ΕΡΜΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΑΛΙ

Αναγνώστης μου είπε τηλεφωνικώς ότι διώκεται επειδή του διέρρηξαν το σπίτι και πήραν μέσα από κλεδωμένο μεταλλικό ερμάριο μια κάννη καραμπίνας.

Προφανώς οι αστυνομικοί που συνέταξαν την μήνυση δεν ενδιαφέρονται να εξετάσουν το ερμάριο, να δουν αν ήταν “ασφαλείας” ή όχι. Τι να κάνει ο άνθρωπος λοιπόν;

Πρώτον, να φωνάξει μάρτυρες τους ίδιους τους αστυνομικούς που συνέταξαν την δίωξη να καταθέσουν ενόρκως ότι το ερμάρι που είχε σπίτι του είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με αυτά που φυλάσσουν οπλισμό στους αστυνομικούς σταθμούς. Οταν έβγαλε την άδεια κατοχής αυτοί του υπέδειξαν το ερμάριο και σημείωσαν την μάρκα σε ένα χαρτί που ακόμα το έχει όπως είπε ο παθών.

Δεύτερον, να φωνάξει μάρτυρες τον υποστράτηγο Δελλή, τον αστυνόμο Τσώνη και όλη την ηγεσία της ΠΕΒΕΚΕ και ΠΕΚΤΕΠΟ που επέμεναν σε συνάντηση διαβούλευσης για το νόμο περί όπλων ότι δεν χρειάζεται ορισμός της λέξης “ασφαλείας”. Διότι, έλεγαν, θα πρυτάνευε η κοινή λογική τόσο στις μηνύσεις όσο και στην διαδικασία των δικαστηρίων.

Τρίτον, να φωνάξει μάρτυρες στρατιωτικούς να εξηγήσουν πως αυτοί φυλάσσουν όπλα πολύ πιο καταστροφικά από μια ξέμπαρκη κάννη καραμπίνας.