ΙΒΗΡΙΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΕΡΔΙΚΕΣ

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΖΙΝΑ

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να γίνει κατανοητό το παραπάνω και η σημασία του στην κατοχύρωση του κυνηγίου. Οσοι δεν το κατανοούν το κακό του κεφαλιού τους.

Και μια συμβουλή πριν αρχίσουμε, να φοβάστε όποιον κυνηγά αλλά δηλώνει ότι δεν τρώει θήραμα, κάτι δεν πάει καλά.

ΙΒΗΡΙΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΕΡΔΙΚΕΣ

Υπολογίστε μια πέρδικα ανά άτομο.

Σε βαθιά κατσαρόλα βράστε νερό και ρίξτε μέσα δύο μεσαία κρεμμύδια ολόκληρα, δύο καρότα και ένα πράσσο κομμένα σε ροδέλες, κόκκους πιπεριού και αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση και τα υλικά να μαλακώσουν. Βάλτε τις πέρδικες στο βραστό ζωμό και σιγοβράστε τες για 15 λεπτά. Βγάλτε τες και κρατήστε το ζωμό. Στεγνώστε τα πουλιά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίστε τις πέρδικες σε ψηλή φωτιά σε καλό ελαιόλαδο. Βγάλτε τις πέρδικες και στο ίδιο λάδι ροδίστε τέσσερις πέντε σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για να πάρει το λάδι γεύση. Μην αφήσετε το σκόρδο να κάψει και να πικρίσει. Οταν ροδίσει το πετάτε.

Βάλτε τις πέρδικες σε μια βαθιά κατσαρόλα, καλύψτε τες με ψιλοκομμένες ροδέλες κρεμμυδιού και περιχύστε τες με το λάδι από το τηγάνι. Καλύψτε με τον σουρωμένο ζωμό και ένα φλυτζάνι καλό ξύδι. Σιγοβράστε για μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πέρδικες.

Τρώγεται και κρύο, ξεκοκκαλίζοντας τα πουλιά και σερβίροντας το κρέας σε μικρές μπουκιές του πάνω σε ένα φύλλο μαρούλι.

Η συνταγή συγγενεύει με το δικό μας στιφάδο και λέγεται εστουφάδο στα ισπανικά. Είναι γνωστή στην Ισπανία, Πορτογαλία και Νότιο Αμερική.

Leave a Reply