ΧΟΙΡΟΠΥΞΙΔΕΣ

Οι αγριόχοιροι έχουν έντονη αίσθηση των μαγνητικών πεδίων της Γης και τα χρησιμοποιούν για να μετακινούνται και να βρίσκουν τροφή, λένε Γερμανοί επιστήμονες που έχουν μελετήσει 1600 ευρωπαϊκούς αγριόχοιρους και 1300 αφρικανικούς φακόχοιρους.

Ο ερευνητής Πασκάλ Μαλκέμπερ του πανεπιστημίου της Εσσης βρήκε επίσης ότι οι αγριόχοιροι, καθώς και οι “εξαγριωμένοι” πρώην οικόσιτοι χοίροι, φτιάχνουν και τα γιατάκια τους με άξονα την μαγνητική ευθεία του πλανήτη.Τα γιατάκια τους δηλαδή έχουν μια υπερυψωμένη πλευρά με κατεύθυνση βόρεια προς νότια.

Επειδή οι αγριόχοιροι είναι πλέον παγκόσμιο πρόβλημα, προξενώντας τεράστιες καταστροφές στην γεωργία αλλά και στην πανίδα και την χλωρίδα, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα δώσει νέα όπλα εναντίον των αγριόχοιρων. Πιθανολογούν ότι με κατάλληλα στημένα καλώδια στην ύπαιθρο θα μπορούν να αποπροανατολίσουν τους αγριόχοιρους και να τους αποτρέψουν από μετακινήσεις προς καλλιέργειες και ευαίσθητα μέρη.

Αυτό που δεν λέει η έρευνα είναι πως η μαγνητική αίσθηση του αγριόχοιρου συνδυάζεται με την τερατώδη όσφρηση του. Αν δηλαδή μυρίσει ένα χωράφι με καλαμπόκι ανατολικά, θα το αγνοήσει διότι δεν είναι μέσα στα όρια της γραμμής βορρά νότου; Λίγο περίεργη ακούγεται αυτή η είδηση.