ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 323

ΑΕΡΟΒΟΛΟ WALTHER 55

Κύριε Κυπριδημε σας εκτιμώ εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια από την εποχή του Κυνήγι και σκοποβολή.Πρόσφατα απέκτησα μέσω ιντερνετ ένα παλιό σκοπευτικό walther lg 55 αεροβόλο τουφέκι που το ερωτεύτηκα.Έχει ένα πρόβλημα στο κοντάκι κοντα στο σημείο σπασίματος της κάνης ενα μικρο σκισιμο του ξυλου.Πιστεύετε οτι αυτο με τις οπλίσεις θα χαλάσει περισσότερο κι αν χαλάσει περισσότερο θα δημιουργηθεί λειτουργικο πρόβλημα στο τουφέκι?Αν ναι που να απευθυνθω στην Αθήνα για λύση και σε τι κόστος?Ευχαριστω
Χαράλαμπος Μπουρδέκας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ναι, η συνεχής χρήση με αυτό το ράγισμα θα ανοίξει το κοντάκι. Ευτυχώς η επισκευή είναι απλή υπόθεση συγκόλλησης του ξύλου και ενίσχυσης με μια ορειχάλκινη βίδα που βιδώνει εγκάρσια στο ράγισμα και ενισχύει το κόλλημα.

Μιλώ ως παθών, το ίδιο πρόβλημα είχε ένα 95Κ και διορθώθηκε με τη μέθοδο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΝΝΟ;

Βρήκα απο έναν θείο μου το δικανο. Τι μάρκα είναι και αν ρίχνει τα φυσίγγια τα 70 άρια. Και τι τσοκ έχουν η κάνες.

Θοδωρής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υποθέτω ότι είχατε στείλει κάποια φωτογραφία με την ερώτηση η οποία φωτογραφία όμως δεν έφτασε σε εμάς, συνεπώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε την ερώτηση.

ΔΙΚΑΝΝΟ MIROKU 500

Καλησπέρα σας Κύριε Νικήτα

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα πλαγιοκανο να μου πείτε πληροφοριες ποσό αξιόπιστο είναι , αν βγάζει καλές τουφεκιές. Το δίκανο είναι το miroku firearms mfg co kochi japan model 500. Επίσης θα ήθελα πληροφοριες για το την καραμπίνα benelli black eagle heckler koch και αν θεωρείται συλλεκτική !

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων !!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δίκαννο σας Miroku 500 έχει σύστημα Ανσον-Ντήλυ, είναι από καλό σύγχρονο ατσάλι, φτιαγμένο από την Miroku που κατασκευάζει τα σύγχρονα Browning σουπερποζέ, άρα ξέρει τι κάνει, και είναι ένα πολύ καλό δίκαννο. Ποιοτικά είναι ισάξιο των καλύτερων ευρωπαϊκών όπλων αλλά λόγω απουσίας “εμπορικού” ονόματος δεν έχει την ίδια χρηματική αξία με ένα πχ αγγλικό δίκαννο με μισές φωτιές.

Ολα τα όπλα με σωστά διαμορφωμένες κάννς και τσοκ όταν ρίχνουν καλά φυσίγγια βγάζουν καλές τουφεκιές. Δείτε πρόσφατο άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα.

Συλλεκτικό είναι ένα όπλο όταν συνδέεται με πρόσωπα ή γεγονότα ιστορικά, πχ μια πιστόλα του Καραϊσκάκη. Οταν είναι δείγματα κάποιας τεχνικής εξέλιξης στα όπλα, πχ ένα από τα πρώτα δίκαννα με πατέντα Stanton με αυτόματη ανάσυρση φύρας. Οταν είναι σκαλισμένα από κάποιον επώνυμο χαράκτη.

Μια καραμπίνα από εταιρεία που παράγει 300 000 καραμπίνες το χρόνο δεν πληροί κανένα από τα παραπάνω κριτήρια. Η αξία της δεν επηρεάζεται από την παρουσία του ονόματος Heckler and Koch. Ετυχε κάποια εποχή η Heckler and Koch να συνεργάζεται με την Benelli στην αμερικανική αγορά. Αυτό δεν αλλάζει την φύση της καραμπίνας, παραμένει μια Black Eagle όπως οι άλλες.

ΠΟΖΕ DAFFINI

Νικήτα χαίρε. Εχω ένα ποζέ daffini του 1980 του πατέρα μου με το οποίο εκανε τα περισσοτερα κυνήγια του. Δυστυχώς οταν κυνηγούσε παπιά συχνά έριχνε και τις δυό κάννες ταυτόχρονα και μαλιστα μάτωνε το δάχτυλο του. Το αποτελεσμα ήταν το όπλο να κουνήσει, βέβαια εχει ρίξει και κάποιες χιλιάδες φυσίγγια. Τορναδόρος μας έφτιαξε δυο καινούρια δαχτυλίδια που αντικατέστησαν αυτά στο μπλοκ των καννών. Το κούνημα μειώθηκε αλλά έμεινε ένα μικρό κούνημα αριστερά-δεξιά μόνο. Αυτά που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι τα εξής:
1)Πως μπορώ να το φτιάξω και αυτό; Εχώ δει τον Potterfield που κολλάει ένα λεπτό φύλλο μετάλλου πάνω στο δαχτυλίδι. 2)Τα κουνήματα τα βλέπουμε πάντα χωρίς πάπια πάνω στο όπλο;
3)Ιταλικά όπλα που εχουν κατασκευαστεί το 1980 κ το 1981 και έχουν δοκιμή ενός άστρου, κανονικών πιέσεων δηλαδή, έχουν δοκιμαστεί στις 900 ή στις 960 πιέσεις ή ειναι το ίδιο; Επειδή το εχω απορία αν μπορώ να χρησιμοποιησω φυσίγγια με μέγιστο τα 700 ή τα 740 μπαρ.
Να σου αναφέρω επισης ότι δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε οπλουργό. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ανατριχιαστική τόλμη να ρίχνει κανείς ταυτόχρονα δύο φυσίγγια από ένα δίκαννο!

Το συγκεκριμένο ποζέ κατασκευαζόταν από άγνωστο κατασκευαστή και πουλιόταν στην Ελλάδα και Κύπρο με διάφορα ονόματα, Rota, Marocchini, Daffini και άλλα. Ηταν ένα μέτριας ποιόητας όπλο με φτωχό φινίρισμα και στόχευε στην χαμηλότερη δυνατή τιμή σε μια ανταγωνιστική αγορά (στην δεκαετία του 1980).

Η διόρθωση του οριζόντιου κουνήματος είναι μια “βάρβαρη” επέμβαση που γίνεται με την χρήση χοντρής μέγγενης, βαριοπούλας και πείρας. Δεν θα την περιγράψω για να μην αποπειραθεί κανείς αδαής να την εφαρμόσει μόνος του και μετά ζητά αποζημίωση για την καταστροφή που θα προξενήσει.

Ναι, το κούνημα των καννών πάντα ελέγχεται χωρίς την πάπια.

Επειδή το όπλο αυτό έχει υποστεί καταπονήσεις από το διπλοτούφεκισμα καλό είναι να το εξετάσει οπλουργός που κατέχει το θέμα δίκαννο και να ψάξει για φθορές πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχει φθορές τότε μπορεί να ρίχνει φυσίγγια.

Πριν τις αλλαγές στους κανονισμούς δοκιμών των αρχών της δεκαετίας του 1990 η κανονική δοκιμή γινόταν στα 900 bar και αυτό σήμαινε χρήση με φυσίγγια που παράγουν μέχρι 650 bar.

BERETTA ΔΙΚΑΝΝΟ

Καλησπερα κ νικητα ηρθε στην κατοχη μου το παρακατω δικαννο beretta. Τα μονα στοιχεια που διεκρινα ειναι το beretta monobloc και τομ αριθμο του. Αν γνωριζετε κατι ενημερωστε με. Ευχαριστω πολυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Φαίνεται ότι είναι το μοντέλο 409 Beretta, ένα από τα πρώιμα δίκαννα της εταιρείας με μηχανισμό Ανσον-Ντήλυ. Η μετέπειτα παραγωγή, από το μοντέλο 424 και μετά πέρασε από το Ανσον-Ντήλυ στον μηχανισμό που εφηύρε η ίδια η Beretta.

Δυστυχώς η κατάσταση όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι κάπως φτωχή με εμφανή σημάδια παραμέλησης στις εξωτερικές επιφάνειες. Καλό είναι να το δει οπλουργός και αν γίνεται να το εξετάσει και εσωτερικά πριν την χρήση.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ

Κύριε Νικήτα σας είχα στείλε πριν μερες για την Beretta outlander και για την αλλαγή της φλατζας επειδή χαμηλοτουφεκαει.
Σημερα πηγα για δοκιμές στον πίνακα και έριξα και στα πιατάκια.
Το αποτελεσμα στον πίνακα με επομιση κυνηγετική ενστικτώδη χωρις να βλεπω στόχαστρο μονο το στοχο στα 23 βήματα με τσοκ LF.
Στην φωτογραφία που η μια τουφεκια εχει φύγει πάνω στο κατω μέρος οι τουφεκιες ειναι 9! Απο τις οποίες οι 3 ειναι επομιση με κλειστα ματια και παρ’όλα αυτα η επομιση μου ειναι αρκετα σταθερή.
Στην αλλη φωτογραφία οι τουφεκιές ειναι 5 και ακριβός στο ιδιο σημείο.


Τι να κανω με τις φλατζες; σας εχω στείλει πριν λιγες μερες και τις φωτογραφίες απο το κοντακι με τις φλατζες που εχει το οπλο και απο το δασκαλο και την αλλαγή για το ύψος της τουφεκιας που έκανα αλλα το αποτέλεσμα βλεπω οτι θελει κι αλλο ύψος και βέβαια θελει και δεξιά. Τι μου προτείνεις; να το παλέψω μονος μου η να μιλήσω να με δει στην πραξη ο δάσκαλος;
Σε ευχαριστω πολυ Νικήτα για τη βοήθεια σου γενικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτό που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες είναι το σημείο σκόπευσης. Που προτείνατε το όπλο για να ρίξετε; Αν δεν είναι γνωστό το σημείο αυτό δεν βγαίνει συμπέρασμα από τις βολές.

Δεύτερο θέμα είναι η ακανόνιστη κατανομή των βολών στον πίνακα. Ακόμη και αν δεν είναι ορατό το σημείο σκόπευσης, είναι εύκολο να δει κανείς ότι οι βολές πάνε σε διαφορετικά σημεία και αυτό δείχνει πρωτίστως ακανόνιστη επώμιση, δηλαδή είναι θέμα τεχνικής παρά μέτρων. Αν ήταν αποκλειστικά θέμα μέτρων αλλά η τεχνική σωστή τότε οι βολές θα ήταν τυπωμένες η μια πάνω στην άλλη, έστω και σε “λάθος σημείο του πίνακα.

Με τα παραπάνω υπόψη καλό είναι να δει ο δάσκαλος την επώμιση σας και να σας δώσει συμβουλές ώστε η επώμιση να σταθεροποιηθεί και να είναι ομοιόμορφη.

ΔΙΚΑΝΝΟ FRANCOTTE;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΙΚΑΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1930. ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΡΚΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ (ΤΟ ΟΠΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ) ΕΙΝΑΙ FRANCOTTE. ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΩ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η αξιολόγηση βασίζεται πρωτίστως στην κατάσταση. Στο συγκεκριμένο δίκαννο, άσχετα με το όνομα του κατασκευαστή, η κατάσταση είναι κακή σε όλα τα σημεία του όπλου. Κάποτε το δίκαννο αυτό είχει ένθετα χρυστά τα οποία έχουν χαθεί από την οξείδωση, σχεδόν όλες οι επιφάνειες είναι οξειδωμένες και το κοντάκι έχει ποτίσει λάδι. Η φθορά ουσιαστικά εκμηδενίζει την όποια αξία θα είχε το όπλο αν ήταν σε καλή κατάσταση.

Η Francotte “υπέγραφε” τα όπλα της τόσο στη βάση όσο και στην πάνω ρίγα, αν όντως είναι Francotte θα πρέπει να έχει έστω και αμυδρά το όνομα στα δύο αυτά σημεία.

ΣΗΜΑΔΙ ΣΕ ΚΑΝΝΗ SX3

Κυριε Νικητα προσφατα απεκτησα με WINCHESTER SX3 magnum με χρομιωμενη καννη. Παρατηρησα πως στο εσωτερικο της καννης αμεσως μετα το μαυρο δαχτυλιδη του κωνου υπαρχει μια θαμπη γραμμη,σαν βαθουλωμα. Φαινετε πως δεν ειναι γρατζουνια. Το οπλο το ειδαν οπλουργοι και ειπαν πως ισως ειναι κατι κατασκευαστικο και δεν πρεπει να φοβαμαι. Ωστοσο προκειτε για καινουργιο οπλο. Τι μπορω να κανω? Πρεπει να προσεξω κατι ? Το χρωμιο δεν εχει ξιθει,δεν εχει φυγει. Δυστυχως δε μπορω να βγαλω φωτογραφιες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η γραμμή στο χρώμιο μάλλον είναι σημείο που αντανακλά κάποια θαμπάδα στο ατσάλι που προϋπήρχε της χρωμίωσης. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την αντοχή του ατσαλιού.

Μπορείτε να ρίχνετε χωρίς πρόβλημα.

ROBUST ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΩ ΡΙΓΑ

Αξίζετε πολλά συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε! ! !Όλοι μας θέλουμε απλά, φθηνά,αξιόλογα όπλα για κυνήγι !Μπορούμε μέσα από τόσες πολλές γνώσεις δια μέσου εσάς να πάρουμε έναν μικρό κατάλογο όπλων για κυνήγι; Το γενικό κυνήγι αφορά όλους μας.Είναι μια ευκαιρία για απόδραση στη φύση , ανανέωσης ,επανασύνδεσης του ανθρώπου με τις ρίζες του.Χωρίς να χαθούμε σε θεωρίες γομώσεων ,βλητικής, θηραμάτων ορισμένα μοντέλα όπλων είναι διαχρονικά .Μέσα από αυτά τα όπλα κάποιος αρχάριος να μπορεί να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει.Έτσι ώστε να ξεκινήσει να ασχολείται με το κυνήγι και τη φύση. Π.Χ. Ψάχνω να αγοράσω ένα πλαγιόκανο για γενικό κυνήγι και δοκιμάζω να κρατήσω διάφορα όπλα…σε κάποιο κατάστημα .Όταν κράτησα ένα μεταχ/νο 221 robust μου άρεσε πάρα πολύ, νόμισα πώς είχε φτιαχτεί για μένα .Η κλίση του κοντακιού ίσως δεν ήταν αυτή που θα ΄θελα ,αν και δεν είχα πολύ χρόνο μπροστά μου να το εξετάσω ,γιατί έκλεινε το κατάστημα .Πρέπει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είχε την κάτω ρίγα,είχε ανακαινισθεί εξωτερικά (δεν είχε ταρταρούγα),ήταν σφιχτά τα κλειδιά του.Σίγουρα θα ξαναπεράσω να το δώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η απουσία της κάτω ρίγας σημαίνει ότι αυτή αφαιρέθηκε κάποια στιγμή από οπλουργό. Εφόσον η αφαίρεση έγινε σωστά και η πάνω ρίγα είναι κολλημένη επαγγελματικά τότε η κατάσταση είναι αποδεκτή. Αυτά είναι πράγματα που αξίζει να το εξετάσει οπλουργός. Το ερασιτεχνικό μάτι δεν θα πιάσει τυχόν ατέλειες ή κακοτεχνίες στην κόλληση της ρίγας.

ΜΡ 153 ΧΩΡΙΣ ΡΙΓΑ

Νικήτα καλησπέρα,

προσφατα αγόρασα μια μεταχειρισμένη Baikal MP 153 η οποία δεν έχει ρίγα στην κάνη της. Τι επιλογές έχω και που θα μπορούσα να απευθυνθώ για την αγορά της?

Ευχαριστώ θερμά

Δημήτρης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι περισσότεροι ψάχνουν εναγωνίως για κάννες καραμπίνας χωρίς ρίγα. Μερικοί πληρώνουν αδρά για να αφαιρέσουν τη ρίγα. Ισως λοιπόν να αξίζει μια αγγελία για πώληση ή ανταλλαγή της άριγης κάννης με μια που να έχει ρίγα.

Η ρίγα εκτός από την πρόσθεση βάρους στην κάννη δεν προσφέρει τίποτε το ιδιαίτερο. Σκεφτείτε το αυτό πριν δώσετε την άριγη κάννη σας.

 

GUERINI INVICTUS

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΗΣΜΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η GUERINI ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ INVICTUS SYSTEM ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είδα το διαφημιστικό της Guerini και αυτό που δείχνει είναι ένα κανονικό σουπερποζέ με μηχανισμό τύπου Brescia και όπως λέει το σπικά στο φιλμάκι η βάση είναι λίγο πιο πλατιά από το κανονικό μοντέλο. Τώρα γιατί αυτό το κλείδωμα είναι καλύτερο από το Boss και τι ακριβώς είναι νέο δεν εξηγεί.

GREENER EMPIRE

Κυριε Κυπριδημε Καλησπερα σας.

Παρακολουθω την αρθογραφια σας για οπλα και τα συναφη και θα ηθελα να υποβαλω ενα ερωτημα για ενα οπλο που αγορασα προσφατα.
Τις πληροφοριες και τα στοιχεια τα πηρα απο τον Κο Graham GREENER εκ μερους των κατασκευαστων.
Μοντελλο: WW GREENER EMPIRE DE LUXE EJECTOR 12 BORE 28 INCH. CHOCKED IMPROVED CYL. AND FULL
WITH TOP AUTO SAFETY 2-3/4 CHAMBERS. WEIGHT 6LBS 14 OZS.
Να πω οτι ειμαι απο την Κυπρο και τα τελευταια χρονια κυνηγω λαγο που καταλαβαινετε οτι μπορει να ριξω 5-6 φυσιγγια ισως και καμμια δεκαρια στις φασσες το καλοκαιρι.
Η ετωτηση μου ειναι: Ποια φυσιγγια νομιζετε οτι πρεπει να χρησιμοποιω απο τα Κυπριακα OLYMPIA και G&L
ή και εισαγωμενα;
Αν θελετε να μου πητε και τη γνωμη σας για το οπλο που πρεπει να πω οτι παρολο που ειναι κατασκευη 1960 ειναι σε αριστη κατασταση ισως 85/100.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Τασος ΣΤΑΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μια σημαντική λεπτομέρεια, η πίεση που αναφέρεται στα παλιά (προ του 1989) αγγλικά όπλα είναι η πίεση χρήσης και όχι η πίεση δοκιμής. Συνεπώς το Greener σας δέχεται φυσίγγια που παράγουν μέχρι 3 1/4 τόνους ανά τετραγωνική ίντσα. Στο μετρικό σύστημα αυτό μεταφράζεται σε
503 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αυτή βέβαια ήταν πίεση όπως την υπολόγιζαν με το σύστημα Crusher ενώ τώρα η πίεση υπολογίζεται με πιεζοηλεκτρικά όργανα και είναι πιο ψηλή.

Υπάρχουν πολλά φυσίγγια στην αγορά που παράγουν γύρω στις 550 με 650 πιέσεις και αυτά είναι κατάλληλα για το όπλο σας. Αν ο κατασκευαστής δεν μπορεί να σας πει τις πιέσεις παράγουν τα φυσίγγια του ψάξτε για άλλον κατασκευαστή! Ενας σωστός κατασκευαστής δοκιμάζει τα φυσίγγια γου για πιέσεις αρκετές φορές την ημέρα και διαθέτει “κανονάκι” δοκιμών.

BETTINSOLI SNIPER

Κύριε Νικίτα καλημέρα θέλω την γνώμη σας για ενα BETTINSOLI SNIPER με κάνη 63 πόντους και τσοκακια θέλω να μάθω ποτε κυκλοφόρησε και αν έχει δημιουργήσει προβλήματα το έχει ένας φίλος και λέω να το πάρω η τιμή είναι στα 550 € ευχαριστώ εκ τον προτέρων .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το Bettinsoli είναι σουπερποζέ μέτριας ποιότητας και ανήκει στην ίδια κατηγορία των μεσαίων ιταλικών όπλων όπως τα FAIR, Rizzini και άλλα. Είναι καλό όπλο για τα λεφτά του και έχει αποκτήσει πολλούς θιασώτες παγκοσμίως.

Παλιά είχαν εμφανιστεί κάποια προβλήματα με την μονή σκανδάλη αλλά αυτά γρήγορα ξεπεράστηκαν. Η κατασκευη άρχισε πριν δύο γενιές, από τον Tarcisio Bettinsoli και έγινε γνωστή παγκοσμίως κατά την δεκαετία του 1980.

Η τιμή φαίνεται καλή εφόσον το όπλο είναι σε άριστη κατάσταση.

ΠΟΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Κυριε νικητα γεια σας..!!
Θα ηθελα τα φωτα σας για το εξής δίλημμα.
Θελω να επιλεξβ αναμεσα σε καποια οπλα μεταχειρισμένα τ οποια ειναι σε κατάσταση καινουριου τα οπλα ειναι τα εξής.
1.beretta a390 st
2. Es 100 vitoria wood
3.bellmonte 2
4. 391 greystone
Κυριε νικητα ολα τα οπλα ειναι σε τιμες απο
500 εως 600 και πραγματικά. Σε κατασταση βιτρίνας..
Ποιο θεωρείται πιο αξιόπιστο..κλεινω προς 390 αλλα θα ηθελα την γνωμη σας..
Με εκτίμηση….!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η 390 είναι παλιό σχετικά μοντέλο και ήταν εξ αρχής αρκετά βαριά καραμπίνα. Η 391 είναι η τελευταία καραμπίνα αερίων της Beretta και το βασικό της μοντέλο σήμερα. Οι ES100 και Bellmonte είναι όμοια όπλα κατασκευασμένα στο εργοστάσιο του ομίλου στην Ισπανία και έχουν μηχανισμό αδρανείας.

Από τα μοντέλα που αναφέρετε, και να μιλάμε για το ίδιο κόστος η ιεράρχηση είναι 391 πρώτη, ακολουθούν σε ίση θέση οι ES100, Bellmonte και τελευταία έρχεται η 390.