυπνοι ώστε να παγιδεύσουν πουλιά, δεν ήταν δηλαδή “ούγκ” όπως τους παρουσιάζουν μερικοί. Αν και το γονιδίομα του σημερινού ανθρώπου παρουσιάζει γονίδια από τους Νεαντερτάλ αυτοί εξαφανίστηκαν μετά την συνάντηση με τον σύγχρονο άνθρωπο.

Εμείς να πούμε ότι η παγίδευση περιστεριών δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, είναι όμως παράνομη και δεν ασκείται σήμερα, και όσο για την επιλογή των Νεαντερτάλ, αυτή είναι απόλυτα κατανοητή για όποιον τρώει θηράματα. Τα αγριοπερίστερα είναι άπειρα πιο γευστικά από τα μεγάλα θηράματα. Ενδέχεται οι Νεαντερτάλ να μην ήταν μόνο πιο έξυπνοι από ότι νομίζουμε, αλλά να είχαν και ανεπτυγμένο γκουρμέ ένστικτο.

Βέβαια οι Νεαντερτάλ δεν ήταν οι πρώτοι που έμαθαν για τη νοστιμιά των περιστεροειδών. Δείτε το βίντεο από γαλλικά γατόψαρα που έμαθαν και αυτά να τρώνε περιστέρια:

Leave a Reply