ΤΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ IWA

Φαινομενικά δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ενός κατσαβιδιού, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της έκθεσης IWA στη Νυρεμβέργη. Και όμως υπάρχει!

Πρόσφατα γνωστή ελληνική εταιρεία εμπορίας κυνηγετικών ειδών κατέθεσε αίτηση για την διεξαγωγή επιδιορθώσεων αεροβόλων αποκλειστικά με εργαλεία χειρός.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε έκθεση μηχανολόγου. Ο μηχανολόγος ζήτησε 11 000 Ευρώ για την μελέτη. Οπως κατανοείτε η εταιρεία εγκατέλειψε το εγχείρημα και έτσι χάθηκε μια, τουλάχιστον, θέση εργασίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει διατελέσει υπουργός από το 1951, μεταγενέστερα πρωθυπουργός, και είναι ο πιο έμπειρος Ελληνας πολιτικός. Στην συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά ο κύριος Μητσοτάκης στιγμάτισε την άρνηση που προτάσσουν οι υπεύθυνοι. Από τον πιο μικρό κοινοτάρχη, τον δήμαρχο, τον αιρετό νομάρχη και το Συμβούλιο Επικρατείας αρέσκονται στην αρνηση κάθε παραγωγικής ενέργειας, είπε ο κύριος Μητσοτάκης.

Στην έκθεση IWA στη Νυρμβέργη φέτος το τουρκικό τμήμα αποτελείτο από περισσότερα από σαράντα περίπτερα εταιρειών που επιδίδονται στην πρωτογενή κατασκευή κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων και ανταλλακτικών. Μια ολόκληρη βιομηχανία γεννήθηκε στην γειτονική χώρα μέσα σε μια δεκαετία.

Προφανώς στην Τουρκία δεν υπάρχει κανόνας που επιβάλλει την εκπόνηση μελέτης για την χρήση κατσαβιδιών, δεν υπάρχουν πολιτικοί που στιγματίζουν καταστάσεις που οι ίδιοι δεν φρόντισαν να διορθώσουν, και στην IWA εκθέτουν εταιρείες από χώρες που δεν έχουν το δικό μας αντιπαραγωγικό σύστημα.

Είδατε ότι υπάρχει σύνδεση!

Leave a Reply