ΕΠΕΙΓΟΝ! ΟΙ ΠΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δύσμοιρη αγελάδα με συσκευή συγκράτησης και ανάλυσης αερίων. Πως λέγεται ο επιστήμονας που ειδικεύεται σε αυτή την περιβαλλοντικά σημαντική δουλειά;

Σόρρυ για το χυδαίον του τίτλου αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καταγραφεί ένα τόσο σημαντικό επιστημονικό στοιχείο.

Λοιπόν, ο Γερμανός επιστήμονας Klaus Butterbach-Bahl του τεχνολογικού ινστιτούτου της Καρσλρούης, μετά από επισταμένες μελέτες στην Μογγολία (!) βρήκε ότι τα αέρια της αγελάδας δεν βλάπτούν το κλίμα και δεν οδηγούν σε υπερθέρμανση του πλανήτη. Αντίθετα, λέει ο επιστήμονας, η παρουσία αγελάδων και η βοσκή χορτολιβαδικών εκτάσεων από τα συμπαθή τετράποδα, ωφελεί τον πλανήτη και το κλίμα.

Οπως τονίζει ο επιστήμων αν τα άγρια χόρτα δεν βοσκηθούν τότα εκλύουν διοξείδιο του αζώτου στην ατμόσφαιρα, αέριο δεκάδες φορές πιο βλαβερό από το διοξείδιο της αγελαδοπορδής. Οι αγελάδες όταν βόσκουν προλαβαίνουν το κακό.

Αρα ο πανικός που έσπειρε ο Αμερικανός Ρίφκιντ σχετικά με τις πορδές της αγελάδας ήταν άσκοπος και αδικαιολόγητος. Ομως αυτό δεν σταμάτησε έγκριτες εφημερίδες και κατά τα άλλα σοβαρούς οικολογικούς συντάκτες από το να επαλαμβάνουν τις εκροές του στις σελίδες τους.

Τελικά όλα ήταν μια αμερικλανιά!

Leave a Reply