ΡΑΒΔΩΤΑ- ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η διαδικασία που βλέπετε είναι από τις εξετάσεις για άδεια κυνηγίου μεγάλων θηραμάτων στη Γαλλία.

Η κάθε κίνηση και κάθε χειρισμός του όπλου κρίνονται απο τον αρμόδιο εξεταστή και θα μετρήσουν στην χορήγηση ή στην άρνηση αδείας.

Οσοι πιέζουν για τα ραβδωτά ας δουν πως στήνεται μια παγάνα αγριόχοιρου με ραβδωτά όπλα. Τα θηράματα αναμένονται από μια κατεύθυνση, οι βολές γίνονται ΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ αφού έχουν περάσει οι αγριόχοιροι τα καρτέρια.

Πριν την παγάνα ο κυνηγός έχει τοποθετήσει φωσφορίζοντα πασαλάκια στο έδαφος που του δείχνουν την ασφαλή κατεύθυνση των βολών. Οι βολές είναι ΟΛΕΣ με κατηφορική τροχιά ώστε να τερματίσουν τα βλήματα στο έδαφος.

Μετά το κυνήγι μαζεύονται όλα τα υλικά που έχει φέρει ο κυνηγός, κάλυκες και πάσαλοι. Το μάζεμα είναι μέρος της κρίσης για την χορήγηση άδειας.

Και γεννάται η απορία: οταν ζητούμε τα ραβδωτά ζητούμε και ένα παρόμοιο σύστημα εξετάσεων, με παρόμοιους χώρους, και νομοθεσία που θα επιβάλλει την οργάνωση παγάνας με αυτά τα χαρακτηριστικά; Ή απλά ζητούμε χρήση ραβδωτών σε μια παραδοσιακή ελληνική παγάνα όπου “επιτρέπονται” βολές προς… όπου φανεί το θήραμα με μια γενική προτροπή “παιδιά, οι τουφεκιές χαμηλά”;

Τα ραβδωτά είναι σαν τα μεταξωτά εσώρουχα κατά μίαν έννοια, και αυτό φαίνεται σε αυτό και άλλα πολλά βίντεο από χώρες που παίζουν τα ραβδωτά στα δάχτυλα τους.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει έναν χώρο προπόνησης κυνηγών στη Γαλλία. Ολοι οι κυνηγοί κρατούν ραβδωτά. Ολοι πλην της κυρίας έχουν διόπτρες. Ο χώρος είναι μικρός, φαίνεται να είναι λιγότερος από μισό στρέμμα. Εχοντας υπόψη ότι γαλλοσπουδασμένοι και γαλλόπληκτοι κατέχουν ανώτατα αξιώματα στην ηγεσία μας, είνα άξιον απορίας πως δεν αποκτήσαμε και εμείς τέτοιους χώρους. Σας βλέπω να εξανίστασθε και να αναφωνείτε “τι ψάχνεις να βρεις” και άλλα πιο βαριά.