ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ

baikalsb15

Το ταπεινό και φτηνό μονόκαννο ΙΖ18 της Baikal είναι προσαρμόσιμο και απλό στη χρήση.

KYΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΥΗΣΩ ΤΟΝ 12 ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΠΛΟΦΟΡΩΝ!.

ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ DIANA KAI FLOBERT 9MM ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΝΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΣ. ΤΙ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ. 28 CAL 32 CAL H 410 CAL?. EXΩ ΔΕΙ BAIKAL . FAUSTI . ZABALA . B.RIZINNI KAI ENA FAIR 28 CAL ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΤΟ ” ΓΟΥΣΤΑΡΩ” ΠΟΛΥ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ενδιαφέρουσα ερώτηση!

Στην επιλογή όπλου για τον νέο σε πείρα, καθώς και το νέο σε ηλικία, κυνηγό θα πρέπει να λάβουμε διάφορα στοιχεία υπόψη.

Το πρώτο είναι η απόλυτα φυσιολογική οπλοφοβία. Το όπλο έχει έντονο ήχο και ζωηρό κλώτσημα. Ενα ζευγάρι ωτοασπίδες είναι απαραίτητο για το πρώτο. Για το δεύτερο είναι καλό να αποφεύγουμε τον πειρασμό του ελαφρού όπλου διότι αυτό φαίνεται πιο μανατζέβελο στα χέρια ενός νέου. Το ελαφρύ κλωτσά έντονα!

Το διαμέτρημα δεν προκαθορίζει την ένταση του λακτίσματος. Ενα υπερελαφρύ 28άρι μπορεί να κλωτσά περισσότερο από ένα 12άρι κανονικού βάρους (γύρω στα 3,100).

Ο άπειρος χρειάζεται την μέγιστη δυνατή βοήθεια στην σκόπευση για να δει γρήγορα επιτυχία. Η συνεχής αστοχία αποκαρδιώνει ακόμη και τον πιο ενθουσιώδη αρχάριο. Η σκοπευτική επιτυχία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό στο ανοικτό τσοκ και στο φυσίγγι με αρκετά σκάγια. Εδώ είναι που βουλιάζει το 36άρι. Εχει λίγα σκάγια που δεν τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το 28 είναι σαφώς προτιμότερο και ακόμη πιο καλό είναι το 20άρι σε κανονικό βάρος όπλου που έχει γομώσεις από 24 έως 28 γραμμάρια σκάγια.

Το 20άρι βρίσκεται σε μεγαλύτερη γκάμα τσοκ και κάποτε με τσοκάκια για μια ευρύτερη τουφεκιά. Επίσης το 20άρι μπορεί να γίνει το “κανονικό” του όπλο όταν ωριμάσει σωματικά και αποφασίσει να γίνει κυνηγός.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του διαμετρήματος 12 με ήπιες γομώσεις των 24 γραμμαρίων. Σε μια παρέα που μοιράζεται φυσίγγια, πχ πατέρας και γιός, είναι καλό να μην αναμειγνύονται φυσίγγια 20 με 12 για λόγους ασφαλείας.

Ο αρχάριος έχει αρκετά να μάθει και καλό είναι το όπλο του να είναι όσο πιο απλό γίνεται από την άποψη διαδικασιών χρήσης. Το μονόκαννο είναι απλό και ανθεκτικό και ασφαλές στο γέμισμα-άδειασμα και συστήνεται για τον αρχάριο (και για τον έμπειρο αλλά για άλλους λόγους).

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε, ειδικά για νέους σκοπευτές, τις διαστάσεις του κοντακιού. Τα μέτρα του κοντακιού είναι σημαντικότατος παράγοντας στην ευστοχία. Επίσης τα σωστά μέτρα θα προλάβουν κακές συνήθειες που εύκολα αναπτύσσει ο νέος σκοπευτής με ένα πολύ μακρύ κοντάκι: τεντώνει τα χέρια, σηκώνει το κεφάλι από το κοντάκι για να δει πάνω από τις κάννες και άλλα κακά που βλέπουμε σε αυτοδίδακτούς μεσήλικες κυνηγούς!

Σε ότι αφορά μέτρα το μονόκαννο είναι και πάλι πιο πρακτικό και φθηνό αφού μετατρέπεται εύκολα και οικονομικά.

Μερικά μαθήματα με δάσκαλο σκοποβολής είναι και αυτά χρήσιμα για κάθε νέο σκοπευτή και αποτελούν ίσως την καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Leave a Reply