ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΧΡΥΣΟ

annakorakakigold

Η Αννα Κορακάκη πήρε δύο μετάλλια, χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι, και χρυσό στο πυροβόλο πιστόλι σπορ 25 μέτρων.

Τα συγχαρητήρια είναι λίγα για μια τόσο μεγάλη επιτυχία για ένα κορίτσι 20 χρονών που πάσχισε μόνη της, με προπονητή τον πατέρα της, προπονούμενη σε αυτοσχέδιο σκοπευτήριο αεροβόλου στο σπίτι της στη Δράμα και σε ένα νταμάρι για το πυροβόλο.

Οσοι γνωρίζουμε τι εστί αθλητικό πιστόλι, και εδώ στις σελίδες της Οπλογνωσίας είμαστε αρκετοί, ίσως περισσότεροι από κάθε άλλο κόμβο ενημέρωσης, κατανοούμε το κατόρθωμα της Αννας Κορακάκη. Πρώτον επειδή πρώτευσε σε δύο διαφορετικά αθλήματα, με διαφορετικές τεχνικές και απαιτήσεις. Για τους αδαείς να πούμε ότι μπορεί και τα δύο αθλήματα να αφορούν πιστόλια, είναι όμως εντελώς διαφορετικά σε ότι αφορά τις τεχνικές.

Δεύτερον επειδή επειδή στο πυροβόλο πιστόλι, στην Ελλάδα, ο αθλητής αντιμετωπίζεται ως περίπου τρελός ή εγκληματίας ή και τα δύο, και τα πυρομαχικά για προπόνηση δίνονται με το σταγονόμετρο (μπας και βρουν υλικό οι εγκληματίες). Είναι λοιπόν σίγουρο ότι η Αννα Κορακάκη είχε λιγότερη προπόνηση από τις κρατικά επιχορηγούμενες αντιπάλους της. Και όμως το πήρε!

Ενα τελευταίο. Δείτε ποιοι θα τρέξουν να δηλώσουν υποστήριξη και εθνική υπερηφάνεια όταν επιστρέψει στην Ελλάδα η Αννα. Αυτοί είναι το πρόβλημα της σκοποβολής.

Ακούγοντας τους να τονίζουν πως η Αννα τους έκανε υπερήφανους, έχετε υπόψη τις δηλώσεις της μητέρας της στην ΕΡΤ:

«Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα, που παίζει αύριο, δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες».

skopeftiriokorakaki

Δείτε τις φωτογραφίες του χώρου προπόνησης της Αννας. Και σκεφτείτε την αγωνία μπας και κανένας “αρμόδιος” κατηγορούσε την οικογένεια για δημιουργία παράνομου ιδιωτικού σκοπευτηρίου. Οι φωτογραφίες είναι αναρτημένες στην σελίδα Facebook του αδελφού της.

Οσο για τον κύριο του χώρου μας που επιμένει ότι κάθε ενασχόληση με ένοπλο αθλητισμό είναι ύποπτη, και ότι τα αεροβόλα πρέπει να περάσουν σε καθεστώς αδείας, περιμένουμε τα σχόλια του. Θα ήταν χρήσιμο να μας πει αν τα όπλα της Αννας, αυτά που χρησιμοποίησε για να πάρει δύο μετάλλια έχουν συναισθηματική αξία ή είναι σαν τις παλιές νταλίκες που άπαξ και παλιώσουν πάνε για παλιοσίδερα.