ΑΕΡΟΒΟΛΑ, ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

Κάποιοι του χώρου μας δήλωσαν ότι και τα αεροβόλα πρέπει να έχουν το ίδιο καθεστώς άδειας με τα λειόκαννα.

Παράξενη δήλωση από κυνηγοπατέρες αυτή καθώς το αεροβόλο απαγορεύεται ρητά στο κυνήγι. Τι τους έπιασε και βάζουν την μύτη τους εκεί που δεν ανήκει;

Και γιατί να έχουν άδεια τα αεροβόλα; Ποιά δημόσια ασφάλεια προστατεύουν από όπλα που έχουν ελάχιστη κινητική ενέργεια;

Αξίζει μια αναδρομή σε μια περιγραφή του Τσιφώρου από τα “Παιδιά της Πιάτσας”:

“Ο Μίχος ο Πεχλιβάνης ήταν ένας αρκουδόμαγκας ίσαμε εκεί πάνω. Είχε κάτι χέρια σαν φουρνόξυλα. Σού δινε σφαλιάρα και σού κανε τη μούρη ταμπακιέρα”.

Πόση ενέργεια είχε το βαρύ χέρι του Μίχου; Αν υπολογίσουμε βάσει του πιο απλού τύπου της Φυσικής για την ορμή, δηλαδή μάζα επί ταχύτητας, και υπολογίσουμε το βάρος του χεριου τα τρία κιλά και την ταχύτητα της εισερχόμενης σφαλιάρας στο ένα μέτρο ανα δευτερόλεπτο, τότε 1*3kg= 3.

Το αεροβόλο, όπως αυτό της Ολυμπιονίκου Αννας Κορακάκη ρίχνει βλήμα μισού γραμμαρίου στα 150 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Ητοι 150*0,0005=0,075. Η σφαλιάρα είναι ΣΑΡΑΝΤΑ φορές πιο δυνατή!

Εφόσον η ορμή της σφαλιάρας είναι εξώφθαλμα πιο επικίνδυνη θα πρέπει να ζητήσουν οι αρμόδιοι να περάσουν τα χέρια μας σε καθεστώς αδείας. Ετσι θα ζουμε όλοι στη χώρα της σφαλιάρας.

Μαντεύω ότι ο Ερημίτης των Βριλησσίων θα αντιπροτείνει να γίνουν μερικές μούρες ταμπακιέρες, εκεί που θα κάνουν το μέγιστο καλό. Μακριά από εμάς τέτοιες σκέψεις.

Και ένα ακόμη:

Αυτοί που λένε ότι τα όπλα δεν έχουν συναισθηματική αξία. Θα το έλεγαν για το αεροβόλο που χρησιμοποίησε η Αννα στο Ρίο; Μην εκπλαγείτε από καμιά μπρουτάλ απάντηση.