ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ

Οτι το κυνήγι είναι το θεμέλιο της ανθρώπινης ευφυίας είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Αρκετές επιστημονικές μελέτες το έχουν αναδείξει. Αυτό που μαθαίνουμε από πρόσφατη μελέτη είναι οτι ο λύκος, που έχει σχεδόν όμοιο γονιδίωμα με τον σκύλο, και διατηρεί την κυνηγετική του ιδιότητα, είναι πιο έξυπνος από τον σκύλο.

Λέει το ρεπορτάζ:

http://www.news.gr/kosmos/episthmonikes-anakalypseis/article-wide/199735/o-lykos-xerei-na-metra-kalytera-apo-to-skylo.html

“Όπως έδειξε μια νέα μελέτη Γερμανών και Αυστριακών επιστημόνων, ο κοντινός συγγενής του σκύλου, ο λύκος, είναι πολύ καλύτερος στο μέτρημα από τους σκύλους.”

“Οι ερευνητές συνέκριναν σε ένα πείραμα 13 σκύλους και 11 λύκους που είχαν ανατραφεί από ανθρώπους. Όλα τα ζώα ήταν συνομήλικα και είχαν ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Κάθε ζώο που συμμετείχε, πήρε εντολή να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφανή κουτιά αφού πρώτα είχε δει έναν ερευνητή να τοποθετεί μέσα στα δοχεία κομμάτια τυριού ένα προς ένα.

Παρ’ ότι και οι σκύλοι και οι λύκοι, κατά γενικό κανόνα διάλεγαν το κουτί με τα περισσότερα τυράκια, οι λύκοι είχαν καλύτερες επιδόσεις.”

Εκτός από αυτό το ρεπορτάζ, η εμπειρία δείχνει ότι ανάμεσα στις πολλές φυλές σκύλων, αυτές που είναι κατά κανόνα πιο ικανές και αναγνωρίζονται για την ευφυία τους είναι οι κυνηγετικές και οι ποιμενικές. Προφανώς όσο απομακρύνεται ένας οργανισμός από τις κυνηγετικές του καταβολές τόσο πιο πατάτα γίνεται το μυαλό του. Δείτε τους “αντί” και θα καταλάβετε. Και αν αμφιβάλλετε διαβάστε τα σχόλια του καθηγητή οικολογίας, του αείμνηστου Μάργαρη, για να μπείτε πλήρως στο θέμα.

Leave a Reply