ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ

Ισως θυμάστε τη μελέτη που βρήκε ότι οι οικολογικά σκεπτόμενοι ήταν πιο πιθανό να κλέψουν από καταστήματα.

Δείτε το άρθρο εδώ, αξίζει μια επανάληψη! http://www.oplognosia.com/oikologika/oikologika13.php

Τώρα μια νέα μελέτη βρήκε ότι οι οδηγοί ακριβών υβριδικών είναι οι πιο αγενείς και εγωκεντρικοί οδηγοί που αδιαφορούν για τους πεζούς, τους πιο αδύναμους χρήστες δημόσιων δρόμων.

Η οδηγική συμπεριφορά προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινωνικού ψυχολόγου Dacher Keltner όταν αυτός κινδύνευσε από έναν οδηγό Mercedes.

Ο επιστήμονας έστησε σύστημα παρακολούθησης σε μια διάβαση πεζών και κατέγραψε την συμπεριφορά οδηγών προς τους πεζούς.

Τα συμπεράσματα του δείχνουν την πραγματική φύση αυτών που επιλέγουν υβριδικά, και ακριβά στην Αμερική αυτοκίνητα, και την αντίληψη τους για τους αδύναμους χρήστες του δρόμου, τους πεζούς.

“Οι οδηγοί Prius ήταν οι χειρότεροι….” λέει ο επιστήμονας, και το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς άλλων ακριβών αυτοκινήτων. Οσοι οδηγούσαν ταπεινά και φτηνά, (και προσθέτω πιο ρυοπογόνα), αυτοκίνητα ήταν οι πιο ευγενείς προς τους πεζούς.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η επιστημονική διαπίστωση. Οσοι έχουμε ζήσει το οικολογικό κύκλωμα ξέρουμε τι έγινε σε εκείνη την διάβαση πεζών. Ξερουμε πως δρουν οι συγκεκριμένοι όταν νομίζουν οτι δεν τους βλέπουν.

Leave a Reply