ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Η πηγή δεν χωρά αμσφίσβητηση, η πληροφορία είναι από μελέτες του πανεπιστημίου του Ιλλινόι και θα δημοσιευθεί στην ερχόμενη επιστημονική επιθεώρηση της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ:
Οι ανεμογεννήτριες θερμαίνουν το κλίμα γύρω τους!
Οι επιστήμονες Badiya και Kelley βρήκαν ότι καθώς στροβιλίζουν τα πτερύγια μιας ανεμογεννήτριας τραβούν θερμό αέρα προς τα κάτω ενώ σπρώχνουν τον κρύο αέρα της επιφάνειας προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα είναι μια τοπική θέρμανση του αέρα γύρω από την ανεμογεννήτρια το βράδυ, και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας την ημέρα. Η βραδινή θέρμανση του αέρα είναι αρκετή για να κάνει τους δύο επιστήμονες να πιθανολογούν ότι σε μια φάρμα των Μεσοδυτικών ΗΠΑ μπορεί να προλαβαίνει τον παγετό! Σημειώστε ότι τον χειμώνα στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ οι θερμοκρασίες είναι δεκάδες υπό το μηδέν!
Τώρα οι δύο ερευνητές ψάχνουν για σημεία στον πλανήτη όπου οι τοπικές άνοδοι της θερμοκρασίας από την χρήση ανεμογεννητριών θα είναι μικρές.
“Τώρα είναι καιρός για αυτή την έρευνα για να ξέρουμε τις επιπτώσεις πριν κάνουμε ένα άλμα στο κενό” λέει ο ερευνητής Baidya.
Δηλαδή υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις ανεμογεννήτριες και ενδεχομένως αυτές οι επιπτώσεις να μην είναι θετικές.
Αυτό που μένει τώρα είναι να βγει μια μελέτη που να δείχνει ότι η σκίαση μεγάλων περιοχών από τα φωτοβολταϊκά έχει και αυτή κλιματικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αυτό το ξέρουμε όσοι περπατάμε την ύπαιθρο, αλλά δεν έχουμε “επιστημονικό βήμα” για να πούμε τι βλέπουμε. Υπομονή, θα βγει και αυτό στην επιφάνεια και τότε τι θα γίνει με την πράσινη ανάπτυξη;
Πότε θα γίνει κατανοητό επιτέλους ότι ανάπτυξη εξ ορισμού σημαίνει κατανάλωση πραγμάτων που δεν είναι αναγκαία; Αν περιοριζόμασταν στα αναγκαία θα ήμασταν ακόμη στα σπήλαια και θα τρώγαμε βαλανίδια!
