ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΙΖΩΣΟΥΝ

Το βίντεο από την Αυστραλία δείχνει απόγονους αδέσποτων σκύλων να κυνηγούν, με ενέδρα, και να καταβάλλουν ένα καγκουρώ.

Αυτά τα άγρια σκυλιά εξελίχθηκαν στην Αυστραλία, χώρα με οργανωμένο έλεγχο αδέσποτων, μέσα σε λίγα χρόνια. Η επίδραση των άγριων σκυλιών στην πανίδα της Αυστραλίας και στην κτηνοτροφία είναι καταστροφική. Με τα μυαλά που κουβαλάμε το βίντεο μπορεί κάλλιστα να είναι εικόνες από το μέλλον μας.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως όλα σχεδόν τα άγρια σκυλιά στην Αυστραλία έχουν αναπτύξει τον ίδιο σωματότυπο και όρθια αυτιά έστω και αν στο “πεντιγκρί” τους υπάρχουν όλες σχεδόν οι φυλές του πίνακα του FCI. Και οι εικόνες τείνουν να διαψεύσουν όσους λένε ότι τα όρθια αυτιά είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά που χάνονται όταν τα σκυλιά επιστρέφουν στην άγρια κατάσταση.

Το δεύτερο βίντεο είναι πιο επιστημονικό. Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για ισπανόφωνη έκδοση της δουλειάς του καθηγητή Μποϊτάνι που μελέτησε τα άγρια σκυλιά στην Τοσκάνη. Το κομμάτι προς το τέλος όπου τα σκυλιά επιτίθενται σε άλογα και σε κοπάδι είναι ανατριχιαστικό αλλά προσφέρει αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τα άγρια σκυλιά μπορούν να καταβάλουν παραγωγικά ζώα.

Leave a Reply